işletme

entry117 galeri1
    115.
  1. ekonomik sistemin üretim ağırlıkla olmaktan çıkıp servis ve hizmet ağırlıklı olmasıyla üretim yönetimi ve endüstri mühendisliği kavramlarını yok ederek ortama yerleşmiş yönetim bilimidir.
    1 ...
  2. 113.
  3. ülkemizde eşit ağırlık puanıyla giriş yapılan çok popüler bir üniversite bölümüdür. eğitim süresi dört yıldır.
    0 ...
  4. 112.
  5. Türkiye de en çok okunan bölümlerden birisi. Genelde boşta kalınmamak için okunur. iş imkanı yok a yakındır.
    1 ...
  6. 111.
  7. insan ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ham madde, malzeme, araç, gereç gibi faktörleri bir araya getirip mal veya hizmet üretmek ve ürettiği bu malları satıp uzun vadede kâr elde etmek ve topluma hizmet etmek amacıyla kurulan iktisadi birimlere işletme denir.
    0 ...
  8. 110.
  9. gittiğim bir doktorun masasında aöf işletme kitabı gördükten sonra herkesin kesin okuduğuna inandığım bir nevi ikinci üni. tadında bölümdür.
    3 ...
  10. 108.
  11. bölümden mezun olana dek,
    memur olmayacağım, bana göre değil kafasında gezdim.

    zaten üç sene yatmışım, ortalamamı bırak euro dolar papua yeni gine'nin para birimi bile geçmiş (bizimkinden düşüktür heralbsjsjs).
    ben hala bik bik memur olmuucam öyp yapçam ales kascam yds yapcam diye geziyorum.
    alana dair belki en temel şeylere vakıf değilim.

    mezun olmaya yakın öyp ye önce bilim sınavı geldi, yarım dönem sonra kalkacağından habersiz ben özel sektör de düşünmediğim için istemeye istemeye kpss ye yöneldim.

    hiç pişman değilim, en doğrusu en mantıklısı.

    ister odtü mezunu ol ister kkale adam sana ortalama sormuyor.
    yüksek aramıyor.
    dil aramıyor(genelde).

    a kadrodan atanırsa iyice kasıp en ölüsü 3000alıyor.
    e benim zorum ne lan.

    iibfliyiz kpssciyiz.
    4 ...
  12. 107.
  13. askerlik için okunan bölümdür.
    2 ...
  14. 108.
  15. Birçok kişinin belki de sırf üniversite okuyorum demek için okuduğu üniversite bölümü.
    0 ...
  16. 107.
  17. insan gereksinimlerini karşılamak için kurulan işleyen veya işletilen ekonomik birimdir.
    2 ...
  18. 106.
  19. Arkadaş hakkari üniversitesi'nde bile var yeter.

    Her yıl binlerce işsiz üreten bölüm.
    1 ...
  20. 105.
  21. Kendi bölümümden daha çok gittiğim bölüm binası. Bıktım arkadaş.
    3 ...
  22. 104.
  23. Türkiyedeki üniversiteli her 3 gençten birinin okuduğu bölüm.
    0 ...
  24. 103.
  25. herkesin dalgasına maruz kaldığı benim de içinde bulunduğum bölüm kendisi. özelllikle mühendislerin işletmecilere özenip, "şimdi bunlar bu güzel hayatı yaşıyolar ama, mezun olduktan sonra da biz yaşaycaz be oğlum :(" triplerine girdiği sıkça görülür. ama gerçek bir işletmeci açıkta kalmaz. çok geniş yelpazesi olmasına karşın, spk belgesi ile de süslendiğinde mühendislerden bile daha iyi bi gelecek bizleri bekliyor olabilir. benim işletme mezunu olup şu anda finans yönetici olan arkadaşım azımsanmayacak bir maaş ile sanıyorum bi mühendisten daha iyi kazanıyordur. tabi, işletme okuyanların yüzde 75'lik kısmının hiçbi bölüme giremeyerek burayı tutturmalarından da bu dalga konusu şekilleniyor. aslında böyle insanların olması gerçek işletmecilere de yol açarak, onları 1-0 önden başlatıyor diyebilirim.
    9 ...
  26. 102.
  27. bilgisi olanlar yeşillendirebilir mi, teşekkürler.
    0 ...
  28. 101.
  29. Bir çok üniversitede olması bölümün çok kolay olduğu anlamına gelmez. Her bölümde olduğu gibi kendini geliştirmek önemlidir.
    0 ...
  30. 100.
  31. herhangi bir ticaret haneye verilen genel isim.
    1 ...
  32. 99.
  33. Türkiyenin %90'ının açık öğretimden okuduğu bölüm.
    0 ...
  34. 98.
  35. Partisini kursan iktidarı sallayacağın mezunları veren bölüm.
    3 ...
  36. 97.
  37. sınav puanı düşük olduğunda herkesin geldiği, kendini geliştirdiğin sürece çok iyi yerlere gelebileceğin fakat sadece ders çalışarak birşey olamayacağın bir bölüm. özellikler polis olmak isteyenlerin kolay yoldan üniversite mezunu olmalarını sağlar.
    0 ...
  38. 96.
  39. Kişi telefon ile aranıp sapıklık yapılır. işte buna işletme denir. *
    0 ...
  40. 95.
  41. Çalışma Alanları işletmeciler kamu veya özel sektöre ait işletmelerde (fabrika, banka, sigorta, maden, reklamcılık gibi mal ve hizmet üreten işletmelerde) çalıştığı işletmenin sahip olduğu para, insan gücü, araç ve gereçten en verimli şekilde yararlanmak için çalışma düzenini planlar ve çalışmaları denetler. Bunun için planlama, örgütleme, yönetme ve denetleme gibi genel görevler yanında, ürünün iyileştirilmesi, üretimin artırılması ve ürünlerin satışı için planlar yapmak, kuruma parasal kaynak sağlamak ve kurumun maddi olanaklarını en ekonomik biçimde dağıtmak, kurumun insan gücünü en verimli olacakları alanlarda çalıştırmak ve en uygun elemanları işe almak gibi görevler yaparlar. Mal ve hizmet üreten her türlü kurum ve kuruluşta planlama, yönetme ve denetleme alanlarında çalışabilecekleri için iş bulma olanakları geniştir. işletme – Ekonomi mezunları araştırmacı, yeminli mali müşavir, muhasebe ve finansman müdürü, banka yöneticisi, kamu ve özel sektörde broker ve dealer gibi görevler için ideal birer aday olurlar. işletme okuyan bir iolarak tavsiye ederm .
    2 ...
  42. 94.
  43. Boğaziçinde okumak Hayalimdeki bölümdü kendileri.sayısalda iyi puan yaptığımdan kaynaklı gelmesine rağmen gitmedim. Sikeyim hayallere olan inancımı.
    0 ...
  44. 93.
  45. hakkında söylenen bir ton olumsuz yorumun aksine mezunlarına birçok kapı açan bir fakülte bölümüdür. kişiye işletmeci bakış açısını iktisadi ve idari bilimler çatısı altında en çok işletme bölümü kazandırır. kapitalizmi, şirketleri tüm açılardan ele alır. bir de ingilizce okuyorsanız, iş bulma umudunuz her zaman var demektir. bir yer olmazsa başka bir yere mutlaka kapak atacaksınızdır.
    1 ...
  46. 92.
  47. bir ulusun ekonomik kalkınmada temel taşı olan işletmecilik bilimi üzerine lisans düzeyinde bölüm. bir de işletme yönetimi vardır ama o 2 yıllık. iktisat, finans, muhasebe, insan kaynakları, üretim, denetim, pazarlama, yönetim, sermaye piyasaları gibi taşaklı konularda 4 yıl ders alırsınız, yine de beğenilmez. aslında çok saçma lisans düzeyi eğitim veren bölümler varken. siz bir de türkiye de ki işletmeleri bu bölümü bitiren insanların gözünden görseniz.. tabi bu okuldan mezun olup daha nakit akış tablosu yazıp analiz edemeyen embesiller falan var onlar başka. detaylı açıklama şurada yapılmıştır, okuyunuz: (#21662965)
    0 ...
  48. 91.
© 2025 uludağ sözlük