herkesin dalgasına maruz kaldığı benim de içinde bulunduğum bölüm kendisi. özelllikle mühendislerin işletmecilere özenip, "şimdi bunlar bu güzel hayatı yaşıyolar ama, mezun olduktan sonra da biz yaşaycaz be oğlum :(" triplerine girdiği sıkça görülür. ama gerçek bir işletmeci açıkta kalmaz. çok geniş yelpazesi olmasına karşın, spk belgesi ile de süslendiğinde mühendislerden bile daha iyi bi gelecek bizleri bekliyor olabilir. benim işletme mezunu olup şu anda finans yönetici olan arkadaşım azımsanmayacak bir maaş ile sanıyorum bi mühendisten daha iyi kazanıyordur. tabi, işletme okuyanların yüzde 75'lik kısmının hiçbi bölüme giremeyerek burayı tutturmalarından da bu dalga konusu şekilleniyor. aslında böyle insanların olması gerçek işletmecilere de yol açarak, onları 1-0 önden başlatıyor diyebilirim.
bölümden mezun olana dek,
memur olmayacağım, bana göre değil kafasında gezdim.
zaten üç sene yatmışım, ortalamamı bırak euro dolar papua yeni gine'nin para birimi bile geçmiş (bizimkinden düşüktür heralbsjsjs).
ben hala bik bik memur olmuucam öyp yapçam ales kascam yds yapcam diye geziyorum.
alana dair belki en temel şeylere vakıf değilim.
mezun olmaya yakın öyp ye önce bilim sınavı geldi, yarım dönem sonra kalkacağından habersiz ben özel sektör de düşünmediğim için istemeye istemeye kpss ye yöneldim.
hiç pişman değilim, en doğrusu en mantıklısı.
ister odtü mezunu ol ister kkale adam sana ortalama sormuyor.
yüksek aramıyor.
dil aramıyor(genelde).
a kadrodan atanırsa iyice kasıp en ölüsü 3000alıyor.
e benim zorum ne lan.
insan ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ham madde, malzeme, araç, gereç gibi faktörleri bir araya getirip mal veya hizmet üretmek ve ürettiği bu malları satıp uzun vadede kâr elde etmek ve topluma hizmet etmek amacıyla kurulan iktisadi birimlere işletme denir.
ekonomik sistemin üretim ağırlıkla olmaktan çıkıp servis ve hizmet ağırlıklı olmasıyla üretim yönetimi ve endüstri mühendisliği kavramlarını yok ederek ortama yerleşmiş yönetim bilimidir.