işletme

entry117 galeri1
    76.
  1. hele bir de aöf olanı vardır ki birine söylendiğine karşılık olarak öyle bir "hmm" duyulur ki mikilmekten beterdir.
    2 ...
  2. 77.
  3. başkalarının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik iktisadi mal ve hizmet üreterek bunları ihtiyaç sahiplerine sunan ekonomik birim.
    2 ...
  4. 78.
  5. ilk sene üniversiteye girenlerin %75'inin okuduğu bölümdür.
    3 ...
  6. 77.
  7. okuyanlar bir araya gelse cumhuriyet kurabileceklerini düşündüğüm bölüm.
    1 ...
  8. 78.
  9. okunduğu takdirde yüksek oranla işsiz kalacağınız bölümdür.
    0 ...
  10. 79.
  11. 80.
  12. endüstri mühendisliği tarafından ağzına sıçılmış bölümdür.
    2 ...
  13. 81.
  14. askerlik ilettinden kurtulmak için açıktan okuduğum ikinci üniversite. diyebilirim ki; lise okumuş normal zekada , genel kültürde bir insanın çalışmadan rahat okuyabileceği bölüm...

    dünya'nın bir çok ülkesinde işletmeye karşılık gelen ekonomi bölümlerine göre oldukça vasat ve yüzeysel olan bölüm. ekseriyetle bütün üniversitede bir adet bu bölümde var...
    0 ...
  15. 82.
  16. çok kolay bir bölüm olarak lanse edilir fakat götüne 4 yıl boyunca o kazığı yiyenler daha iyi bilir. "en" kolay bölüm değildir. uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi gibi bölümler işletmeye karşı neredeyse hiç sayısal ders içermez. sen otur 4 yıl çalış çabala, 65 ten fazla ders ver ve çoğu alan dersi olsun, sonra o diploma beğenilmesin. bu bölüme karşı ön yargılı olmak hiç doğru değil. bilinmesi gereken zannedildiği kadar kolay olmadığı.

    işletme:
    http://imgim.com/isletme1.jpg

    kamu yönetimi:
    http://imgim.com/7565incik4155038.jpg

    yazar notu: ne olursa olsun belli bir alanda uzmanlık yakalamak önemli bu diplomanın üzerine. sosyal güvenlik olur, dış ticaret olur, finansal analiz olur* kendinize uygun bir tanesini değerlendirmeniz gerekir. iş hayatını görmüş yaşamış birisi olarak söyleyebilirim ki, o kadar paspas arasında 2 yıllıklara bile okumuş gözüyle bakılıyor size bakış çok daha farklı olacaktır. hiçbir diplomanın boşuna verilmediğini, onu hakettiğinizi unutmayın. 4 yıl okudunuz, boru mu?
    4 ...
  17. 83.
  18. sistemin okumaya zorladığı bölüm. okuyanında sisteme beddua ettiği bölüm.
    1 ...
  19. 84.
  20. işletme kervanına dün yaptırdığım kayıt itibariyle katıldığım bölüm. abi inşallah bitirebilirim zor değildir inşallah aklımı işletmek istiyorum. bölüm işletme diyor ama ben işleteceğim inşallah.
    0 ...
  21. 85.
  22. 86.
  23. 10 kişiden 17'sinin mezun olduğu bölümdür.
    edit. isletme okuyorum.
    1 ...
  24. 87.
  25. 88.
  26. okuduğum bölüm . Allah sonumuzu hayır etsin ne diyelim. ama iş olanakları bakımından eğer kendimi geliştirirsem bir yerlere geleceğimi düşünüyorum.
    0 ...
  27. 89.
  28. emek yoğun ve sermaye yoğun olarak ikiye ayrılabilir.
    0 ...
  29. 90.
  30. para kazanayım diye okuyup sonrasında çulsuz gezmene neden olan bölümdür.
    1 ...
  31. 91.
  32. 92.
  33. bir ulusun ekonomik kalkınmada temel taşı olan işletmecilik bilimi üzerine lisans düzeyinde bölüm. bir de işletme yönetimi vardır ama o 2 yıllık. iktisat, finans, muhasebe, insan kaynakları, üretim, denetim, pazarlama, yönetim, sermaye piyasaları gibi taşaklı konularda 4 yıl ders alırsınız, yine de beğenilmez. aslında çok saçma lisans düzeyi eğitim veren bölümler varken. siz bir de türkiye de ki işletmeleri bu bölümü bitiren insanların gözünden görseniz.. tabi bu okuldan mezun olup daha nakit akış tablosu yazıp analiz edemeyen embesiller falan var onlar başka. detaylı açıklama şurada yapılmıştır, okuyunuz: (#21662965)
    0 ...
  34. 93.
  35. hakkında söylenen bir ton olumsuz yorumun aksine mezunlarına birçok kapı açan bir fakülte bölümüdür. kişiye işletmeci bakış açısını iktisadi ve idari bilimler çatısı altında en çok işletme bölümü kazandırır. kapitalizmi, şirketleri tüm açılardan ele alır. bir de ingilizce okuyorsanız, iş bulma umudunuz her zaman var demektir. bir yer olmazsa başka bir yere mutlaka kapak atacaksınızdır.
    1 ...
  36. 94.
  37. Boğaziçinde okumak Hayalimdeki bölümdü kendileri.sayısalda iyi puan yaptığımdan kaynaklı gelmesine rağmen gitmedim. Sikeyim hayallere olan inancımı.
    0 ...
  38. 95.
  39. Çalışma Alanları işletmeciler kamu veya özel sektöre ait işletmelerde (fabrika, banka, sigorta, maden, reklamcılık gibi mal ve hizmet üreten işletmelerde) çalıştığı işletmenin sahip olduğu para, insan gücü, araç ve gereçten en verimli şekilde yararlanmak için çalışma düzenini planlar ve çalışmaları denetler. Bunun için planlama, örgütleme, yönetme ve denetleme gibi genel görevler yanında, ürünün iyileştirilmesi, üretimin artırılması ve ürünlerin satışı için planlar yapmak, kuruma parasal kaynak sağlamak ve kurumun maddi olanaklarını en ekonomik biçimde dağıtmak, kurumun insan gücünü en verimli olacakları alanlarda çalıştırmak ve en uygun elemanları işe almak gibi görevler yaparlar. Mal ve hizmet üreten her türlü kurum ve kuruluşta planlama, yönetme ve denetleme alanlarında çalışabilecekleri için iş bulma olanakları geniştir. işletme – Ekonomi mezunları araştırmacı, yeminli mali müşavir, muhasebe ve finansman müdürü, banka yöneticisi, kamu ve özel sektörde broker ve dealer gibi görevler için ideal birer aday olurlar. işletme okuyan bir iolarak tavsiye ederm .
    2 ...
  40. 96.
  41. Kişi telefon ile aranıp sapıklık yapılır. işte buna işletme denir. *
    0 ...
  42. 97.
  43. sınav puanı düşük olduğunda herkesin geldiği, kendini geliştirdiğin sürece çok iyi yerlere gelebileceğin fakat sadece ders çalışarak birşey olamayacağın bir bölüm. özellikler polis olmak isteyenlerin kolay yoldan üniversite mezunu olmalarını sağlar.
    0 ...
  44. 98.
  45. Partisini kursan iktidarı sallayacağın mezunları veren bölüm.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük