işletme okuyorum. bir daha üniversiteye gelsem, yine de işletme okurdum.
her açılan üniversiteye iibf adı altında bi birim açılırsa,
bizim yerleşmemiz gereken kadrolara fen edebiyat fakültesi mezunları alınırsa tabiki de iş bulamayız.
üniversite mezunuyum ama iş bulamıyorum diyen kişilerin bitirdiği bölümdür. güzelim memleketimizde herkes işletme mezunu maşallah. (bkz: nerde çokluk orda b*kluk)
okuduğun bölümün, çevrendeki insanları, seni ettiğinden daha alakadar ettiği hissiyatına kapılmaktır. aynı zamanda mezun olduktan sonra, yapmak istediğin şeylerin bir anda uçup gidivermesi anlamına da gelir.
"ne yapıcan sen işleticen mi milleti ehe ehe", ardından tatar olduğumu söyleyince "tatar ramazan ehe ehe" diye sonuçlanan ezik durum. sırf bu yüzden bu sene ygs kastırıyorum.
kendini geliştirmeyi görev edinmiş ve bunun yanında dil eğitimi de almış kişiler için çok da dert olmayan durumdur. Hele öğrencinin bir aile işletmesi varsa ve mezun olduktan sonra işi hazırsa hiçbir problem teşkil etmeyen bir olaydır.
öğretmenlik gelmiyor muydu sorusuna neden olan cümle. sırf bunu duymamak için bile tercih edilmeyebilir.muhabbet genelde şu şekilde gelişir:
+hangi bölümde okuyorsun?
-işletme okuyorum.
+hmmm.... öğretmenlik gelmiyor muydu?
-yok gelmiyordu ama ben de öğretmenlik istemiyordum zaten.
her 10 türkün 9 nun okuduğu bölümdür. iş yok işletme okuyanlara denildiği zaman bölümde okuyan kişiçeşitli kaş-göz kombinasyonları ile tanıdık var be-oooooğlum şeklinde yanıt verir.