bir insanın yapabileceği en mantıksız eylemlerden biridir. zira katsayı farkının da kalkmasıyla birlikte cok sayıda mezunu vardır. güzel bir üniversitede okunmadıgı taktirde 10 sene sonra elinde yırtık deri bir çantası olan, göbekli ve kel bir adam haline gelirinir.
işletme Okumak Turkiye Gerçeğidir. Baktığın vakit adam 450 puan almış istediği Hukuk Fakültesi tutmuyor, hemen işletme'ye gidiyor. işletme sözcüğüde Türk Dil Kurumunun uydurduğu en lüzumsuz kelimelerden biridir. işletmek fiilinin isim biçimidir. Anlamı emekle iş yapılacak duruma getirmek demektir. Bunun yerine işletim sözcüğü olabilirdi. Her neyse işletme iki arada bir derede kalmış, hemen herkesin 2 yada 4 yıllık okuduğu, istanbul yada herhangi bir ticaret şehrinde değilsen iş imkanlarının nerdeyse yok olduğu bir bölümdür. "Aman efendim yok ıngilizce okuyanlar şöyle yapabilir yok kaymakamlığa kadar yolu var" diyerek sizi kandıran bazı üniversite kurmayları varsada gerçek öyle değildir. 2000 Kişi'den 10 Tanesi anca kaymakam olur. 1800'ü muhasebeci olur 1000 lira maaşla orada burada muhasebecilik yaparlar. Devlete atanmak için Kpss'den en az 88 almak zorundadırlar o da geçtiğimiz 2 yıldan bu yana olan baraj. Bundan 3 sene sonra 91-92 olur. Uzun lafın kisasi babadan sermayen yoksa ışletmecilik fakir fukara çocuğuna para kazandıran meslek değildir. Ha aç bırakmaz ama tokta yatırmaz. Fakir fukara çocuğuysanız eşşek gibi ders çalışıp yüksek bölümler tutturmaya bakın çünkü işletme zengin çocuğunun bölümüdür. Adam kuru diplomayla babasından kalma lokanta, gece kulübü, eğlence merkezi, bilmem ne başbayiliğinin başına geçer senin benim gibi fukara çocuğuda onun bunun insaflı kolunu bekler. Hele Turkiyedeyseniz hiç işletme okumayın. Ama şu da var lan hangi bölümün kritiği yapilsa onu okumayın diyoruz. La ne okuyacak bu millet? Doktorluk okur cerrah değilsen hiç okuma deriz, hukuk okur hakim olamazsan hiç okuma deriz. Bizde bir çekememezlik huyu mu var bilinmez? Bırakalım isteyen istediği bölümü okusun kimse aç ölecek değil herkeste rahat yaşayacak değil. Kismet sonuçta.
Nasıl Boğaziçiymiş be kardeşim. Boğaziçinde okuyana kadar git Kudüs ibrani üniversitesinde oku, israilli amcaların sana mutlaka iş bulur. Amerikadaki lobi arkanda olur orta karar bir işte çalışırsin paraya abdurrahman çelebi dersin. Yada git azerbeycanda oku, okulu bitirince azeri hatunla evlen orada bir bankaya girer paşa paşa geçinirsin, hatunun güzelliğide cabası.
Yurt dışında oldukca popüler.
Almanya'da açık ara en çok tutulan ve yıllık en fazla mezun veren bölümdür ayrıca. Mezunların her branşta, her sektörde iş bulabilmeleri, butün firmaların, holdinglerin bir managere, yani işletmeciye, ihtiyaç duyduklari için, diğer bölumlere karşın işsizlik orani baya bi düşük olan bölüm.
Maalesef türkiye'de işletme bölümü, gerek üniversiteler, gerek şirektler, gerek ise toplum tarafından, "bitirilmiş" durumunda ve hak ettiği değere ulaşamamışdır.
Türkiyede 10 kişiden 7sinin içinde bulunduğu geleceğin okumuş işsizleri. Arz'ın talep oranı bir türlü tutmayan güzide ülkemizde değeri çok azalan iş sektöründe büyük önemi olan bölüm. Kpss'ye hazırlanır büyük çoğunluğu.
Neden işsiz kalıyorlar? Bu işsiz işletme mezunlarının bir yabancı dili var mı mesela ya da kendilerini bir alanda geliştirmişler mi de boşta kalmışlar. kim bu işsiz kalacaklar diyenler peki iş verenlerler mi acaba yoksa gelecekte ki meslekler konusunda arastırma yapan bilim insanları mı falcı mı? Okuyun kardeşim okuyun korkmayın, düşünmeyin, bişeyler öğrenin. işletme okumak güzeldir.
iktisadi ve idari bilimler fakültesinden bir bölüm okumaktır. boş yorumlar yapmayın ak salakları ne kadar ezik insan varsa işleri güçleri başka insanlar olmuş. diploması hiçbir işe yaramayan bir çöp ise bu o kişiyi ilgilendirir sizi ilgilendirmez.