Ikisininde önü açık.Is seçeneği çok fazla. Yalnız önemli olan farklı bir alan düşünmek, kendini geliştirmek ve belirlediğin hedef için yeterli tecrübeye ulaşmak. Açık yakalamak. Fırsat kollamak.
Ha tabiki mühendisliği bu bölümle kıyaslamak saçma. Ama bu yukaridaki etkenler Mühendislikte daha iyi para kazandirir. Isletmede de iş sahibi oldurur.
işletme mezununun okul yılları haftada bir farklı meme avuçlayıp mezun olunca güzel bir yere kapak atmayı hayal ederek geçer ama ona da göt yemez.
mühendislik mezununun okul yıllar batak counter league of legends başında geçer ileride sahip olacağı mesleğin yanında, evlenene kadar karı kızlarla bir hayat yaşamak ister.
hem işletme mezunları hemde mühendisler iş bulduklarında çok para kazanabilirler. ama bu hangi üniversiteyi bitirdiklerine bağlı. en iyi üniversiteden işletme mezunu olan, en kötü üniversiteden mühendisliklik mezunu olandan daha fazla iş bulma olanağına sahiptir. aynı şey mühendislik için geçerlidir.
yani temel faktör mezun olunan üniversitedir.
üniversinin kalitesi iş bulma olanağını arttırır.
kpss'de işletme mezunlarının olanakları daha fazladır.
özel sektörde ise üretim gerçekleştirilen sektörlerin yöneticileri zaten genellikle mühendislerdir. mühendislik zaten yönetim becerisi gerektiren bir iştir. bunun dışında fabrika yönetimi ve ekonomi dersleri de alırlar. ki bu ders almalar zaten işin traş kısmıdır. işe başlanır, mühendis hem hesap kitap kısmını hem de insan yönetmeyi öğrenir. bu nedenle çoğu fabrikanın yöneticileri üretimden gelmedir.
mühendisler işletmecilerin işini, işletmeciler mühendislerin işini yapamaz.
eğer bir mühendis bir işletmecinin işini yapabiliyorsa kendisi yeterince iyi bir mühendis değildir.
zira okullarda eğitim verilirken, dersler aracılığıyla bu iki bölümü okuyan öğrencilerin düşünce tarzları farklı şekillerde eğitilir. işletmeci yönetmek ve çözüm bulmak, mühendis yapmak ve çözüm bulmak üzerine eğitilir.
görüldüğü üzere ortak noktaları çözüm bulmaktır ama bu farklı düşünce şekilleriyle gerçekleşir.
dolayısıyla bir mühendis bir şirketi yönetebilir ama asla iyi bir işletmecinin yönettiği kadar başarılı olamaz.
tüm işletme mezunlarının müdür olduğunu sanan angutlarca yorum yapılan kıyas.
oğlum çoğunuzun aldığı maaş 750 tl sanayilerde, muhasebecilerin yanında ankara'da, konya'da alayınız aç geziyonuz gel gör amk.
orman endüstri mühendisliği okuyan biri olarak, kimsenin sallamadığı bu bölümde bile 7000-8000 tl maaşla çalışıldıktan sonra daha söze gerek olmadığını düşünüyorum. ayrıca bu kıyaslamalar tam ilkokul işi gibi oluyor, benim bölümüm senin bölümünü döver der gibi.
devlet memuru maaşlarını bilmeyen gavatları göstermiş versus sen kiminle dans ediyon göt devleti benden iyi mi bilecen.
işsizlerin oranına bak, elinde diploma ile gezenlere bak her müdürlük sizi bekliyor sanki mal yarısınız açsınız hala bana işletme diyon.
iyi bir üniversiteden mezun olmuş mühendisin her zaman işletme mezunun alt edeceği kapışma.
işletme mühendislikten fazla mezun veriyor değeri ayaklar altında neyi tartışıyorsunuz amk.
devlete girseniz alacağınız 2000 tl mühendis 4000 civarı alır. özelde kaç işletme mezunu müdür olur ulan her işletme mezunu müdür olsa amk yarınız sürünüyorsunuz gelmiş buraya şöyle müdür olacak böyle müdür olacaz içinizden yüzde 5'iniz anca iyi yerlere geliyorsunuz amk malları. mühendislerin iş olanağı hepinizden fazla.
mühendis havada, karada, suda, evrende uzayda siker iyi geceler.
teknik sınıftan bir meslekle türkiyede ayağa düşmüş bir mesleği kıyaslayan malları gösteren karşılaştırma.
ulan mühendis adıyla alır bu kapışmayı ne işletmesi.