işletme bölümüne kolay yea diyen iktisatçı

entry38 galeri0
    38.
  1. işletme bırakıp iktisat okuyan biri olarak biri temel diğeri bina gibi düşünülebilir. tabi burda temel işletmedir.
    2 ...
  2. 37.
  3. işletme bölümü tüm dünyada saygı gören bir bölümdür. ceo'lar, yöneticiler, paydaşlar, girişimciler, muhasebeciler, halkla ilişkiler, bankacılar, satın alma, insan kaynakları, pazarlama... kısacası özel sektör işletme bölümünden sorulur. oysa türkiye'de durum boka sarmış durumdadır. bunun farkında olan herkes işletme bölümünü tercih ettiğinden zamanla çok öğrenci birikmiş, mezunlar zor iş bulur olmuş, dolayısıyla firmalar seçici davranarak pek çok mezunu eleme yöntemine gitmişlerdir. bu kadar çok öğrencisi olunca da ya bu bölüm işe yaramaz gibi aptalca fikirler ortaya çıkmıştır. kimi de dersleri kolay der, oysa tüm iktisat derslerini, istatistik ve matematik derslerini, hukuk derslerini ve en babası muhasebesi derslerini alırlar ki bu dersler özellikle muhasebe oldukça zor derslerdir. kaldı ki mezunlarından kendilerini gerçekten geliştirmiş olanlar çok iyi yerlere gelirler daima. sen okula hiç gitme, alttan bin tane dersin olsun, iki ortalamayla mezun ol, whats your name'den öteye gideme, ondan sonra ben iş buladım ya boşuna okudum de. amcık herif.

    (bkz: no business no economics)
    3 ...
  4. 36.
  5. ezberleyebilene işletme zor, ezberleyemeyene iktisat zordur. ingilizce okunuyorsa her türlü işletme zordur. yiyorsa açın okuyun o kitapları, slaytları anlaması kolay mı yeaa. türkçesini anlamazsınız siz ulan.
    1 ...
  6. 35.
  7. Aktuerya ikisini de düz eder.
    0 ...
  8. 34.
  9. matematik konusunda pekte farklılık yoktur bak onu söylemeyi unuttuk ilk entaride. işletme matematiği diye bir kavram var mesela. evlere şenlik.
    1 ...
  10. 33.
  11. Sadece iktisatcilarin degil tum bolumlerin isletme bolumuyle tasak gectigini hatirlatmam gerektigini hissettigim baslik. Hadi saglicakla
    1 ...
  12. 32.
  13. maldır.
    onun ben KISA DÖNEMDE KAR MAKSiMiZASYONUnu sikeyim. götü kalkık pezevenk.
    2 ...
  14. 31.
  15. ilk yılında işletmeciden daha ağır matematik gördüğü içindir çemkirmesi.
    0 ...
  16. 30.
  17. teori adamıdır, pratiğe gelemez.
    1 ...
  18. 29.
  19. ikisini de okuyan birisi olarak söylüyorum, işletme daha zor. hayır yanlış anlaşılmasın ikisi de son derece zor bölümler fakat işletme bilimi çok daha detaylı ve analitik yönden iktisatın hiç gerisinde kalmıyor. iibf nin en zor iki bölümüdür bunlar ayrıca. şöyle de söyleyebilirim, işletme okuyan adam zaten işin temelini çok iyi aldığından üzerine bir devlet bütçesi, maliye politikası kitabı bitirse bir ayda arada bir fark kalmıyor bu dersler yönünden eksik iktisattan. fakat iktisat bitiren adam işletme içi fonksiyonları, maliyet yönetimini, muhasebe 2'yi öğrenecekte bir de üzerine örgüt teorileri okuyacak bir de denetim ancak işletmeci kadar olabiliyor. para politikası, mikro ve makro iktisat, istatistik vb. dersler zaten ortak. yani bu konuda iktisatçı ne biliyorsa işletmeci de onu biliyor aynı ders kitaplarından ders görülüyordu zati. ayrıca yönetim gibi dersler üzerine de okuması lazım iktisatçının. bak ben önce iktisat sonra işletme okudum böyle söylüyorum. ben gibi çift ana dal yapan varsa gelsin konuşalım. iktisat bilimini yaratan zaten işletme. iktisat olmasa da işletme olur en başta gördüğümüz gibi ama işletme yoksa o iktisat biraz zor iktisat olur. ayrıca şurası da var, işletme okurken iktisat okuduğum zamankinden çok daha fazla işe yarar bilgi öğrendim gerçek hayatta kullanabileceğim.
    2 ...
  20. 28.
  21. iktisat bölümüne göre daha sözel olması kolay olduğunu göstermez.

    (bkz: gel gösterelim kolayı yea)
    1 ...
  22. 27.
  23. şiir yazdım :

    göt bok sıç töbe töbe
    bok böceklibok

    ...

    ulan ben de iktisatçıyım böyle saçmalık görmedim. herkesin tuttuğu kendine arkadaş. işletme niye kolay olsun?
    2 ...
  24. 26.
  25. her bölümün kendine göre bir zorluğu vardır. mühendisler, matematik zeka açısından iktisatçılardan daha iyi oldukları için mühendis olurlar. iktisatçılar da işletmecilere göre sayısal zekaları daha iyi olduğundan iktisatçı olurlar.

    peki sayısal zeka bir insanın gerçek zeka seviyesini gösterir mi?

    evet bence de göstermez. öyle olsaydı "işletme bölümü kolay yea" deyip bu bölümden seçmeli ders alan bilimum öğrenciler 1 (bir) saatlik çalışmayla "yönetim bilimlerine giriş" adlı dersten ff değil en az bb alırdı.
    1 ...
  26. 25.
  27. 24.
  28. mühendislerin manasızca* suratına baktıgıdır. **
    3 ...
  29. 23.
  30. -işletme kolay yea
    -ne biliyorsun? okudun mu daha önce?
    3 ...
  31. 22.
  32. arz-talep meselesedir
    kamu yönetimi bölümünde okuyanlara da aynı tepkiyi verir bunlar.
    2 ...
  33. 21.
  34. iki tarafın da birbirini sevmemesinden ötürü ortaya çıkar. örneğin; bende bir işletmeci olarak iktisat kolay yeaa diyorum.
    3 ...
  35. 20.
  36. iktisatçıların;
    maliyet muhasebesi
    muhasebe
    işletme finansmanı
    üretim yönetimi
    pazarlama yönetimi
    pazarlama araştırması gibi hem işletmelerin derslerini alıp, hem de kendi derslerini almasından kaynaklanan haklı bir söylemdir. az bile söylemiştir.
    doğrusu bizi mi işletiyorsun beaaa`
    2 ...
  37. 19.
  38. (bkz: hele otur bi soluklan yigidim)

    adından da anlaşılacağı gibi iktisadi ve idari bilimler fakültesinin en zor bölümünün iktisat olduğunun bilincinde olan, 4 senede elini kolunu sallayarak mezun olan işletmecileri görüp onlara bişey demeyen fakat kendisine bok atan işletmecileri görünce hadlerini bilmelerini gerektiğini hatırlatan iktisatçıdır. işletme bölümünde zorlukta yanından dahi geçemeyecek bazı dersler için;

    uluslararası iktisat
    iktisat politikası
    ekonometri
    ve bilimimum iktisadın tarihiyle ilgili dersler****
    4 ...
  39. 18.
  40. inşaat mühendisliğine kolay diyen mütaahitten hiç bir farkı yoktur.
    1 ...
  41. 17.
  42. dogru diyen iktisatcidir. simdi "iktisat mi daha zor isletme mi" gibi cocukca tartismalara girmek istemiyorum ama bir ekonomi ogrencisi olarak verdigim emegin kucumsenmesi de hosuma gitmiyor. iki senedir birbirinden psikopat hocalarla affedeserseniz essek gibi calisirken, ekonominin kolay bir bolum oldugu soylenince, hele hele isletme gibi bolumlerle kiyaslaninca, benim de takdir edersiniz ki cinlerim tepeme cikiyor. ha ama eger boktan bir universitede boktan hocalarla ekonomi okuyorsaniz, o zaman tabi ki kolay gelir size. isletme ogrencileri kendini kandirmasin.
    3 ...
  43. 16.
  44. doğruları söyleyen iktisatçıdır. iktisat bir bilimdir, sayısaldır, ekoldür, teoriktir, önemli bir disiplindir. işletme ise iktisatın onlarca yan kolundan biridir ve maliye, iktisat, kamu vs. gibi bölümlerin en kolay derslerinin kombinasyonundan meydana gelir.

    "ya aynı işte hepsi, aynı pozisyonlara alıyorlar iibf mezunlarını, hatta işletme daha bile geniş" diyen hayalci çocuklar mezun olduktan sonra müfettişlik, spk, tie gibi yerlere girmeye çalıştıklarında "aynı pozisyon ama 12 iktisatçı, 5 maliyeci, 4 ekonometrici, 2 işletmeci alınıyor" ibaresini gördüklerinde pozisyondan pozisyon beğenmeye başlayacaklardır. kim geniş kim dar o zaman çıkıyor meydana...
    3 ...
  45. 15.
  46. sinir bozucu insandır. ayrıca kanımca farkında degildir ki işletme nin alanı cok daha genistir.söyle bakalım kardesim sen mezun olunca ögretmen olabilir misin rahatlıkla?gidip lisede matematik anlatabilir misin?* henüz tam emin degilim ama bir hocamızın söyledigine göre iibf den sadece işletme ögrencileri endüstri mühendisliginde master yapabiliyormus,n'aabeeerrr??* sen yapabiliyor musun kardesim?madem bu kadar kolay da o zaman bunlar ne?
    ayrıca kendileri tek bir noktaya odaklanırken biz her cicekten bal alırcasına otu b.ku ögrenmek zorundayız. siz oturun ugrasın parayla,piyasayla..biz bir hukukcu gibi hukuk dersleri görüyoruz.yani onlar kadar zorluyorlar bizi de. hukuk okuyan arkadasım var,anlattım bizim dersleri agzı acık kaldı kızcagızın.
    hem hiç kasmayın kendinizi ekonometri yle aşık atamayız.aklınızı basınıza alın kırın k.cınızı oturun,dellendirmeyin adamı..
    *
    **bu entry kimseyi hedef alarak yazılmamıstır.bütün iktisatcı arkadaslara selamlar.yarası olan gocunsun,otursun düsünsün.
    * *
    2 ...
  47. 14.
  48. aynı bokun laciverdini yiyip, biraz daha sözel bir bölümü kolay diye lanse eden kişidir.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük