kolay gelsin demek özellikle devlet kurumlarında tiksinç bir hal almış durumdadır. teşekkürler diyebilirsin o ayrı. ama siz siz olun memuru gıcık etmek için kolay gelsin deyin.
vergi dairesine gidiyorum veznede kuyruk, en az 20 dk bekleyeceğim. şöyle bir bakınıyorum diğer memurlar ne yapıyor diye belki yarısı cep telefonuyla laklak da. neyse bana sıra geliyor vezneye ödüyorum vergimi teşekkür edip kolay gelsin diyorum ama bunca yıldır bir karşılık alamadım bu güzel temennime. demem şu ki; teşekkür etmek insanlık almamak hayvanlıktır.
en normali lan. olm ben hep teşekkür ediyorum belki tanıdık falan vardır sağda solda ; bak kibar çocukmuş derler.. ne bileyim ilçe memuru nihayetinde . ayrıca orda burda hep güzel kız anneleri var. ehe.
teşekkür etmek nezakettir ama bunu yapıp yapmamak kişiye kalmış bir eylemdir. ayrıca teşekkür edilen insanın hangi meslek grubuna mensup olduğu da çok önemli değildir zannımca. sadece öğretmenlere mi teşekkür ediyoruz, yoksa sadece doktorlara mı? işçilere teşekkür etmek prensiplerimiz arasında değil mi? bir iş yapıldıktan sonra teşekkür etseniz de olur etmeseniz de memura teşekkür etmekle manava teşekkür etmenin arasında bir fark yoktur özel bir durum değildir. (bkz: ne diyorum ben yaa)
tam tersi olmalıdır, zira; vatandaşın o işlemi sayesinde ekmek yediğini idrak eden memur, minnettarlığını belirtmelidir. bir dükkandan alışveriş yapınca, nasıl ki, işyeri sahibi müşteriye teşekkür ediyor, durum aynen böyle olmalıdır. ama memleketimizde hala hizmet eden devlet değil, emreden devlet imajı hakim olduğu için, memurun yaptığı iş, görev değil iyilik ve lütuf gibi algılanmaya devam ediyor.
ara sıra edesim gelmiyor değil, ulan iki imza atıp buyrun diyeceksin, pezevenk sanki atomu parçalıyor bir afralar tafralar, bir de hafifden yüksek masa arkasında yapıyorsa bunları direk teşekkür edesiniz gelir...
devlet memurunun zerre umrunda olmayacak teşekkürdür.
devlet memuru iş bittiğinde napsam nasıl etsem de akşamı etsem, eve gidip yemeğimi yedikten sonra kumandamı alıp da şöyle güzel bir uzansam diye hayallerde olacaktır.
devlet memuresi ise akşama evlerine davet eden kaynanasıyla eşinin arasına setler örmek için ne gibi atılımlar yapacağını düşünmekte olacaktır. ***
nezaket gereği yapılması gerekendir. Teşekkür ettikten sonra memurun yüzünde oluşan tebessüm her şeye bedeldir. Kimsenin yapmadığını yapıp adamı mutlu ediyorsunuz. Bence kurban kesip hiçbir yere et vermeyen kişinin aldığı sevaptan daha çok sevap alınır.