işin içinden çıkamayınca allah yok demek

entry7 galeri0
    7.
  1. aksi yönde olduğunu düşündüğüm önermedir. zira dawkins'in de dediği gibi eğer bilim insana hızlı ve kapsamlı yanıt vermeyi başaramazsa, yaradılışçı önceden saptadığı sonuca varır; tamam öyleyse, alternatif teori olan 'akıllı tasarım' hükmen kazanır.
    0 ...
  2. 6.
  3. Onlar sırf, ‘’ Rabbimiz Allah’tır dedikleri için yurtlarında çıkarıldılar. Eğer Allah’ın, insanların bir kısmını bir kısmıyla defetmesi olmasaydı, içlerinde Allah’ın adı çokça anılan manastırlar, kiliseler, havralar ve mescitler herhalde yerle bir edilirdi. Allah, kendine yardım edene elbette yardım eder. Allah elbette Kavî’dir, Azîz’dir. " ( 22 / 40 )

    " Allah’a kavuşmayı umanlara gelince, şu bir gerçek ki, Allah’ın belirlediği vakit mutlaka gelecektir. O, Semî’dir, Alîm’dir. " ( 28 / 5 )
    11 ...
  4. 5.
  5. tam tersi daha yaygındır. işin içinden çıkamayan "allah var o yaptı demek ki" der. oysa diğeri sebebi nedir araştırır. yoksa hala duaya çıkıp yagmur getirmeye çalışacak, doktor yerine cinci hocalara gidecektiniz.
    12 ...
  6. 4.
  7. Hiçbirşey yoktan var olamaz. Bilim.. Ayrıca azra 2 yaşında..
    14 günlük iken moloz yığınları arasından çıkmıştı hani van depreminde.

    :edit: imla
    11 ...
  8. 3.
  9. işin içine hiç girmeden 4 yaşındaki bir çocuğun sorma becerisi gösterdiği sorgulayıcı soruları günah kabul ederek araştırmadan bilmeden etmeden körü körüne babanın dinini devralmakdan daha kötü değildir.

    -müslümanız yea..

    +allah neden bizi yarattı?

    -hz adem elma çalmış sonra sınav için gelmişiz falan.

    +peki sen hiç düşündün mü?

    -öyle işte neyini düşüneyim.
    10 ...
  10. 2.
  11. 1.
  12. tam bir ateist işidir. kuranda yazar ayettir. fazla zorlamayınız. size verilen akıl belli düzeydedir. sapkınlığa uğrarsınız.
    ziya paşanın çok sevdiğim bir sözü var : ''idrak-i maali bu küçük akla gerekmez,Zira bu terazi bu kadar sikleti çekmez '' olay bu. yapmayın araştırın ama yok demeyin. her şeyi !şu an! bilmek zorunda değilsiniz.
    19 ...
© 2025 uludağ sözlük