internette gördüğünüz bir yazıyı, makaleyi veya herhangi bir web sayfasını kaydetmenizi sağlıyor. yanlış anlamayın, screenshot almak gibi değil bu. komple web sayfasını kaydediyor, içindeki resimlerle birlikte falan. istediğiniz sayfaya gelip seçeneklerden paylaş > pocket diyorsunuz ve kaydediyor.
--- aslında burada iki paragraf boyunca pocket sayfayı web view olarak kaydetmezse ne yapabiliriz falan onu yazmıştım ama konu çok sapmış. o nedenle ilgili durumu pocket'ın kendi başlığına yazıyorum, isterseniz bakabilirsiniz; http://www.uludagsozluk.com/e/29261701/
neden evernote, colornote, word gibi alanında aşmış uygulamalar değil de writer?
çünkü writer sadece yazı yazma ve saklama uygulaması. diğer uygulamalarda ses, görüntü, video gibi bilimum dosyayı oluşturup saklayabilir, üzerinde oynamalar yapabilirsiniz. ancak bu kadar fonksiyon elbette uygulama boyutunu arttırıp hızını azaltır. eğer benimki gibi külüstür bir telefonunuz varsa doğal olarak en küçük boyutlu ve kasmayan uygulamayı istersiniz. işte bu uygulama da writer!
-*-
mx player = en iyi video playerlardan birisidir kendisi. eğer uygulamaları kurcalamak gibi bir huyunuz varsa bu uygulamanın çok güzel yanlarını keşfedebilirsiniz. altyazı ekleme, video yakınlaştırma & pan, kod çözücü gibi bir sürü özelliği var. video ilerletme, geri alma, ses yükseltme ve kısma, parlaklığı ayarlama gibi özellikleri ekranı çimdikleyerek* yapabiliyorsunuz.
gündem = açıkçası bu uygulamayı yalnızca tek bir özelliği için kullanıyordum. o da yeni bir haber geldiği yahut gündemde bir şeyler olduğu zaman size bildirim göndermesi. yoksa içerik bakımından çok kaliteli olduğunu söyleyemem. ben kendisini bir nevi haber alarmı olarak kullanıyordum. gündemi takip eden biri değilseniz, haberleri ha şimdi ha bir kaç saat sonra öğrenmişim diyorsanız ihtiyacınız yok.
morse transmitter = bu uygulamayı aktif olarak bir ben bir de üreticisi kullanıyordur herhalde asdfghjkl. adı üstünde mors alfabesinden çeviri yapmaya yarayan basit ve minik boyutlu bir uygulamacık. siz istediğinizi yazıyorsunuz, o da size isteğinize göre sesle ya da ışıkla yazıyı mors alfabesine çeviriyor. bu kadar. psikopat değilseniz buna da ihtiyacınız yok bence.*
1) Universal Copy
Tüm uygulamalarda kopyalama yapmayı sağlar. (Uygulama izin vermese bile)
2) Snapseed
Fotoğraftaki sivilceyi silmeye kadar pek çok düzenleme özelliği olan fotoğraf düzenleyici.
3) Timbre
Ses kesme ve düzenleme uygulaması
4) Fenix
Twitter'ın lite versiyonu olarak düşünebilirsiniz.
5) Autoset
Uygulamaları otomatik olarak ayarlamaya yarar.
6) Prisma
Sanatsal düzenleme uygulaması.
7) Soundhound
Dinlettiğiniz sesin hangi şarkıya ait olduğunu bulur.
8) Signal
Kriptolu mesajlaşma uygulaması
9) Duolingo
Aşamalı olarak ingilizce öğrenme uygulaması
10) Öğrenci Kariyeri
Öğrenciler için burs ve haberleri bildirim almayı sağlayan uygulama.
Daha önce okuduğum bir yazıya ait sıralamayı kopyaladım. Epey faydalı olduğunu düşünüyorum. Siteye girerek indirme bağlantılarını ve daha fazla detayı da bulabilirsiniz.
tv time: bir zamanlar netflix yokken, hangi dizide hangi bölümde kaldık olayı vardı. işte bu uygulama o uygulama. Tek işlevi, hangi dizinin kaçıncı bölümündesiniz de değil elbette. Izlediginiz diziler hayatınızdan kaç saat çaldı? sorusuna da cevap veriyor. Bir de, yeni sezona kaç gün kaldığını de uygulamadan görebiliyorsunuz.
moviesfad: bu da tam olarak film aplikasyonu. Zamanında tinq vardi, hangi filmi izlediğimizi yazar ve puan verirdik. Bu uygulamada daha fazlası mevcut. izleyecekler listesi yapabilir, izlediklerinizi izlediginiz tarihe göre ekleyebilir, listeleyebilirsiniz. Ayrıca, vizyon filmlerini, dvd'si cikan filmleri, vizyona girecek filmleri de görebiliyorsunuz.
Sofascore kesinlikle.
Canlı maç sonuçlarından oyuncu istatistiklerine kadar her şeyi bulabileceğiniz uygulama.
Ayrıca golleri de ücretsiz izliyorsunuz gol olduktan kısa bir süre sonra.
Arayüzünün şık oluşu ve reklamların yok denecek kadar az olması başka tercih sebebi.
trafi : asrın icadı. bilinir bir uygulama mıdır bilmiyorum ama ben keşfettiğimde hayran kaldım. bir toplu taşıma uygulaması, adresi yazıyoruz oraya nasıl gidilir seçenekleri gösteriyor birini seçiyoruz. harita üzerinde herşeyi gösteriyor, gps i açtığımızda hangi durakta olduğumuzu görebiliyoruz. aöf sınavlarını bilirsiniz, sınav yerlerini adresinizden alakasız yerlere ayarlıyorlar. sınav yerlerini bulması işkence haline geliyor, ama bu uygulamayla elimizle koymuş gibi bulabiliyoruz.
Swipe Pad- Telefon ekranının bir kenarından parmağınızı kaydırınca bir sayfa açılıyor ve 11 uygulama yerleştirip bunlara ulaşabiliyorsunuz. Olmazsa olmazım.
Jorte Calendar- bugüne kadar gördüğüm en güzel ajanda-takvim uygulaması.
Keep- En pratik not alma uygulaması. Bence Evernote'dan daha iyi.
Kargo Takibi- adı üstünde... Takip numarasını yazıyorsun, hangi kargo şirketi olduğunu kendisi anlıyor, kargo hareketlerini takip ediyorsun.
Night Mode- gece vakti telefonu kullanırken ışığı en düşük ayara bile getirseniz çok parlak geliyor. Night Mode ile istediğiniz ayara getirebilirsiniz.