en ufak yaptığınız, en basit yaptığınız bir işi abartarak ifade etmek, söylemek. iyi çalışmak, çalışma arkadaşlarına güler yüzlü olup, dürüst davranmak.
ilk önce sevdiğiniz bir işi yapıyor olmanız gerekli çünkü kısa vadede uyguladığınız taktikler sadece işlerin biraz yoluna girmesini sağlayacaktır. Fakat uzun vadede bir fayda göremeyeceğiniz için kendinizi daha kötü hissedecek ve o işi yapmak size, işkence gibi gelecektir.
Burda anlaştığımızı varsayıyorum. Geçelim tavsiye kısmına;
1) bakımlı ve şık olun. insanların gözünde saygın bir konuma ulaşmakta en önemli etken budur zira.
2) Boş yapmayın. ortama göre şekil alan, herkesin ardından konuşan ya da işi düştükçe insanlara sokulan biri olursanız, güvenilirliğiniz kalmaz.
3) işinizi ve işiniz hakkındaki her şeye hakim olun, insanlar bir konu hakkında bir şey öğrenmek istediklerinde ilk size sormaları gerektiğini bilsin.
4) kendinizi sürekli geliştirin. Durağan kalmak hiçbir şeye fayda sağlamadığı gibi, gün geçtikte eksikleriniz çoğalır.
5) disiplinli olmaya ve hayatı rutine oturtmaya çalışın. Kafanıza göre yaptığınız şeyden ne siz bir şey anlarsınız ne başkası!
6) başarısız olduğunuzda yılmayın çünkü azim olmadan, başarı sadece bir hayaldir.
7) her şeye rağmen başarılı olamamışsanız, "ben elimden geleni yaptım" diyerek, başka bir alana yönelin, her insan her alanda mükemmel olamaz maalesef. Belki başka bir alanda çok daha başarılı ve mutlu olacaksınızdır.
böyle deli dana gibi sağa sola koşturun boş boş. işimde gücümdeyim havası yaratın. bu kadar. türkiye'de prim yapan bu. yok ben işimde iyi olucam, prensiplerim var derseniz sürünmeyi de göze alacaksınız.
1) (bkz: karizma) bazı insanların sadece ses tonu "ben ceo olmak için doğmuşum" diyor. ayrıca duruşunuz, yürüyüşünüz ve giyiminiz de karizmanız için oldukça önemlidir.
2) (bkz: kararlılık) çalışanların bir çoğu kendilerine koydukları hedeften çok çabuk vazgeçerler. kimileri de sona yaklaşırken sorgulamaya başlar. burada fark yaratan çalışanlar her zaman en kararlı olanlardır. zaten kararlı biri aynı zamanda da disiplinli olur.
3) (bkz: kriz yönetimi) yöneticiler her zaman en kritik anlarda bile soğuk kanlılığını koruyan çalışanlar ister. genelde de bu tarz çalışanları en yakınlarında isterler. bu özelliğiniz emin olun kısa sürede dikkat çeker ve kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde çıkmanıza büyük katkı sağlar.
4) (bkz: inovasyon) firma içerisinde büyük yankı uyandırabileceğiniz en etkili yöntem sanırım yeni bir fikir geliştirmektir. bu fikir bir de firma için kazanca dönüşür veya verimiliği arttıracak bir çözüm sunarsa altın golü atmış olursunuz.
5) (bkz: iletişim) çalışanın belki de en az gayret ile en fazla takdir topladığı yöntemdir, iyi bir iletişim kurabilmek. hitabet yeteneği iyi olan ve vücut dilini de doğru kullanabilen bir kişi her zaman etkileyicidir. ancak iyi iletişim kurabilmekle, gevezelik yapma arasındaki hassas çizgiyi aşmamak çok önemlidir. ben kişisel olarak holding'lerde, sadece etkili konuşma teknikleri sayesinde yöneticilerin göz bebeği olan çalışanlar gördüm. bu tarz insanlar çok acıdır ki, gerçekten işinde iyi olan ancak kendini ifade edemeyen insanların üzerlerine basıp rahatça yükselebilmektedir.