bugün

Ticaretle uğraşanlar için Yalan söylememek / şeffaf ve anlaşılır iletişim becerileri geliştirmek uzun vadede başarıyı getirecektir.

Eğer işçi iseniz işinizi kolay, pratik ve ekonomik şekilde halletmek kariyer merdivenlerini hızla tırmanmanıza neden olacaktır.

Ne olursa olsun işinizi ahlaki zeminde yaparsanız hiçbir zaman kaybetmezsiniz. Kaybettiğinizi düşünseniz bile bu yeniden planlama için bir ders niteliği taşıyacaktır.
öncelikle bilmiyorum demeyeceksiniz , bir şekilde vakit kazanıp bilmiyorsanız bile hızlıca konu hakkında araştırma yapıp asgari bilgiyi sağlamanız lazım . yıl olmuş bilmem kaç hala bilmiyorum ben bu işten anlamam derseniz direk patates olursunuz.
sonrasında ise iş bitirme konusunda hırçın agresif ve hızlı olmalısınız , işe geç kalmayıp göze batan saçma sapan hareketler yapmadığınız sürece iki sene terfi alamazsanız gelin yanıma.
iki türlü incelemek lazım çalışan pozisyonundaysanız yalaka iki yüzlü adam satan acımasız biri olmak. kimseyi arkadaş dost bellemiyoruz çalışıp görünüp araziyi seviyoruz fırsatları değerlendiriyoruz.

çalışma hayatında gaza gelmiyoruz yok biz bir aileyiz yok hep beraber yalan patronun lüks mekanlarda manitalara şampanya açtırıp senin bir maaşın değerinde çanta hediye ederken belki sen çocuğuna eşine birşey alamaman patronun umrunda bile değildir.

her işten anlıyorum deme mesela görevin ofis memurusun yazıcı bozuldu atlama ben yaparım diye sonra beleşine yaptırırlar iş yükün artar. gider servise bin tl bayılır ama sana tamir ettin al şu 100 tl denmez.

mesela kızın biriyle tanışmıştım demişti amirle takılan yatıp kalkan kızların işi iş ben yüz vermiyorum sürünüyorum.

iş veren olursanda buna benzer şeyler. özeti kapitalizm nedir oku anla. iyide olma kötüde deveye diken hesabı. maalesef kapitalizm ne etik bilir ne insaf ne vicdan. varsa yoksa para para para.
sağlam bir muhasebe - çalışanların haklarını yememek- müşteriye velinimet gözüyle bakmak.
Ciddiyet.
Kendine, yaptığı işe, emeğine, harcadığı zamana saygısı olan, duyguyu ve profesyonel yaşamı birbirine doğru oranlarda harmanlayan insan başarılı olmaya adaydır.
Bir işi yapılabilecek en iyi şekilde yapmak. Daha iyisini yapmanın mümkün olmaması.

Artı hırçınlık, soğukluk, taş kaplilik.

Bende böyle yani, yapacak bir şey yok.
yaptığın işi sessiz sedasız değil, göstere göstere yapmak. yerden çöp alsanız "bakın bunu çöpe atıyorum" diye haykırmanız gerekli ki kıymet bilsinler.
işinizi yapıp kalkın evinize gidin. Siz bakın bunu ben yaptım diye bağırmışsınız, bağırmamışsınız kimse bununla vakit harcamaz.

Ayinesi iştir kişinin.
işin başına geçmek, kendi işini kurmak. Çalışan olarak bir nebze başarılı olabilirsin, ama üstünde ki kişi her zaman senden daha başarılı olur ve sırtına biner. Tabii herkesin kendi işinin başına geçme şansı yoksa da tutkulu olmaktır.
Müdürün tanıdık olmalıdır. Genel müdür tanıdık olsa bi halta yaramaz ama sıralı ilk amiriniz sizi korur kollarsa kimse bir şey yapamaz.
kendi işinin patronu olmak.
Üslerimiz ne derse he tamam modunda olmak.
Çünkü biz ne dersek diyelim kabul ettikleri bir vizyon var onun dışındakini görmüyorlar.
Bir de toplantılarda susmak. Yani başka bir zaman git amirine her şeyi konuş anlat ama toplulukta bunu yapmamanın, bir tavsiyede bulunmayıp sadece dinlemenin daha rahat olduğuna vardım..
işini iyi yap yeter. Gereksiz yere patronu yağlama. O zaten işini iyi yaparsan seni fark eder.
Gözlerimi kaparım vazifemi yaparım deyin. Mesai saatleri içinde adam kesip mezbahanede kıyma diye çekseler dahi görmeyin duymayın konuşmayın.
Çalışmak, sebat etmek, insan ilişkilerinde mesafeyi korumak.
Çalışmak, sebat etmek, insan ilişkilerinde mesafeyi korumak.
"Başarının bedelini bir dönem için ödemeyenler, başaramamanın bedelini bir ömür boyu öderler."

Mümin Sekman
fizibilite- sağlam bir muhasebe- büyük konuşmamak- kibir yapmamak- sabır- işte hısım akraba çalıştırmamak.
Aptal cahil tembel verimsiz bir tipseniz ilk eleman daraltmada sizi kapının önüne koyarlar.

Akıllı, kültürlü ve verimli bir tip olabilirsiniz, aklınızı, kültür birikiminizi kendinize saklayın. Orada kimsenin sizin aklınıza da kültürünüze de ihtiyacı yok. sizden daha aptal ve cahil bir idareci varsa adamı komplekse sokarsınız ilk eleman daraltmada sizi kapının önüne koyarlar.
başarılı yazarlar derneği mi burası??
Burada yazılanların çoğu, hayatında bir gün bile çalışmamış pembe götlü sözlük çükentaylarının ve instagram yosmalarının hayal ürünüdür. Bu çarlar hayatlarında bir kere bile istihdam yaratmanın, katma değer üretmenin haklı gururunu yaşamamıştır. iş hayatı dediğiniz malını ya da emeğini satmaktır. Fazla hayalperest olmamak lazım.
Fazla mülayim olmayin, çok dik de olmayın. Hem patronunuzla, hem diğer çalışanlarla aranızda mesafe birakin, ciddiyetinizi bozmayın.
- güzel giyinin , her zaman bakımlı ve şık olun
- kendinize özen gösterin , özgüveniniz yerinde olsun
- yaptığınız işin ve verdiğiniz kararın arkasında durun
- tereddütlü ve kararsız olmayın
- işinizde devamlı kendinizi geliştirin, öğrenmenin sonu yoktur
- insan ilişkileriniz ılımlı olsun , politik olun , kendi özeliniz hakkında pek konuşmayın

Başarılar , bol şanslar
Çok çalışarak değil mantıklı çalışarak iş yapmak.
Bir çok sebepten sizi denemek için yemlerler....her atılan yeme atlamayın. Işi iyi bilseniz de, Idareciler ve sizden kıdemlilere bilmişlik taslamayın. Orası sizin ego tatmin yeriniz değil. AğzınıDan çıkan her sözcük sizi bağlar. Gerekmedikce konusmayın .işinizi savsaklamayın, ama geri zekalı gibi cok da kaptırmayın.
Iş hayatında Çok calışan adama madalya takmazlar, tam aksine az çalışan uyanıkların işini kitlerler. Tesekkür bile etmezler. Çalışmaktan Iflahınız sikilse bile Niye az yaptın daha çok yap derler. Uyanık olun.. işi Kapasiteniz kadar düzgün yapın siktirin gidin.