adamı imana getirmesi gibi . alkolu çok alan pek çok kişide görülen ibadet iman fethullah hoca sohbetleri örnekleridir.
ayıkken akla gelmeyen din iman alkolu alınca şakirtlik etkisi yapmasıdır. inanmayan meyhanalere gitsin .
yani bir dini muhabbet dönüyor bazen sanırsın tekkeyedim cübbeli hoca ile fethullah müşterek vaaz veriyor. .
içki zihinsel yasakları yaklaşık bir derece kadar ortadan kaldırdığı için insanların yaratıcı fikirlerinin ortaya çıkmasında etkili olur.
ayrıca içkinin damar açıcı etkisi vardır ve bol miktarda idrar söktürür.
Filozof Eflatunun az içilen şarap ilaç gibidir, yaşlıları gençleştiri hastaları iyileştirir söz dayanağı ile Eski Yunan toplumlarında sağlıklı olmanın iksiri kabul edilmiştir şarap. Şifa niyetine ölçüsünde içilmeli.
Günümüzde de şarabın içerdiği bioflovnoid maddesinin kalbi koruduğu inancı gerçekliğini koruyor. Uzmanların bu yöndeki açıklamaları ise kısaca şöyledir:
Şarap pıhtılaşmayı azaltıp kan dolaşımını güçlendiriyor, damarlarımızdaki kan akış hızını yükseltiyor. Kolesterolde de önemli, HDL yani iyi huylu kolesterolü yükselterek LDL yani kötü huylu kolesterol seviyelerini düşürüyor. Kolesterolü okside ederek damar sertliği oluşmasını önlüyor ve ilginç olan; çok eskiden de bunlar biliniyordu. Binlerce yıl önceki kültürlerde şarabın gençlik iksiri kabul edilmesi tecrübelerle oluşmuşsa da beslenme şeklinde Akdeniz mutfağı ve içki kültüründe de şarap tercihinin sağlıklı ve uzun ömürlü olmanın kanıtlanmışlığı sevindirici değil midir?
Ölçüsünde oldukça akşam yemeklerinizi bir iki kadeh şarap ile keyiflendirebilirsiniz
--spoiler--