Ey iman edenler! Siz sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar, cünüp iken de -yolcu olan müstesna- gusül edinceye kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta olur veya yolculuk halinde bulunursanız yahut sizden biriniz ayak yolundan gelirse ya da kadınlara dokunup da -bu durumlarda- su bulamamışsanız o zaman temiz bir toprağa yönelin (teyemmüm edin); yüzlerinize ve ellerinize sürün. Şüphesiz Allah çok affedici ve bağışlayıcıdır.
nisa suresi 43. ayet.
içilen içkiye göre değişecek durumdur. arap yarım adasında şarap tüketimi yaygın olduğundan içki denmesinin o dönem için bir mahsuru olmasa da günümüzde envai çeşit içkinin piyasada olması karışıklığa sebep oluyor. şarap 40 günde vücuttan atılsa da günümüzde çokça tüketilen bira , rakı, votka ... v.s. gibi içkilerdeki alkolün vücuttan atılması bir haftayı geçmiyor, bu sebepten efsane olarak kalması muhtemel durum.
aklı başında olmayan insan ibadet edemez, içki de sarhoş edip iradeyi elden aldığı için içkili haldeyken namaz kılmak haramdır.
kur'an da veya hadislerde 40 gün diye bir ibare yer almamaktadır.
şeytanın soldan yaklaşması işidir zira içki içen adamın zaten ibadette gözü olmadığı için böyle bir şey uydurmuşlardır.
kanmayın aziz müslümanlar, sarhoşluk hali haricinde ibadet edebilirsiniz, bir cenabetlik yok bu işte.
bünyeye girip te insanı cünup yapan şeyler arasında alkol yoktur. tabii er kişiden hiç bahsetmiyorum bile.
alkol alan kişi cenabet değil alkollü olur. ikisi farklı şeylerdir. cenabetlik sadece cinsel temas, haz yoluyla mümkündür.
karıştırılmaması gerekir.
doğru mudur bilmiyorum? fakat aldığım sağlam bilgilere göre, içki içen birinin vücuduna giren alkol 40 gün boyunca vücudunda kalıyor...
not:
aga bilim söylüyor, ben demiyorum...
edit:
başlık düzeltilmiştir, evet cenabet olmaz fakat vücudunda 40 gün boyunca alkol ile gezer ve bir nevi alkollü durumundadır, ibadet etmesi doğru olmayabilir.