soru: domuz eti haram mıdır?
cevap: evet
soru: peki içki haram mıdır?
cevap: kesinlikle
soru: o halde ülkemizdeki marketlerde neden içki reyonu olduğu halde domuz eti reyonu yoktur?
yaran cevap: domuz eti kafa yapmıyor da ondan
at eti yiyen toplumlar var, hatta at sütü içende
biz beslenmek için at eti kullanıyor muyuz ?
hayır.
hakeza domuz etide aynı şekildedir. haram veya helal olması alışkanlık kazandıracak diye bir şey yok. haram yemeyi göze alan kişi kendi pisliğinide yer ve aynı kapıya çıkar. tezatlık şurda başlıyor ki haklı görüyorum. domuz eti haram ve satılmıyor. içki haram ve satılıyor. bir çok hastalığın ana nedeni olarak gösterilen domuz eti sağlığa zararlı olduğu için haramdır. bunların başını obezite çeker. din yasakladığı için haram değildir, sağlığa zararlı olduğu için haramdır. bunu ayırt etmek mantıktan geçer ve islam dini mantıklı olmayı, mantıklı hareket etmeyi bildirir.
teknoloji ve bilimin neredeyse olmadığı bir çağda günümüze ışık tutmuş ve tutan islam dininde ampülün tarifi, sinek kanatlarından birinin zehirli diğerinin panzehirli olduğu, domuz etinin sağlığa zararlı olduğu, kandaki oksitlenme, manyetik alanlar, anne karnındaki bebeğin her bir evresi vs. gibi konular açıklanmış ve şu anki tıp alanında ve bilim alanındaki profesörleri hayretler içerisinde bırakmıştır.
anlatmak istediğim şudur ki; tüm hayırlı işler önüne koyulmuş ve senden bunları okuyup mantığın ile kalbini birleştirerek ibadet etmen isteniyor. mantık ve kalbinin sesini dinlediğin zaman haram olduğu için değil sağlığa zararlı olduğu için tercih edilmediğini anlarsın.
düz mantıkla düşünülmediğinde gayet haklı sebeplere dayanan eylemdir. en basiti domuz etinin bu bireyler için bir çok alternatifi vardır ancak alkolün alternatifi yoktur. ve bunun dışında kendi inancına göre bir yanlışı yapan insana neden o halde ikincisini yapmıyorsun diye bir soru yöneltmek, düz mantığın ürünüdür. yanlışlar ne kadar az yapılırsa yasaklar ne kadar az çiğnenirse, kişinin ödediği ceza bedeli de bir o kadar az olacaktır.
ülkemizde domuz eti reyonları vardır, içki reyonları kadar sık olmasa da. ayrıca yerleşmiş içki içme kültürü ile, domuz eti yeme alışkanlığını karşılaştırmak abesle iştigaldir.
domuz etinin iğrençliğinden haberdar, alkolün mayhoşluğuna aşık olan bireydir. bir de morpenguen gibi izlediği bir filmde çiğ çiğ domuz eti yedirilen bir adamı izlemek durumunda kalmışsa kendini içkiye vermesi de muhtemeldir.