bugün geleneksel pilav günü olan okul. Yukarıda bornova anadolu daha iyidir diye zırvalayan şahsı takmayın. istediğiniz yılın istatistiklerini açın bakın; eğitimde atatürk lisesi bal'ı donunda sallar. kıyaslamak bile ayıptır aslında.
izmir Atatürk lisesi'ni izmir Atatürk lisesi yapan asıl şey eğitimi de değildir üstelik. insanlar ial'de yetişir. kişiliğiniz, değer yargılarınız, hayata ve olaylara bakış açınız burada şekillenir. hayata ve diğer her şeye karşı bir farkındalık kazanırsınız. ial, insanı "sokaktaki adam" olmaktan kurtaran bir lisedir.
--alıntı--
izmir atatürk lisesi'nde pilav gününe gittiğinizde üniversitede dersinize giren hocalarla, dünya çapında iş yapan şirketlerin üst düzey yöneticileriyle, ünlü müzisyenler ile, ressamlarla kol kola omuz omuza verip i i ial sloganı atarsınız, hep bir ağızdan ahmet adnan saygun'un bestelediği efsane okul marşını söylersiniz.
--alıntı--
ayrıca ön bahçede bulunan sonradan çim olarak düzenlenmiş futbol sahalarını, "çocuklar üzerinde top oynayınca çimler bozuluyor, görüntü kötü oluyor" diyerek kapattırıp betonda futbol oynamaya mecbur etmemişti kimseyi.
yahut yüm öğrencileri ön bahçede toplandığı bayrak törenlerinde sinirlenince "hepinizi disipline veriyorum" diye bağırmamıştı.
nur içinde yatsın merhum, ileriye taşımıştı okulu. *
"bizim kalbimiz ilim ateşiyle doludur
biz bağlıyız gönülden sevgili lisemize
bugün tuttuğumuz yol, inkılabın yoludur
yarının ümitleri genç nesil derler bize
bize iman veriyor hür vatanın hür sesi
ebediyyen var olsun izmir atatürk lisesi
nurlu mefküremize lise hayat veriyor.
ilim bizim aşkımız, türklük bizim şanımız
gideceğimiz yolu gazi'miz gösteriyor.
yaşasın türk milleti, yaşasın vatanımız.
bize iman veriyor hür vatanın hür sesi
ebediyyen var olsun izmir atatürk lisesi" şeklinde marşı olan lisedir.
anadolu lisesi olmasına rağmen adı izmir atatürk lisesi'dir.
rahmetli müdürü hilmi hadimoğlu zamanında kareli ceketlerini giymek bir zorunluluktu. o zaman tiksindiğimiz bu ceketi, şimdi birileri öpüp alnına koyacak kadar özlemiş olabilir. ama her şey geride kaldı...
mayıs ayının ilk haftasında yapılan pilav gününde okulun mezunu dedelerle hala okulun öğrencisi kardeşler bir arada görülebilir.
eski mezunlarının "kızlar girdi, ial bitti dedigi", ogrencilerine yalnızca egitim degil, yasam tarzı, kultur de veren, yas farkı olan iki ial'linin dunyanın obur ucunda karsılastıgında bile 5 dakikada kanka olmasına ve saatlerce konusabilmesine sasırdıgım, pilav gununde 80 yasındaki yargıtay onursal baskanı ile 19 yasında oss'ye hazırlanan iki insanin marsını yanyana ve aynı coskuyla soyledigine tanık oldugum, kurtulus savası sırasında cokca sehit vermis turkiye'nin en koklu okullarındandır.
yatılı oldugu icin onyıllar boyunca ege ilcelerinin parlak ogrencilerini bunyesine almıs, ve onları universiteye yetistirmistir. en buyuk rakibi yine yatılı olan, ama soylenenlerin yalancısıyım, ege ilcelerindeki daha az parlak olan ogrencilerin gittigi izmir namık kemal lisesi'dir.
okulun eski ogretmenleri arasında halid ziya usakligil, ahmet hasim, sukru saracoglu da yer alır. ve onların ogretmenlik yaptıgı zamanki binalar ve yuksek tavanlı sınıflar su an da aynen durmaktadır.
(hayır ial'li degilim, ancak ial'li arkadaslarım tarafından fahri ataturk liseli secilmisligim vardır.) http://www.izmirataturkli...amp;id=106&Itemid=171
1888 yılında kurulan türkiye'nin en eski liselerinden biri,lisem.
ayrıca kim ne derse desin izmir'in en klas lisesidir.*
bi de pogo yapılabilen bi marşa sahiptir,ilginçtir vesselam