kendisinin eğer cidden ateist olduğunu reklam etme gibi bir derdi varsa, bu yönde çaba gösteriyor olmasından mütevellit, yorumlarındaki bilinç altında:
-bakın bana ben inanmıyorum, hem de süper yorumlar girebiliyorum. inananlar cahildir!..
mesajı yatıyorsa.
pek de inandırıcı olmayan bir tür tanımlama. geneli böyle demiyorum. kalitelileri var tabii ama bazı gerizekalıları da sırf kız düşürmek için ateist oluyorlar,
amanın da farklı görüneyim kızlar toplansın vs vs..
siktir git.
basit bir genelleme bu. çünkü ateistler biraz daha mantıklı yaklaşır sizin onu yazarsam günah bunu yazarsam günah dediğiniz şeylere. başlığı açan arkadaşta bunu düşünmeden güzelce sallamış, biraz da kıskanmış. (bkz: ateizm) (bkz: teizm) (bkz: deizm) (bkz: nihilizm) (bkz: agnostik nihilizm)
sözlükte inanan tayfanın inanandıklarını her şekilde belirtmek için sürekli akp yanlısı başlıklarla ve yandaş çekmek için nickaltlarından millete saldırıp birbirlerini koruduklarından antipatik, inançsız gibi gözüken kesim ise daha objektif daha bireysel ve sert şekilde olumlu gözüküyor olabilir.
yanlıs bir söylemdir. sonundaki "gerçeği" lafı da tamamen subjektiftir. yani o "gerçeklik" yazarın kabul ettiği birşeydir...bu durumda oraya en azından bir "bence" kelimesi gelmeliydi. bunu herkesin görüşüymüş gibi "gerçeği" kelimesiyle lanse etmenin arkasında bir amaç olsa gerektir.
iyi yazarların ateist oldukları diye bir gerçekliğe katılmıyorum, müslüman, budist, hristiyan, yahudi, pekçok iyi yazar mevcuttur. yazarlık kalitesini dinler değil, akıllar belirler. bu başlıkta yapılan önermeye kesinlikle katılmıyorum.
benim tanıdığım en iyi yazar dostoyevskidir ve o da dinsiz değildir şeklinde kendimce yalanlayabileceğim önerme. inanç ile zeka arasında kurulmak istenen korelasyon pozitivist anlayışın körpe dimağlarda filiz vermesinin neticesi olarak algılanabilir. işin tarihi ve sosyolojik köklerini bir yana bıraksak bile hala bu türden genellemelerin ağız dolusu hemde hiç üzerinde düşünülmeden kurulabilmesi muassır medeniyetle olan ilişkimizi gözden geçirmemize vesile olabilir.
iyi tabi göreceli bir kavram. eğer edebi yeterlilik olarak bakılıyor ise, muhteşem yazarlar doğal olarak islamcının içinde de her yerde de var. burada iyi olarak baktıkça pek bir şey çözlülemez.
allahlılık ile edebi yetkinlik arasında herhangi bir korelasyon olduğunu düşünmüyorum ama yine de,
belki edebi olarak kendini bile anlatmakta yetersizlik diye bir kıstas üzerinden gitsek daha net sonuçlarla karşılaşırız.
bütün ateistlerin sözlükte yazar olmaya çalıştığı gerçeğinden daha gerçek değildir. ulan yukarıdaki madem yok, y-o-k. ne diye milletle it dalaşı yapıyorsunuz? yoksa yok. siktir git işine bak yahu.