öncelikle hikayenin sinapsı çıkartılmalı. sonrasındaysa yazarken aradaki bağlantılara çok dikkat edilmeli. okur yazarın beyninin içindeki bir labirentte hissetmeli kendini. bağlantılar gerçekten önemli son cümleyi okuduktan sonra ilk cümlenin anlamı değişmeli. sadece bunlar yapıldığında bile basit konularda iyi öyküler ortaya çıkabilir. tabi ki öncesinde bir birikim, biraz yetenek ve hayal gücü şart.
anlattığınız bakış açısı türüne dikkat edilmelidir. Anlattığınız konudan bi anda çok uzaklaşmayın, ufak geçişler yapın konu okura karmaşık gelebilir. Söz sanatı yapıcam diye sözlüğün anasını sikmeyim, günlük dilden seçin, boğmaz. Bitirir bitirmez insanlarla paylaşmayın. imla hatalarını kontrol edin. Hayal gücünüz kuvvetli ise bu işe başlayın. Bu entry ufak da olsa 2 öykü sahibi kişi tarafından yazılmıştır.
Öncelikle bilinmesi gereken öykü tanımı ve içine neleri kapsadığıdır.
öykünün tanımı gereği yaşanmış veya tasarlanmış bir olayı, bir durumu; yer, kişi ve zaman belirterek anlatan kısa yazı olması şarttır. yazıda bulunması gereken özellikler ise şöyledir;
-az karakter olması,
-ayrıntıya az çok yer vermesi,
-ve tek bir konuyu ele alması.
tüm bunların dışında en az bir öykü okumuş olmak, ilham perileri ve hayal gücü kağıda varmadan öncesi için çok önemlidir.