iyi bir yalancı olmanın yolları

entry39 galeri0
    36.
  1. Bazen yalan söylemek gerçekten gerekli oluyor yalan söylerken ses tonunuz aynı olmalı, gözlerinizi kaçırmamalı, çok rahat davranmalı, kekelemeden yavaş yavaş tane tane konuşmalısınız. Yalan söylemek bir nevi zekiliktir nerede ne yapacağını ne konuşacağını hızlı düşünmeyi bilmektir.
    0 ...
  2. 35.
  3. 34.
  4. 33.
  5. 32.
  6. Öncelikle zeki olmak söylediğin yalanı unutmamak serin kanlı olmak detayları iyi hesaplamak vs.
    Ama son olarak benden tavsiye kız arkadaşınıza fazla yalan atmayın eninde sonunda bir yerden yakalıyor sizi.
    0 ...
  7. 31.
  8. 30.
  9. Yalana kendinizide inandirmaniz yalani soylerken goz temasini kesmemeniz el ayaklari savunma jestlerine getirmememiz ve en onemlisi unutmamamiz. Anlik uydurmamizdir
    1 ...
  10. 29.
  11. En büyük yolu kendinde yalanına inanmandır.
    0 ...
  12. 28.
  13. detaylandırılmış yalanlar her zaman işe yarar.

    örneğin :

    '' babannem fenalaştı gelemedim'' yerine '' ya babannemin tansiyonu fırladı birden. düşüyordu zor yakaladım. babamı aradım uzaktı . hemen bastık gittik ok meydanına . yer yoktu şişli etfal'e sevk ettiler. sabaha kadar müşahade altındaydı . bir de düşerken ayağını incitmiş aksıyor biraz. şu an durumu iyi ama biz her ihtimale karşı bir gün daha hastanede kalsın istedik.''

    hiç kimse böyle komplike bir yalandan şüphelenmez. ancak en kritik nokta attığınız yalanı unutmamaktır.
    3 ...
  14. 27.
  15. Yalanın üzerine yalan söyleyin. Unutunca tekrar söyleyin. Kızlar kandırılmak istiyorlar maalesef. Onlara duymak. istediği şeyleri söyleyin sonra keyfinize bakın.
    1 ...
  16. 28.
  17. psikopat olmaktır. psikopatlar duygularını maskelemeyi ve yansıtmayı çok iyi bilir.
    1 ...
  18. 27.
  19. Dediğinizi inandırma çabasında görünmemelidir. Israrcı olmamalıdır. Kekelemeden oldukça doğal konuşulmalıdır.
    0 ...
  20. 26.
  21. Üstat sayılırım bu konuda madde madde yazayım 1soğuk kanlı olmak 2 karşıdaki kişiyi inandırmakla inandırmamak arasındaki çizgiden çok uzaklaşmamak bunun bir yalan olabileceğini düşünmeli sonra öyle bir şey yapmalı ki karşıdaki kişi bunun doğru olduğunu kendi kafasında kanıtlamalı böyle olduğunda bir daha asla sorgulamaz 3 söylenen yalan dallanmamalı başka yalanlarla bağ kurmamalı yoksa biri fark edildiği an zincirleme en baştaki yalana kadar herşey dökülür ortaya 4 yalana ortak kişi sayısı mümkün olduğunca az olmalı 5 yalana kendinizi inandırırsanız pot kırma ihtimaliniz azalır 6 kontra sorularda inkara başvurmayıp ana damara zarar vermeden küçük fireler vermelisiniz 7 diyelim ki şüpheler yoğunlaştı ve karşıdaki kişi üzerine gidiyor asla itiraf etmeyin belki hayat küçük sürprizler yapar bırakın kendi uğraşsın öğrenmek için, en kötü zaman kazanırsınız 8 iyi empati yapabiliyor olmalısınız. Unutmayın bunları iyilik için kullanacağız taktikleri verdik ama millete itlik yapmayın. Hazırlıkta kaldım mesela ama bizimkiler bölümde deney yapıyorum sanıyor öğrenseler çok üzülürler hep onları düşündüğümden.
    1 ...
  22. 25.
  23. tanım: yalan söyleyip, yakalanmamanın yollarıdır.
    doğuştan geldiğine inansam da, biraz hafıza, biraz zeka ve en önemlisi rol kabiliyeti ile başarılabilecek şeydir. hafıza önemli çünkü önceden söylediklerin yalanlarla çelişmemek lazım. zeka önemli çünkü sağlam yalanlar bulmak lazım. en önemliside rolcülük, karşı tarafa en ufak şüphe bırakmadan yalanı aktarmak lazım. tebrikler, sizde profosyonel bir yalancısınız!
    0 ...
  24. 25.
  25. Sürekli birine doğruyu söyleyin güvenin ona inanın sonra o sizin ağzınıza etsin işte o zaman ister istemez öğreniyorsunuz yalan söylemeyi.
    1 ...
  26. 24.
  27. eğer bir yalanı inandırmak istiyorsan inandırmak zorunda olmadığın insanları da inandır. hem daha inandırıcı olur hem de ilerde başına bela olmaz.
    0 ...
  28. 23.
  29. Söylediğin yalanı unutmayacaksın , tutarlı olacaksın.
    0 ...
  30. 22.
  31. 21.
  32. Yazdığınız hikayeye kendinizi inandırın.
    1 ...
  33. 20.
  34. bol bol antrenman yapın, küçüklüğümden beri yalan söylüyorum ve artık yalan mı doğrumu söylüyorum ben bile ayırt edemiyorum

    (bkz: kendi yalanına inanmak)
    1 ...
  35. 19.
  36. Vücut dili, soğukkanlılık ve pratik zeka büyük etkendir.
    2 ...
  37. 18.
  38. herhalde insanın önce kendi yalanına inanmasıdır.
    1 ...
  39. 17.
  40. zeka işi diyorlar ama ben buna pek inanmıyorum. daha çok hafıza işi. ne söylediğini bilmen gerekir. daha önce söylediklerin daha sonra söyleyeceklerinle çelişmemeli. bir anlamda satranç gibidir. yaptığın hamleyi geri alma şansın yok o hamle üzerinden devam etmelisin.

    diğer yandan olayın içine kattığın karakterler mümkün olduğunca uzak olmalıdır. karakterler birbirini ne kadar çok tanıyorsa yalanın ortaya çıkma riski o kadar artar. yalnız tüm bunları yaparken kimsenin kalbini kırmamalı. bu da en önemli püf nokta. eğer kalp kırılacaksa en baştan dürüst olun ya da yalanın ortasında her şey boka sarmadan yalan söylediğinizi itiraf edin. en azından güveni geri kazanmak kolay olur.

    peki yalan söylemenin ne tür faydaları var?

    ilk olarak herkesi mutlu eder. Başarılı olunduğu sürece mutluluk doğru orantılı olarak daha da artar ve zirveye ulaşır. Ayrıca kişinin hafızasını dinç tutar, unutkanlık azalır. Hayal gücünü güçlendirir. Yalan söylenen kişi/kişiler ile daha sağlam bir bağ kurulur, birbirlerine olan ilgi ve sevgi artar.

    Peki ne tür zararları var?

    Yalan söylenen kişi hüsrana uğrar. Güven azalır. Aralarındaki bağ kopar. Yalan söyleyen kişi kendinden utanır ve kendini beceriksiz hisseder. Muhtemelen olayın içine kattığı karakterlerle de arası bozulur ve çoğunluk tarafından dışlanma tehlikesi ile karşı karşıya kalır.

    Not : Bu bilgileri kötü amaçlar uğruna kullanan herkesin şimdiden Allah belasını versin.

    Hayatta daima mutlu olmanız dileğiyle... Saygılar.
    2 ...
  41. 16.
  42. cem yılmaz konuyu çok iyi açıklamıştır.

    http://www.youtube.com/watch?v=92dyDj-iqmo

    --spoiler--
    yalancılıkla ilgili bir paradoks vardır. yalancı, yalanı söyleyemeyen adama denir. söyleyebilen adama yalancı diyemezsin, çünkü söyleyebilmiştir.
    --spoiler--
    2 ...
  43. 15.
  44. kaybetmekten korkmamak, yüzsüz ve aşağılık olmak gibi birtakım unsurları yerine başarıyla yerine getirmek.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük