Çevremdeki herkes bunu bana söylüyor. Neymiş efendim parayı bulunca melek gibi bir insanlen şerefsizin tekine dönüşmüşüm ne yani eski züğürt halimle daha mı iyiydim.
gerçekten içsel olarak bu dönüşüm yaşanabilir mi bilemiyorum. fakat insanın özünde hala iyi olup dışarıya olan davranışlarının kötüleşmesi ya da kötüleşmese bile iyi olanı yapmayı bırakması yaşanan bir süreç. bu süreçte yaşanan içsel hesaplaşmalara kulak tıkayabilirlerse başarı oranı yüksek bir eylem olma ihtimali vardır.
Kuşkusuz iyi ve kötü, kıyasla tespit edilmesi yanında aynı zamanda sonuçlanmış şeylere getirilebilir. Zaten herhangi bir şey olmak mümkün müdür bilmem, iranlı bir ailenin oğlunun bakışlarından anlıyorum ki yalnızca bir şeyler olan siz değilseniz olmalar mümkündür.
eski eşimin denyo hareketleri sonucunda bende yaptığıdır. her salaklığı aspergere bağlamak, nezaketten yoksun bir odun olduğu gerçeğini değiştirmiyor maalesef. eskiden ''sorunları var düzelecek'' deyip yardımcı olmaya çalışıyordum da şimdi yanımda ölse umurumda olmaz. denizin derinliklerine doğru giderken kaç sefer elimi uzattım tutmamayı tercih etti, artık kendisi bilir.
Küfür etmeleri veya öyle bişey geçince başlıkta gülüyorum pek fırsat olmuyor ona bugünde ota boka gülüp durdum.hoşuma gidiyor.
Birde hapşıramıyorumda boğazım ağrıdı.
D.hatta entrylere bile gülüyorum bazen akciğerini siktiğimin evladı nedir ya.
insanlarla iletişim kurmak zorunda olduğunuz bir mesleği icra ediyorsanız şayet iyi bir insan dahi olsanız kötü bir insana dönüşmek zorunda kalıyorsunuz. Tüm tatlılığım ve güleryüzlülüğümle aynı soruya 10 kez cevap vermeme rağmen, sorusuna cevap vermediğim gerekçesiyle beni tüm yetkili brimlere şikayet eden bir vatandaştan sonra bir parça insanlığım ölmüştü. Sonrasında bir süre insanlığım yaşamak için çırpındı ama baktı olacak gibi değil intihar ederek ayrıldı aramızdan.
insan büyüdükçe ya da olgunlaştıkça idealize edilen karakterlerin olmadığının farkına varır. Çocukluk dönemimizde çizgi filmlerde izlediğimiz kahramanlarda betimlenen, saf iyinin ve aşkın olmadığı büyüdükçe anlamaya başlarız. iyiliğin karşılığının her zaman iyilik olmadığı ve insan denen varlığın duygu ve düşüncelerini şekillendiren sayısız değişken olduğunu da yine bu dönemde anlarız.
Dönüşmek dediğimiz idealize ettiğimiz ve rol model yaptığımız kahramanlar olmadığımızın, olamayacağımızın farkında varmamızdır. Kendimizi olgunlaştıkça daha iyi tanırken bir yandan da içimizde iyi ve kötünün bir arada yaşadığının farkına varırırz. Aslında iyi ve kötü kavramları insanların kendi geliştirdiği inanç sistremleri ve ilkeler doğrultusunda belli eylemler karşısına eşleştirdikleri sıfatlardır. insanın milyonlarca yıllık bir genetik mirası vardır ve her insanda farkı dna dizilimlerinde olmak üzere her bir hücresinde kopyalanmış bir şekilde bulunur. Bu genetik kodlamanın ötesinde hareket edebilmek, bitkilerin fotosentezi durdurmasına benzer.
Dönüşülen iyi ve kötünün olmadığının ve içgüdülerin ve bilinçaltı eylem ve kararlarının toplumsal normlar tarafından belli tanımlara sokulduğunun anlaşılmasıdır. Zaman zaman tek bir sıfatın zaman zaman da her iki sıfatın aynı anda taşınabileceğinin toplum nezdinde anlaşılmadır. Ve nihayetinde çocukluk hayallerimizdeki kadar büyük süper kahramanlar olmadığımızın ve olamayacağımızın anlaşıldığı an bu yükümlüğün altında ezilirken kendimizi kurtarmak için yaptığımız tanımlamadır kötü.
Bu ülkede böyle olacaksın. Kötü davranınca çomar yola geliyor. Ben hiç iyi davranıp konuşup ciddiye alındığımı görmedim bu insanlar karşısında. Davarlar sürüden ayrılırsa veya istenmeyen bir şey yaparsa çoban sopayla vurur, bu insanlar iyilikten, iyi konuşmadan anlamazlar.
iyi insanlar kötü olamaz. olursa da kısa süreliğine olur. temellerinde kötülük yatmadığı için eski hallerine geri dönerler. yine de şüphelidir. bir ihtimal kötülüğün gücünü hissedip kontrolü kaybederek kötünün kötüsü de olabilirler.