evet bu seneki sonuçlara göre itü odtüyü elektronik mühendisliği hariç neredeyse her mühendislikte geçmiştir,ondada aralarında sadece 1puan fark kalmıştır ,sonuna kadarda hakkıdır.bikere odtüyü geçtimmi artık gerisi gelir çünkü ist>ankaradır bundan sonra rakibi boğaziçidir ve onu da yakında geçecektir çünkü yatırımlar,projeler her zaman ad ve ünden önce gelir
2010 yılı itü inşaat mühendisliği puanı 493
2010 yılı odtü inşaat mühendisliği puanı 506
2011 yılı itü inşaat müh. puanı 504
2011 yılı odtü inşaat müh puanı 502
örneğindeki gibi odtü hep bikaç puanda olsa üstteydi ama artık itü onun üstünde ve yaklaşık yüzde 99 unu oluşturan taban puana bakarak tercih yapan ögrencilerin artık ankaraya gitmesine gerek kalmamıştır ve bu işten biraz anlıyorsam ileriki senelerde başa baş bile olmayacaklardır itü odtüye fark atacaktır
edit:tıp ögrencisiyim
doksanlı yıllarda itü bir nevi liseydi, itü'lü arkadaşlar boğaziçi ve odtü'lü arkadaşların yanında okullarını söylerken ezilip büzülürlerdi. daha sonra itü bu iki biraderin yanına üvey kardeş gibi sokulmaya çalıştı, ancak aradan geçen zamanda bu kadar geliştirebilmişler ise tek kelimeyle bravo.
uluslararası arenada da başarılarınızı bekleriz, (yayınlanan makale sayısı) / (öğretim üyesi sayısı) istatistiği ne durumda?
istanbul'daki birçok üniversitede olduğu gibi burada da şehir seçimi ön plana çıkmıştır. baktığınız zaman boğaziçi elektrik elektronik en yüksek puanlı elektronik bölümü ama hak etmediği aşikar.
edit: ayrıca kıyaslama mantıksızlığın dik alasıdır. üniversite kontenjanları incelendiğinde anlaşılacaktır. kusura bakmayın da odtü yani boru değil.
mekanik mühendisliklerde eğitim olarak zaten çoktandır var olan durumdur çünkü iTÜ tarihi çok çok ötelere uzanan bir MÜHENDiSHANEDiR. Bununla beraber elektrik elektronik ve benzeri mühendisliklerde itü'nün alması gereken çok yol vardır. Ayrıca bir iTÜlü aselsan vb kuruluşlara girerken zorlanır ama odtülü zorlanmaz. YTÜ'de okumuş ve istanbul'un dibine kadar vurmuş biri olarak herşey'e rağmen ODTÜ'yü tercih ederim.
OLMASI GEREKENDiR.Tıp konusuna gelince cerrahpaşa ingilizce bölümü zaten hacettepeyi geçmiştir çapanın ghacettepeyi geçememesinin tek nedeni ise kontenjanının 450 kişi olmasıdır.
türkiyede öğrencilerin genelinin tercih yaparken dikkate aldığı kriterler göz önüne alındığında çok da iplenmemesi gereken durumdur. baştan söyleyeyim bunu okulunu seven bir itülü olarak söylüyorum ve niyetim kesinlikle itünün son zamanlarda gösterdiği gelişimi inkar etmek, ya da azımsamak değil. evet itü türkiyenin en iyi mühendislik okullarından biridir, tıpkı odtü ve boğaziçi gibi, ama bana kalırsa bu okulların hiçbiri yeterince iyi değil. türkiyenin en iyi (tabi burada ösymnin mantıklı ve gerçekten kaliteli bir sınav yaptığı gibi yanlış bir varsayımda bulunuyorum) öğrencilerinin gerçekten iyi hocalar tarafından, iyi bir ortamda eğitilmeleri gerekir.