okuması zevkli ama bir o kadar da ağır bölümlerden biri. buradan mezun olunca, italyan lisesi'nde, tömer'de öğretmenlik yapılabilir, çeviri işleriyle uğraşılabilir. hangi alanda yoğunlaşılırsa iyi işler sunmanıza neden olur.
mezunlarının sadece ve sadece tercümanlık ve, hadi çok kasarlarsa ve torpil falan da varsa, dışişleri bakanlığında çalışabilecekleri üniversite bölümü.
sadece istanbul ve ankara üniversitesinde olan, okuması bayağı bir zor olan bölüm.istanbul üniversitesinde öyle ya da böyle bitirilir ama ankara üniversitesi için aynı şey pek de geçerli değildir. sebebi ise, ne çan ne bütünleme ne de yaz okulu olmasıdır. tabi böyle olunca da bazıları gibi 5 hatta 8 yıla çıkabiliyor mezun olabilmek.tabi mezun olduktan sonra da ne işle uğraşılacağı sorununu da eklersek bayağı yıpratan bir bölümdür diyebiliriz.
ankara üniversitesinde hazırlık olması sebebiyle başta mantıklı gelen başladıktan sonra nasıl biticek bu okul diye kara kara düşündürten, insanın iliğini sömüren güzide bir bölüm. isminin fiyakası da cabasıdır.
okumak istediğim bölümdür. 2014 yılında istanbul üniversitesindeki bu bölüme dil2de 8940. olarak girebilirdiniz, Ankara üniversitesinde ise 15200. istanbul üniversitesinde hazırlık yoktur, dil bu 4 sene içinde edebiyatıyla birlikte öğretilir. ankara üniversitesinde hazırlık vardır, tam anlamıyla öğrenmeden de geçilmiyormuş araştırdığım kadarıyla.
umarım seneye buraya bi edit yaparım kazandım ulan şeklinde
boşuna okumayın dediğim bölümlerdendir. gelecek sahibi olmak istiyorsanız hele de devlet kurumu düşünüyorsanız az daha kasıp ingilizce okuyun. bunu bir fransızca öğretmeni olarak söylüyorum. benim devlete kapağı atmak gibi bi niyetim hiç olmadı, 2 yabancı dille açıkta da kalmadım bu zamana kadar fakat, ingilizce dışındaki diller, genelde mezuniyet sonrası insanı daha fazla çaba sarfetmeye sürükleyen dillerdir.