itüden çekirdek girişimcilere 1 milyon lira

entry2 galeri0
    1.
  1. Katılımcılara başarılı bir iş hayatının kapılarını açan, Türkiye’nin en önemli girişimci destek projelerinden biri olan iTÜ Çekirdek’te 2015 dönemi için başvurular açıldı. Başarılı girişimcilerin 1.000.000 TL ile ödüllendirileceği yarışmada, girişimci projeler, “Genel kategori” ve özel kategorilerden “Otomotiv Kategorisi” ve “Bulut Kategorisi” olmak üzere 3 farklı kategoride değerlendirilecek.
    Her yıl tekrarlanan iTÜ Çekirdek mekanizmasına başvuru yapan ve ön değerlendirme neticesinde Çekirdek Merkez’e girmeye hak kazanan tüm girişimci gruplar, iTÜ Çekirdek çatısı altında kendisini ve projesini geliştirme fırsatı yakalarlar. Geçtiğimiz yıllarda “Genel Kategori” ve “Bulut Kategorisi” sinde değerlendirilerek hayallerine ulaşan girişimciler, bu sene ilk defa ödül verilecek olan “Otomotiv Kategorisi’nde de değerlendirilme fırsatı bulacaklar. iTÜ Çekirdek, “ Türkiye’de gençleri teknoloji tabanlı girişimciliğe inandırarak ulusal kalkınmaya destek olmak’ vizyonu ile 2012 yılında iTÜ ve iTÜ ARI Teknokent tarafından kuruldu. Elginkan Vakfı, Cardtek Group, Microsoft, SAP, TEB gibi pek çok önemli kuruluşun destek ve işbirliği ile bir toplumsal proje konumuna ulaşan iTÜ Çekirdek bünyesinde, girişimci adaylarının ihtiyaç duyduğu yatırım kuruluşları ve yatırımcıları da bulunduruyor. Öncelikle Ön Kuluçka Merkezi’ne kabul edilen girişimci adayları, işe eğitimler alarak başlıyor, iş planı hazırlamayı, fikirlerini olgunlaştırıp, ürüne dönüştürmeyi ve pazarlamayı öğreniyorlar. Henüz ticarileşmemiş teknoloji tabanlı yenilikçi fikirlerin iTÜ Çekirdek çatısı altında hayata geçirilebilmesi ve katma değere dönüşebilmesi, üç aşamalı bir plan doğrultusunda sağlanıyor:

    Ön Kuluçka - Rekabetçi bir teknoloji projesi ve kendi işini kurma hayali ile başvuran genç girişimciler, “Genel” , “Bulut”, ve “Otomotiv” olmak üzere üç kategoride, ön eleme ve yarışmalar sonucu başarılı olup iTÜ Çekirdek’e kabul edildiklerinde, Ön Kuluçka Merkezini, iTÜ Çekirdek Yarışma Finali’nin gerçekleştiği güne kadar kullanmaya hak kazanırlar. Bir fikrin projeye / ürüne / hizmete dönüşebilmesi için genç girişimcilere, öncelikle araştırmalarını yapabilecekleri, tam donanımlı ofis, toplantı ve seminer salonları, laboratuar v.b. teknik ve sosyal, altyapı ve üstyapı olanakları Ön Kuluçka bünyesinde temin edilir.

    Hızlandırıcı - iTÜ Çekirdek’e kabul edilmiş girişimci grupların girişimcilikten iş planı yazımına, pazarlamadan finansa kadar 150 saate varan Çekirdek MBA eğitimi aldıkları; Çekirdek Cüzdan olarak adlandırılan ön finansman olanaklarından yararlandıkları, antrenör ve mentorların bilgi ve deneyimlerinden faydalandıkları; üniversite sanayi işbirliği sinerjisinden faydalanarak iş çevresi yaratma imkânı buldukları dönem, “Hızlandırıcı” olarak tanımlanıyor.
    Yarışma – Yarışma, Ön Kuluçka ve Hızlandırıcı dönemi boyunca iş planını hazırlayıp, projesini geliştiren iTÜ Çekirdek girişimcilerini, şirketleşme aşamalarında finanse edebilmek amacıyla düzenleniyor. iTÜ Çekirdek Yarışma, girişimci grupları, gerçek dünyadaki ticari hayata hazırlayan bir simülasyon niteliği de taşıyor. Kamuya ve basına gerçekleşen ve tüm projelerin tanıtıldığı iTÜ Çekirdek’in final yarışması Big Bang, iTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde, yüzlerce misafirin katılımıyla her yıl tekrarlanıyor. iTܒnün desteği ile lanse edilmeleri iTÜ Çekirdek girişimcilerinin güvenilirliğini ve kurumsallığını pekiştiriyor. iTÜ Çekirdek girişimcileri, yatırımcılar ve fonların ilgi odağı haline geliyor.

    Kuluçka - Yarışma’nın ardından iTÜ Çekirdek süreci sonunda başarılı olup şirket kuran girişimci gruplar, 1 yıl boyunca iTÜ Çekirdek Kuluçka olanaklarından yararlanıyorlar. iTÜ Çekirdek Kurumsal işbirlikleri çerçevesinde bu süreçte Çekirdek Sermaye olanağı elde eden başarılı girişimciler, iTÜ ARI Teknokent’te ücretsiz ofis, ekosistemde kendi ağlarını geliştirme, yatırımcılarla tanışma, Çekirdek Check-up olarak adlandırılan Girişimci Firma Danışmanlığı ve DueDiligence Girişim Analizi’nden de yararlanabiliyorlar.

    2500’ü aşan proje başvurusuyla Türkiye’de Girişimcilik Ekosistemi’nin en önemli aktörlerinden biri haline gelen iTÜ Çekirdek başarılı girişimcileri son 3 yılda 700.000 TL ödüllendirdi. iTÜ Çekirdek proje değerlendirmeleri sonrasında, bugüne kadar toplamda 15’ten fazla başarılı şirket kurulurken, iTÜ Çekirdek’ten yetişen şirketler, ürünlerini Ramsey, THY, iş Bankası gibi Türkiye’nin önde gelen kurumlarına pazarlama olanağı yakaladılar. iTÜ Çekirdek Ekosisteminde yer alarak fikrinin şirketleşmesi yolunda adım atmak isteyen girişimciler için son başvuru tarihi ise 13 Mart 2015!

    http://www.itucekirdek.com/
    2 ...
  2. 2.
  3. fındık girişimcilerin başı kel mi.

    itü işi destektir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük