istinaf mahkemesi

entry15 galeri0
    1.
  1. ülkemizde 9 şehre kurulacak olan bölge adliye mahkemesidir. bina inşaatlarının bu yaz bitirilmesi hedeflenmektedir. önümüzdeki adli yıla yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

    böylece, yargıtay'ın iş yükü azaltılacak, adalet daha kısa zamanda tecelli edecektirç.

    ayrıca; (#3107661)
    1 ...
  2. 2.
  3. temyiz mahkemeleridir. şu anda temyiz işlerine bakan yargıtay'dan bu işi alıp, bölgesel (türkiye genelinde 8 adet kuruluyor) mahkemelere verilmesi için avrupa birliği dayatmasıyla (ki müzakerelerin başlaması için gereken 6 ana şarttan biriydi) kanunlaşmış bir kurumdur.

    ülkenin uniter yapısını bozmamak, yerel içtihatlar yaratmamak amacıyla 1924'te kapatılmışlardı.

    Bu mahkemelerin kurulması tbmm'den geçtiğinde, Buyuk HukukÇular Birliği BaŞkani Av. Kemal KerinÇsiz yaptigi aciklamada ''Hukumet kurulurken ABD'ye vermiş oldugu memorandumda yer alan eyaletleŞme sözünün onemli aşamasini gerceklestirmis oldu'' seklinde degerlendirmede bulunmuştu.

    Bolge istinaf mahkemeleri yargii bolgesellestirebilecek bolgesel ictihatlar gelisebilecektir. uniter yapiya zararlidir. ab'nin onceligi de diyarbakir olmustur ayrica ki bu da manidardır, dikkate şayandır. Mahkeme tek basina birsey yapmasa bile bölge halkini ayrilikcilari cesaretlendirse yeter zaten.

    muhtemel bir parçalanmayı müteakip bu mahkemeler eyalet mahkemeleri olarak kullanılacaktır. plan budur. gören görür, görmeyen görmez. ab 21 milyon euro hibe ediyor bunlar kurulsun diye, alelacele diyarbakır'ı kurdurdu önce 7.5 mio euro hibe ile. ''ab'' logosu da bu mahkemelerin kapılarına çakılı olacak! bağımsız türkiyem benim!!

    Diyarbakir Bölge istinaf Mahkemesi: Diyarbakir, Elazig, Tunceli, Sanliurfa, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Van, Sirnak ve Hakkari.

    (bkz: ?zinisim adnikraf ninekilheT)
    2 ...
  4. 3.
  5. diyarbakır' da bir resmi bina inşaatı önündeki tabelada yazan yazıda adı geçen mahkemedir. şöyle ki;
    diyarbakır istinaf mahkemesi binası inşaatı.
    construction of court of appeal building diyarbakır.

    hibe sözleşme bedeli: 7 milyon 284 bin euro.
    financed by ( parayı veren ): european union ( avrupa birliği )

    faydalanıcı : t.c adalet bakanlığı. republic of turkey, ministry of justice.

    şu anda ülkemizde istinaf mahkemeleri yoktur. akp hükümeti bu
    mahkemeleri kurmak için, yasa tasarısı hazırlamaktadır. yani yasa henüz kanunlaşmamıştır. tesadüf bu ya; bu mahkemelerin kurulmasını, ab de ısrarlı bir şekilde istemektedir.ab' nin projesi ülkemizin bölünmesi sonrası, bu mahkemelerin eyalet mahkemeleri olarak kullanılmasıdır. ab bunu açık açık dile getirmektedir.

    ab sonuçtan o derece emindir ki, 7 milyon euroyu bir çırpıda
    bağışlamış, mahkeme binasının inşaatına bile başlamıştır.
    üstelik nerede ? tesadüf bu ya; yine diyarbakırda.

    özgür ülkemin, özgür meclisinin, özgür insanları. özgür ülkemde, özgür meclisimin kararı bile olmadan, yasası bile olmadan, özgür ülkem daha bölünmeden, ab bu mahkeme inşaatını nasıl yaptırabilmektedir ?

    kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/6245123.asp?m=1
    2 ...
  6. 3.
  7. türk hukuk sisteminde yaşanan en büyük tıkanıklık;

    istinaf mahkemelerinin olmamasından değil ihtisas mahkemelerinin olmamasından kaynaklanmaktadır. spesifik konularda, ehil yargıçların bulunmayışı sonucu iş, bilirkişilerin şahsi kanaatlerine kalmakta ve bu durumda da dava; iddia makamı ile savunma makamı'nın farklı kanaatlerdeki bilirkişileri arasında top olmaktadır.
    1 ...
  8. 4.
  9. yüksek yargının yükünü haifletmek için kurulması planlanan mahkemeler. 1.5 milyon euro'luk bir proje. yargıtay'da şu anda 1 milyon 100 bin dava karara bağlanmayı bekliyor. istinaf mahkemeleri işte bu yüksek yargı ile adli yargı mahkemeleri arasında görev yapacak.

    istinaf mahkemelerinin kurulacağı iller:

    (bkz: bursa)
    (bkz: izmir)
    (bkz: konya)
    (bkz: adana)
    (bkz: ankara)
    (bkz: samsun)
    (bkz: erzurum)
    (bkz: diyarbakır)

    bu mahkemelerin kurulmasından bile bölücülük sonucunu çıkarmak hayaller aleminde gezinenlerin hayal dünyalarının nerelere varabileceğini göstermektedir.
    0 ...
  10. 5.
  11. yargı'nın hantallığını nispeten azaltacak mahkemelerdir.
    0 ...
  12. 6.
  13. tutuklu dosyaların dahi yıllarla ölçülen bekleme süresini düşürecek olan yeni yüksek yargı mahkemeleri türü. istinaf mahkemelerinin kuruluşuna ilişkin takvim adım adım işlemektedir. adalet bakanlığı birinci ağızlardan yayınladığı takvime kalan adımları ile de riayet ederse; 2011-2012 adli yargı yılı başında bu mahkemeler yargı sürecine dahil olacaklar.
    0 ...
  14. 7.
  15. istinaf mahkemeleri 20.07.2016 tarihinde faaliyete geçecek. hakim atamaları yapıldı çeşitli bölgelerde mahkemeler kuruldu. istinaf mahkemeleri çalışmaya başladığında üç dereceli bir yargılama söz konusu olacaktır.

    hukuk istinaf : https://goo.gl/QgpHEA
    ceza istinaf : https://goo.gl/rk7c8K
    2 ...
  16. 7.
  17. (bkz: Bölge adliye mahkemeleri) dir bir diğer adı. Dosyayı yeniden ele alacaktır.
    1 ...
  18. 8.
  19. 2004 de kabul edilen kamuj 2008 de de kuruluyordu sözde! Ama adalet bakanı 12 sene sonra yani 20 temmuz 2016 da temyiz gücü olan bim benzeri bu Istinaf mahkemelerinin açılacağını duyurdu.
    0 ...
  20. 10.
  21. herkes sekiz yahut dokuz tane mahkemeden müteşekkil bir yargı gurubu olduğunu söylemekte ancak gerçekte sadece on beş tane bulunmaktadır. konumu ilk derece hukuk mahkemeleri ile yargıtay arasında bir yerdedir. ilk derece temyiz mahkemesi görevi görmekte ve istinaf başvurularına bakmaktadırlar.
    2 ...
  22. 11.
  23. ilk derece hukuk ve ceza mahkemeleri ile yargıtay arasında ön temyiz mercii olarak görev yapmaktadır. amacı daha çok hukuk davalarında değer itibari ile temyiz sınırı altında kalan uyuşmazlıklar çözmek, hem hukuk hem ceza davalarında usulen bir eksiklik varsa bu noktada yargıtay ın iş yükünü azaltmaktır
    2 ...
  24. 13.
  25. Temyiz yoluna benzer şekilde kararları inceleyen mahkemelerdir. Ceza ve hukuk daireleri vardır.
    0 ...
  26. 14.
  27. 35 yıl 7 ay 15 hapis cezası aldım. 128 gün tutuklu kaldım. istinaf mahkemesi esas numarası verdikten 35 gün sonra beraat verdi. Şimdi hangisi hukuk? Yerel mahkemedeki mi. istinaf mahkemesindeki mi?
    2 ...
  28. 15.
  29. Dosya özelinde bakmak lazım.

    insanın adaleti kusursuz olmaz. insanın elinden gelen ancak bu kadar.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük