torunu 15 bine muhtaçmış. istiklal marşı lan hani heryerde söylenen, bizi millet yapan, bağımsızlık sembolü, askerde esas duruşa geçilmedimi siki tuttuğunuz. kabulü kutlu olsun.
'' korkma! '' diye başlayan bir öyküdür istiklâl marşı.
türk bayrağının dalgalandığı her yerde, atatürk'ün bize emanet ettiği türkiye cumhuriyeti devleti'ni koruyor olmanın haklı gururunu yaşadığımız gündür.
--spoiler--
Aynı zamanda 2011 Mehmet Akif Yılı nedeniyle düzenlenecek olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımının beklendiği etkinlikte beş sanatçı istiklal Marşı'nın 11 farklı bestesini seslendirecek. Gecede Fatih Erkoç, Zara, Mustafa Ceceli, Kubat ve Zuhal Olcay, 1921 yılına ait 11 besteyi kendilerine özgü yorumlarıyla izleyiciye sunacak. Sanatçılara sahnede 65 kişilik bir senfoni orkestrası eşlik edecek. Ayşe Egesoy ve Bedirhan Gökçe'nin sunumuyla gerçekleştirilecek gecede Ahmet Yekta Madran, Muallim ismail Hakkı Aksoy, Mehmed Zati Arca, Ali Rifat Çağatay Osman Zeki Üngör, Kazım Uz, Mustafa Sunar, ismail Zühtü Ateş, Rauf Yekta, Halit Lemi Atlı ve Abdulkadir Töre'nin besteleri yer alacak.
--spoiler--
mehmet âkif ersoy' un kendisine teklif edilen para ödülünden vazgeçmesi sonrası ulusal marş yarışmasına katılmayı kabûl etmesi üzerine, şâirin orduya ithaf ettiği bu marşın ulusal marş olarak seçilmesiyle bilinen ve hatırlanan kıymetli gündür.
vatan ve millet sevdasını, o dönemki savaşlarda çekilen acıları en güzel bir üslûpla dile getiren değerli şair mehmet âkif ersoy, elbette ki unutulmayacak. ruhu şâd olsun.
ülkenin karmaşık gündemi arasında kaybolup gitmiştir.
bugün, milli marşımız olan istiklal marşı'nın kabul edilişinin doksan üçüncü yıl dönümü.
ruhun şad olsun Mehmet Akif.
"korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
o benim milletimin yıldızıdır parlayacak;
o benimdir, o benim milletimindir ancak.
çatma, kurban olayım çehreni ey nazlı hilal!
kahraman ırkıma bir gül, ne bu şiddet bu celal?
sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal.
hakkıdır, hakka tapan milletimin istiklal."
12 mart 1921 yılında kabul edilmiştir. Bugün tam 97. Yılı dönümüdür.
Ülkece içinde bulunduğumuz zor günlerde klasik olsa da içimizden geçen “allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın”dır.
korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
o benim milletimin yıldızıdır parlayacak;
o benimdir, o benim milletimindir ancak.
mısır kadiroğlu'nun kulağına tam ölümü esnasında bir bebeğe adının ezanla okunması misali korkma korkma korkma diye üç kez okunduktan sonra katmerli gerçekleşecek kabul.