yanlış anlaşımasın zeki üngör'ün zamanının basınının arkalaması ve latife hanım'ın torpiliyle besteyi kaptığını bilen azdır. o yüzden hem etik olarak içime sinmez hem de prozodi berbattır ama artık çok geçtir aynı zamanda.
tekrar bestelemeye kalkarak, istiklal marşımıza elini atacak olan insanın elini çevirip götüne sokmamızla sonlanacak olan kampanyadır. sınırları zorlarcasına denenen bir kampanyadır.
insanın aklına karikatür dergisi penguenin kampayalerını getiriyor. ne yapıcan yeniden bestelenirse hergün dinleyip söyleyecen mi? arabanda, evinde çalacan mı? ulan duyduğunun zaman hazırola bile geçmiyosun saygısız bırak uğraşma bestesiyle güftesiyle.
bazı şeyler vardır ki ona dokunamazsın. üstelik dokunmayı bile aklından geçiremezsin. bunların da bazıları her aklı başında olan insanın bildiği şeylerdir. ilgi çekmek için saçmalıkları buraya yazmanın lüzmu yok.
sorun bestede değildir beste güzeldir fakat sorun bestenin sözlere uymamasındadır. prozodi hataları zeki üngör'ün çoğu bestesinde olduğu gibi istiklal marşında da açıkça ortadadır. değişir mi? hiç sanmıyorum değişeceğini.
evet arkadaşlar eminim zeki üngör iyi bir besteci ve değerli bir müzik adamıdır ama maalesef güzelim istiklal marşımızın bestesi çok çok kötü. o kadar kötü ki ne anlattığı bile anlaşılmıyor. misal kendimden biliyorum yazar dostlarım, ilkokul, ortaokul yıllarında haftada bir kez okumamıza rağmen hiç anlamamıştım, lisede edebiyat dersinde kıta kıta işleyince resmen dibim düşmüştü. mehmet akif ersoy o gün bu gündür, gerek istiklal marşıyla gerekse de çanakkale zaferi için yazdığı şiiriyle
( şu dize bile anlattığı anlam açısından kitapları doldurur; "vurulmuş tertemiz anlından yatıyor ya rab, bir hilal için ne güneşler batıyor") benim en değer verdiğim şairlerden birisidir.
( zaten anlamıyorum aga, bu değerli milli şairimize sadece milli görüş sahip çıkıyor. tamam bazı şiirleri var adam din ile şeriat ile çok yakın şeriat yönetimini de destekliyor ama adam bir değer beya, ben solcuyum ama bu adamda büyük adamdır benim için sayın okuyucu)
neyse konuyu dağıtmayalım, beste berbat;
"o be" ne abi, "im milletimin" ne, "şafak" tamam da "larda" nereden çıkıyor.
ayrıca ses yükselmeleri kahraman ırkıma bir Gül felan olmamış.
şimdi ben şu yazıya "evet ark daşlar eminim zekiün gör iyibir beste cive..." diye başlaşam kimse birşey anlar mı ? hayır. yanlış yerden bölümüş kelimeler çünkü.
bu nedenle böyle bir kampanya başlatmaya karar verdim azizlerim, mirlerim.
hadi bakalım işe koyulalım.
ps: ya yazar kardeşlerim şu gerçeği kelimesinden ne anlıyorsunuz başlık açarken; yok kırk ayağın ayakkabı giymediği gerçeği, yok kızların bilmem ne gerçeği. ne gerçeği arkadaş, niye kullanıyorsun o kelimeyi başlık sonunda ne gerek var, harf israfı. istiklal marşı nın bestesinin kötü olduğu gerçeği ne gerek var öyle yazmaya yaz şöyle istiklal marşı nın bestesinin kötüdür bitti be anam. zaten gerçek bu, neden kendi bilinç altındaki çocukluktan gelen güvensizliği yansıtıyorsun di mi ama...
yani dostlar sonuna gerçeği kelimesi koymanız çok gereksiz ve yazdığınız yada ortaya attığınız iddanıza aslında başından itibaren sizin de şüpheyle yaklaştığınızın göstergesi.
bir de kadın ve kızlarla ilgili yok ne demek ister, yok bekaret yok ne... bırakın bu işleri gençlerim, çocukluktan çıkın dinleyin şu abinizi, hadi geç oldu.
ben yine konuyu dağıtım millet kusuruma bakmayın artık.