milli bayramlarda, okulların açılış ve kapanış günlerinde ve minumum resmi törenlerde istiklal marşı yerine hem atamızı öven hem de tanrıyla aramıza girip bizi içki içiyoruz ve kafayı buluyoruz diye eleştirenlere bir nevi cevap niteliği taşıyan kutsal şiirimiz olan be hey dürzünün okunmasıdır.
be hey dürzü şiiri biliyoruz ki ne kadar günah işlersek işleyelim bunu dürüstçe işliyorsak cennete gideceğimizi vaadeden bir nevi endüljans şiiridir. ulu atamız olmasaydı türk halkının genelinin orospu olacağını söyleyen şiirimizi törenlerde okusak iyi olmaz mıydı? biliyoruz ki istiklal marşında laikliğe aykırı terimler mevcut oysa be hey dürzü tam manasıyla laik ve kemalist çizginin üzerinde yürüyen bir şiir.
laikliği kavrayamamamış kemalistin saçma önerisidir. okuldaki eğitimle, insanların tanrıyla sizin aranız girmesi konusunun ne alakası var. "lütfen devlet işleriyle din işlerini birbirinden ayıralım." demekte haklı olunulan nokta.
sapla samanı karıştırmış nefislerin halüsünasyonudur. veya her okunduğunda mutlu olma isteğidir. binahaleyn istiklal marşı yerine 70 milyon hep bir ağızdan "dürzü" diye bir bağırdıkça hoşuna gidecek, reklamın iyisi kötüsü olmaz diyerek keyif duyacaktır. dürzülük bir seçim değil,yaşam tarzı olmuştur onun için.