bağdat caddesinde ortalama şartlardaki bir bina 10 ile 20 milyon türk lirası arasında bir fiyata satılır, istiklâl caddesinde aynı binanın fiyatı iki katı olmaktadır.
eğer ipotek karşılığı kredi çekilecekse değerinin %50'si kadar bir finansman sağlanırken, konut kredisi(mor kıç) olarak kredi kullanılırsa(yapı buna müsaitse) ödeme gücüne paralel %75'ine kadar finans sağlanabilir.
edit: bir de mor kıç ile kredi çekilince faiz oranı 0,87 olacakken; ipotek karşılığı kredi çekilince faiz oranı minimum 1,29 olacaktır vadeye bağlı olarak.
her cadde ve sokak gibi taş binalar ve kaldırımlar.
onları özel kılansa içinde salınan insanlar.
bence çok anlamsız ve gereksiz.
diğer caddelerden hiçbir farkı yoktur gözümde.
istiklal caddesi her türlü dejenerasyona rağmen hala kültürünü kendine has olan gizemliliğini korumaktadır. bağdat caddesi hakkında yorum yapmaya değmez bile, istiklal her türlü siker bence.
biri marka manyaklarının, "ikoncanların", insanları kıyafetine göre sınıflandıran tiplerin bulunduğu, diğeri ise daha aklı başında, her tipten-türden insanın bulunduğu yerdir.
istanbulun en meşhur iki caddeleridir kendileri fakat bağdat caddesinin istiklal caddesi ile boy ölçüşebilme ihtimalinin bile olamadığı kıyaslamadır. istiklal caddesi farklıdır, bambaşka biryerdir orası, eşi benzeri yoktur hatta.
istiklal de her türden insana rastlarsın. bağdat caddesi ndeyse akıl denilen şeyi bir meyva adı sanan burjuvaların yoğunlukta olduğu bir mekandır. o yüzden istiklal caddesi daha tercih edilesidir.
bağdat caddesinin geldiği arabanın egzozu bile soğumadı daha. istiklalin yüzlerce yıllık, hem de o kalabalıklarla anılan bir geçmişi var. bağdat kim ulan?