uzun süre düşünülüp karar verildiğinde son derece mantıklı bir eylemdir. Sorumsuz ve sorunlu insanlarla çalışmak çok zor bir iş, iş yapayım diye yırtınsan da işe yaramıyorsa çıkıp gitmek en iyisidir. şaşıran patron, çalışanların yalan-gerçek üzülmeleri , boşver gitme demeleri hepsi boştur. patronda yalandan kal der.
rahatlarsın hele patrona içindekileri son derece sakin bir tavırla dökersen senden relaxı yok...
şimdiye kadar iş yerlerimden çıkış modelimdir, ayrılma prensibimdir. istifa etmek, kişinin çok doğal bir hakkı olmakla beraber, çok sağlam temellere dayandırılması gereken bir olaydır. aksi takdirde patron karşısında morarma riski vardır. özellikle iyi planlanmalı, anlık hiddet ve sinir anlarında spontane olarak yapılmamalıdır. daha da beteri, ortamı yoklamak için istifa edecem, gidecem diye söylenip durmaktır. halbuki havlayan köpek ısırmaz kuralı burada devreye girer. istifa edecek kişi net olmalı, kararını defalarca gözden geçirmeli ve her ne koşulda olursa olsun fikrini savunabilmelidir.
bir de, insanın bu koudaki en büyük düşmanı yine kendisidir. istifa eden kişi unutmamalıdır ki, istifa ettiği ortamı yaratan en büyük etmen kendisidir, bu süreç ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın %100 kendi yükümlülüğündedir.
istifa eden kişi unutmamalıdır ki, askerlik, maaş alamama ve evlilik gibi özel konular haricinde tazminat alamaz. Bu nedenle o tazminata arkasını dönebilmek de cesaret işidir. özellikle aptal yerine konduğunu düşündüğün bir ortamda dilekçeyi masaya vurmak, tadından yenmez bir olaydır efendim.
tek taraflı bir müessesedir. istifa edersiniz, sunulduğu makam ama samimiyetle ama laf olsun diye reddedebilir. işte o noktadan sonra istifadan geri dönmek ayıptır, sureta, laf olsun diye, bir tür güven oyu almak için istifa ettiğiniz ortaya çıkar. çoğu kez istifa edene ( müstafi )ve edilen makama yeniden onur kazandıran bir eylemdir istifa etmek. amiyane tabirle delikanlılıktır,'' ben bu işi başaramadım, bağlanan ümitleri boşa çıkardım, şimdi burayı boşaltıyorum, layıkıyla yapacaklara şans verebilmek için '' demektir. böylelikle sisteme, kurumlara olan inanç muhafaza edilmiş olur. istifa etme zamanı gelmiş te etmeyenler, bir de kabahatı kendinde aramayıp başka suçlu arayanlar yalnızca kendilerini rezil etmekle kalmadıklarının aynı zamanda çok daha büyük bir organizasyonu tahrip ettiklerinin, toplum vicdanını yaraladıklarının farkında olmalıdırlar. ama diyeceksiniz, kendi haysiyetini önemsemeyen insanlar için diğerlerinin ne önemi var? doğru, hiç bir önemi yok.
artık tak etmiştir patronun tutarsız tavırları ve istekleri. kendisini işveren olarak değil de hayat veren olarak görmeye başladıklarında patronlar, onlara verilen her taviz kendi hayatınızdan alınan bir parça olmaya başlar. bütün bunları kaldırabilme gücünüz de piskolojinizin sağlamlığıyla orantılıdır ki ayıya dayı demek köprü çok uzunsa ve ucu görünmüyorsa imkansız olmuş olur.
bütün bunları kafamda yorarak kararımı vermemin ertesi günü bir cumartesiye de rastlasa sabah erkenden işe gelerek o gudubet o gülerken karnı hiç oynamayan yapmacık ve sahte kişinin karşısına geçip bütün olan bitene bir son vermekti niyetim. saatlerce işe teşrif etmelerini bekledim masamda boş boş oturarak ve kafa karışıklığımı dağıtmak için bu entryi yazarak. ve kendileri az önce teşrif ettiler. birazdan özel olarak konuşmak istememi belirtmeme rağmen ve anlamasına rağmen nelerden bahsedeceğimi "işimin bitmesini bekler misin?" gibi kendisinden beklenen o, "son sözü ben söylerim." edasıyla saçaladı telefonda. ona birazdan kimin hayatıma yönvermekteki tek yetkili olduğunu belirtip işinin işim olmadığını söyleyeceğim. bunun adına da sözlükte baktım istifa denmekte.
toplnatıdan sonra bir edit girermiyim bilmiyorum. piskolojime bağlı ...
eylemin gerçekleştirildiği anda kendisiyle gurur duyan ve hafifleyen insanın, bir gün sonra; 'ben ne yaptım, ne olacak şimdi' nin ağırlığını hissetmesine neden olacağı adımıdır.
bu eylemde bulunan insanlar "işsizlik sigortası"ndan yararlanamazlar.. bu yüzden uzun soluklu bir çalışmışlığınız var ise iyice düşünmek gerekebilir hazırda bekleyen bir iş yok ise..
özellikle bankancı yapıyosa tadından yenmeyen bi eylemmiş.arkadaşlarımın yalancısıyım.sırf onların zihinsel orgazmlarının nedenini anlayabilmek için bulunmak istdiğim eylem.
insanın kendine güven duyma noktasının en zirvelerinden bir tanesidir. süper bir duygudur. istifa verildikten sonra ki diğer çalışanlar tarafından size ''kahraman'' gibi bakılması olayı ise bir isyankarın sistem çarkı karşısında ki duruşunun bir umut ışığıdır. hayatta tadına varılması gereken duygulardandır.