finaline 9 saat kala nasıl olsa sınavda soruları görünce hiç çalışmamış gibi olacağım tarzında düşündüğümdendir ki hala çalışmaya başlamadığım, iktisat ögrencilerinin korkulu rüyası ders, eziyet.
alptekin esin den alınan iki dönemlik unutulmayacak bi derstir.
insanın kafasını formüllerle, zımbırtılarla dolduran bölümdür aynı zamanda.
bölümde sınıf ortalaması 25 bile olamayan dersler vardı düşünün,
şu an bakıyorum o dersler o kadar da zor değilmiş,
bütün bölüm öğrencileri nesillerdir gerizekalı olamayacağımıza göre şöyle bi tanım mümkündür: gazi üniversitesi ndeki bazı hocaların öğrencileriyle hiç vedalaşmak istemediği bölüm.
gereksiz lisans bölümlerden biridir. koskoca 4 sene boyunca dersler verilir, alınır. sonuç olarak mezunlarının ne olduğu, bölümün hangi sebeple açıldığı hala soru işareti kalır. bilim desen değildir, meslek desen değildir, ünvanı yok. öğrencileri de, 'bankada çalışabiliyoruz' diyen tiplerden oluşur.
araştırılmak istenen konu hakkında, çeşitli olasılık yöntemleriyle elde edilen verilerin, farklı analiz yöntemleriyle yorumlanması bilimidir. gerçi matematik ne kadar bilim sayılıyorsa, o kadar bilimdir, çünkü sayısal bir dil üzerinden hareket eder, biyoloji veya kimya gibi reel veriler sunulamaz.
sayımlama; belirli bir amaç için veri toplama, tablo ve grafiklerle özetleme, sonuçları yorumlama, sonuçların güven derecelerini açıklama, örneklerden elde edilen sonuçları kitle için genelleme, özellikler arasındaki ilişkiyi araştırma, çeşitli konularda geleceğe ilişkin tahmin yapma, deney düzenleme ve gözlem ilkelerini kapsayan bir bilimdir.
geçmişi ve şimdiki durumu çeşitli sayısal tekniklerle analiz ederek gelecek hakkında karar vermeyi sağlayan, verilerin toplanması, sınıflandırılması, çözümlenmesi ve sonuçlarının yorumlanması ile ilgili teknik ve yöntemleri içeren bilimdir.