istanbulda sürekli müzik dinlemek zorunda olmak

    1.
  1. istanbulda sürekli müziğe maruz kalma zorunluluğudur. mesela markete mi gideceksiniz hemen girdiğinizde arka fonda müzik sizi buluyor. bir mağazaya gideceksiniz, mağazada yine müzik çalıyor. mağazaya gitmemeye başlıyorsunuz sonra da dışarı hoparlör koyup müziklerini sokağa da dinletip ses kirliliği yapıyorlar. bir alış veriş merkezine gittiniz tuvaletiniz mi geldi tuvalette yine çok yüksek sesle müzik çalıyor. metroya mı bineceksiniz her duraktan sonra yapılan anonslardan sonra garip garip dıtdıtdıtdıt diye sesler geliyor. taksiye binince takside çalan radyoyu dinlemek zorunda kalıyorsunuz. lünaparkın yanından mı geçiyorsunuz hemen çarpışan arabaların müziğini duyuyorsunuz. bir kafeye girdiğinizde mutlaka bir müzik duyuyorsunuz. yolda yürüyorsunuz market, mağaza, kafe, lokanta, avm gibi yerlerin müziklerini duymak zorunda kalıyorsunuz. eve geliyorsunuz yine komşuların bangır bangır dinlediği müziği yada televizyon sesini duymak zorunda kalıyorsunuz.

    işte sırf bu yüzden international no music day gibi günler vardır.
    8 ...
  2. 5.
  3. 12.
  4. 11.
  5. 10.
  6. 16.
  7. 7.
  8. bir de buna metrobüs duraklarında müzik dinleme zorunluluğu eklenmiş. bunun amacı müziksiz mekan kalmasın diye. sağlık ocağında bile müzik duymayı normal buluyoruz. çünkü müzik mükemmel bir şeydir herkes onu sever. onlara göre siz mutlaka siz müzik dinlemek istiyorsunuzdur.
    2 ...
  9. 8.
  10. mağazalarda bazen televizyon oluyor. bu genelde sesi kısılmış müzik kanalı oluyor. eğer televizyonlu bir mağazaya girecekseniz içerde ki tv kanalının müzik kanalıama sesi kapatılmış olduğundan %99 emin olabilirsiniz. sonra da başka müzik açılıyor. böyle şeylere karşıyım.
    2 ...
  11. 9.
  12. 3.
  13. Genelde uzun yolculuklar yapıldığı için olan bi durumdur. Ee malum en yakın mesafeye bile gitmek 2 saat sürdüğü için müzikle biraz olsun gerginlik gidiyo.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük