http://www.foristanbulum.com diye başka bir öğrenci forumu vardır. diğer bölümlerin hocalarını bilmem ama italyan dili bölümü hocalarının hepsi sıcakkanlı insanlardır , candanlık konusunda lise hocalarının eline verirler * .
yanlış hatıralmıyorsam kütüphanesinin girişinde 'biz müşteri değiliz üniversiteli'' şeklinde yazan üniversite. ilginçtir hakikaten ilginç; araştırma yapan insanlardan kütüphaneye giriş ücreti almaları daha ilginç; hatta hatta öğrenci olmayanlardan bu miktar 5 ytl'dir.
çağımız bilgi çağı; lakin bilgiye artık para ile ulaşabiliyoruz. alın işte kitap okumama nedeni! ya da araştırma yaparken ne hevesinizin ne de isteğinizin kalması; kütüphane devasal ama bu pazarlanıyor o ya da bu şekilde ki kitaplara baksalar zaten kitapların da çoğu yazarların şairlerin bağışıdır ki bu da millet okusun araştırsın diye; ticari emellerde kullanılsın diye değil..
üniversite kütüphanesi örneği de isteniyorsa çok güzel kütüphannesi olan anadolu üniversitesi örnek verilebilir; ister yabancı ister o üniversiteden olun isterse dışardan gelin beş kuruş para ödemezsiniz. ama gelin görün ki; her tarafı rant kaynağı üniversitelerimiz var![öğrenciyi müşteri ile karıştıran!]
not: kütüphane bir de 17 ya da 17:30 gibi kapanır:ama görevli beyefendiler saat 15:15'de kitap almaya son verirler!
şehrin dışında olduğu düşünülen, ama (çok beğenilen!) sabancı ve koç üniversiteleri düşünüldüğünde hiç de öyle olmadığı farkedilen, şehrin içinde kabul edilen tüm üniversitelerden daha yeşil, daha geniş alanlara sahip, tam bir kampüs havasına sahip, laboratuvarları açısından da hiç de geri kalmayan, kulupleri son derece faal, binaları yeni öğrencilere labirent gibi gelen, üniversiteler arasında en büyük-geniş binalara sahip, genel ortalamada istanbuldaki en iyi üniversitedir.
türkiyenin açık ara en iyi üniversitesidir. dünyada geçerli olan makale nitelendirmelerine uygun en çok makale yayınlayan üniversitedir bir senede. beyazıt yerleşkesi**** insanın içini açacak derecede yeşil,düzenli ve güzeldir. o tarihi kapıdan girmek her türk gencinin içini bir hoş edecek derecede güzeldir. * orayla alakası olmayan çoğu insan istanbul üniversitesi'ni kötüler ancak orası kadar iyi bir üniversite daha profesörlerden doğmamıştır. bilgisayar ağı sabancı üniversitesinden sonra ikincidir türkiyede. * gidilesi,görülesi,kazanılası ve okunulasıdır.
öğrencilerden teknoloji kullanim parasi altinda yuzlerce dolar para talep etmesine ragmen, yakin bir zamanda sistemi cokertilmis bir universite olan sabanci universitesi ile karsilastirildiginda bile birinci gelen universitedir.
fi tarihinde * mezun olduğum güzel üniversite. kötü üniversite diyenler en hafif tabiriyle haksızlık ediyor. memleketin en iyi üç ingilizce öğretmenliği bölümünden birine, en pratik; en iyi tıp fakültelerine, en iyi iki hukuk fakültesinden birine sahiptir. kemal alemdaroğlu gibi bir gericiye rağmen yıkılmamıştır.
öğrencilerinin nefret ettiği,günlük gazteleri sınıf duvarlarından takip edeceğiniz, istanbulun heryerine minik moneküller halinde ayrılmış, tarihi yapı.
türkiye tarihin her aşamasında bir şekilde iz bırakabilmiş okuldur. hem türkiye'nin en tutucu kurumu olmuş hem de yenilikleri en hızlı benimseyen. üzerinde en çok politikanın yapıldığı okul olduğu gibi, politikaya en etkilli tesiri yapan yer olmayı da başarmıştır. her rektör kral gibidir ama gittiğinde ne krallığı hatırlanır ne anısı. dünya'nın en bilgili (evet dünya'nın) hocalarına sahiptir, ama en kötü hocalarını da bünyesinden eksik etmez.
işte bu nedenle istanbul üniversitesi tam tamına bu ülkenin değişmez aynasıdır
Beyazıttaki meşhur kapısının önünde "daire-i umur-ü askeriye" yazan ve osmanlı devletinin Harbiye nezareti binasını şu an rektörlük olarak kullanan, merkez kampüsünde*Beyazıt kulesini barındıran, bir çok alanda türkiyenin en iyilerini yetiştiren, pek çok öğretim üyesini vakıf üniversitelerine kaptırsa da hala dimdik ayakta duran, özellikle kemal alemdaroğlunun gitmesinin ardından kampüsleri** ve binaları büyük bir evrim geçiren üniversite.
beyatız yerleşkesinde büyük kapının ardında nezih bir çimen deryasının bulunduğu,her ne kadar bu deryada kulaç atılmasada üstüne yayılıp dinlenmenin pozitif motivasyon sağladığına inandığım,kapısından ilk girdiğimde duyduğum gururu çıkarken katlanmış olarak bulduğum nev-i şahsına münhasır bir üniversite *
554 yasina gircek universite. oss ve bilimum sinavlar tv'de anons edilirken, hep o beyazit'taki koca kapi veya icerdeki eski buyuk amfilerden biri gosterilir. o yuzden de bir kisim gencin tercih sebebi olabilir. son birkac yilda biraz gelisme oldu verilen egitim adina, ama hala hayal kirikligi. oncesinde de zeten hoca hocalar baska iibf'lerine satilmislardi. yani bir iktisat fakultesi mezunu olarak konusuyorum. neyse..
polis/guvenlikce kontrol edildikten sonra o icerdeki ormanimsi kampuse girdiginde siyasal, ikisat ve hukuk fakultelerini gorursunuz. bu alan gorkemli bab-i ali'den suleymaniye camii'ne kadar gider. ortada da ulu bir (yangin) kule(si) vardir. etrafinda diger bagli yuksek okul ve fakulteler mevcuttur. binlerce universiteli etrafta. tanri sonumuzu hayir etsin.