istanbul üniversitesi iktisat fakültesi

    31.
  1. 2010 mezunlarının ses vermesini istediğim fakülte. yani benim fakültem.
    17 ...
  2. 7.
  3. 1936 yılında kurulan türkiyenin ilk ve tek iktisat fakültesi. ingilizce iktisat, türkçe iktisat, maliye, ekonometri, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, turizm işletmeciliği ve işletme bölümleri mevcuttur. önceden herkes elini kolunu sallaya sallaya girebilirken şu an kapıdaki özel güvenlik görevlileri bazen kimlik sormaktadır. ek bina kantininde dumandan durulmaz. duvarlarda sigara içmenin yasak olduğu yazsa da dekan bile bu cezayı kimin tahsil ettiğini bilmemektedir. kaloriferleri yanmasa, ufak ve öğrencilerin erişemeyeceği kadar yüksek camları açılmasa (yahut açıldıysa kapanmasa), her sene boyanan duvarları sol görüşlü öğrenciler tarafından berbat edilse, tuvaletleri çok kötü olsa da hakkını vererek mezun olanların iyi ki burda okumuşum dediği fakültedir. Türkiyenin en iyi iktisat hocalarını barındırır. pek çok vakıf üniversitesinin iibflerinin öğretim üyesi ihtiyacını giderse de hala ayakta durmayı başarmaktadır.
    4 ...
  4. 22.
  5. üçüncü senemde hala çok sevdiğim, türkiye'de başka hiçbir fakülteye değişmeyeceğim, canım okulum.
    4 ...
  6. 9.
  7. iü iktisat fakültesi, "iktisat fakültesi" adını taşıyan tek fakültedir. diğer tüm örnekleri iktisadi ve idari bilimler fakültesi adını taşır.
    3 ...
  8. 11.
  9. devlet dairesi, bir de hükümeti eleştirirler kadrolaştı diye. gidin iktisat öğrenci işlerine, sizinle adam gibi ilgilenen, sizi insan yerine koyan, işlerinizi halleden iki arkadaş var genç halli. ikisi de 2004 den sonra çalışmaya başladı orada.
    diğerleri insan yerine koymuyor lan, her girdiğimde lanet ettiğim devlet daireleri ile aynı.
    bir dilekçe vermek ve mühür basmak için beş kişi mi çalışır ulan? esas kadrolaşma bu işte. ve hepsini toplasan bir kişi kadar çalışmazlar, msn de takılırlar, windows oyunları oynarlar.
    çok doluyum sözlük anasını satayım, içine edeyim böyle okulun da, zihniyetin de...
    3 ...
  10. 3.
  11. sahara fotokopi sayesinde hiç bir şey ögrenmeden mezun olunabilecek okul.
    3 ...
  12. 5.
  13. ek binası merkez kampüste olmadıgı için olay çıkmaz. kavgaları, sloganları duymazsınız. sırf bu sebebten bile hoştur, güzeldir.
    2 ...
  14. 8.
  15. büyük umutlarla seçilen fakat bölüme başlar başlamaz seçtiğiniz güne lanet etmenize sebep olan fakültedir.iyi yönü bir kaç tane sağlam hocasının olmasıdır zaten başkada elle tutulur hiçbirşeyi yoktur.sosyal aktivitesi yoktur,öğrenci işleri felakettir,binası iğrençtir,tuvaletleri pistir,kışın damı akar,mayıs ayında kalorifer yanar fakat kasımda g.tünüz donar yani şiddetle tavsiye edilmez bir fakültedir keza üniversitedir.
    2 ...
  16. 16.
  17. hoca kalitesi her geçen sene azalan canım okulumdu.ali özgüven,esat çam,necati mumcu,nevzat yalçıntaş ve en önemlisi mehmet gencelli gibi hocaları barındırır.Mehmet Hoca her sene 200 öğrenciden 10'unu dersinden geçirdiği için 2001 yılında okuldan gönderilmiştir.
    2 ...
  18. 24.
  19. dün itibariyle mezun olduğum canım okulum. kolay olmadı tabi bırakmak, o kocaman kapıdan her gün geçen ben biraz yadırgayacak bu durumu. zira benim için sadece taştan bir bina ya da sıradan bir okul değil orası, hayatımın en güzel senelerini geçirdiğim ikinci bir yuvaydı. bundan dört sene önce o kocaman kapılı okulda okumayı hayal bile edemezken dün o kocaman kapıdan mezun bir "karınca" olarak çıktım. bunun gururu çok başka tabi ki ama okulu bırakmanın hüznü daha ağır basıyor. özleyeceğim, hemde çok...
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük