yağmur yağdığı zaman bu suları değerlendiren bir sistem kurulmadığı sürece halen göllerin üzerine yağan yağmurlara umut bağlamak zorundayız. bu da ekinleri için yağmur duasına çıkan birinden bir farkımız olmaması demektir .
Istanbul ellerindeyken istanbul un su sorununu 2050 ye kadar çözdük diyen zati muhterem istanbul elden gidince birdenbire susuz kalacak şehir olacak diye beyanat verir oldu.
Halbuki belediye başkanlığini yaptığı şehri bilmezki en cok yağış alan ay mayıs ayıdır.
Şu an doluluk orani %70 ve daha yağışlar devam edecek.
suları çok kirletiyoruz, büyük projelerin kötü yönetiminin yanında tepelerde sanayi tesisi ve ev yapımlarının da katkısı var. ayrıca atıkların kötü yönetimi ve temiz suları katılımı. e bunların yanında kuraklık. bırakın istanbulu, yakın tarihte tüm türkiye su fakiri haline gelip su çok değerli ve pahalı hale gelecek. afrika, hindistan, pakistan gibi ülkelerde durum bu. ayrıca sanayimiz de suyu çok hoyrat kullanıyor, yazık. kaçak kaynak kullanımları vs. yakın tarihte ülkece zor günler geçireceğiz. 40 yaş altı bu yazıyı okuyanların büyük çoğunluğu bunu kesin görecek.
tüm bunların temelinde eğitim yatıyor tabii ki. israf kültürümüz fazla ve yeni teknolojilerin kullanımı ülkemizde az. özellikle sulamada kullanılan teknikler çok eski. yeni damlama teknolojisi ile gereksiz su kullanımı azaltılabilir.