iyi fikir. Zaten belirli coğrafyanın insanları belli bir bilinçte olduğu için zaten yapmıyorlardı artık diğerleri de sahil şeridinin anasını belleyemeyecek.
bizim yedikule-zeytinburnunun sonları arası için çok olumludur. sabahları işe giderken yemin ederim gözlerim yaşarıyor sinirden. ulan mangal yapıyorsunuz yiyip içiyorsunuz iyi güzel ama onca çöp onca pislik nedir. arkadaş ananız babanız hiç öğretmedi mi size yeşili korumayı çöplerinizi toplamayı. belediye nasıl olsa toplar diye ortalığın anasını s.. öhhöm ağlatmaya ne gerek var. lavuk mangalı tutuşturamıyor ama etrafındaki bodur ağaçları tutuşturmuş bir de palamut gibi bakıyor söndüreceği yerde..
Yerinde bir karar.
Zira hem mangal sonrası arda kalan çöplerin yarattığı çevre kirliliği hem de mangala gelenlerin park yeri bulamaması sonucu yol kenarına neredeyse iki sıra park edilen araçların hem park halinde hem de akşam yola dahil olmaya çalışırken diğer araçlar için yarattıkları büyük tehlike göz ardı edilemez.
sahile yakın oturanlar bilir, yazın evin camlarını açamazsın, balkonda oturamazsın, o camlar üç günde bir silinir. Pazartesi sabahı bindiğin arabanın rengi kül grisine dönmüştür.
Heralde verilmiş en yerinde karar olur. Sahile yakın oturmama rağmen bu yüzden yazın sahile gidipte rahat nefes alamıyoruz. Her yer duman ve çöplük. Sahiller en azından nefes alır.
Yol kenarında mangal yakma vizyonsuzluğunu anlamıyorum zaten. Deniz dahi görmeden, bisiklet yoluna tünemiş mangal yakan pijamalı dayılar, dayılarımız...
Memleketçe mangal sevdamızı anlamıyorum. Atasporu gibi bir şey.
Anadolu yakası'nda Yasak olmasına rağmen yakıyorlardı diye biliyorum. Belki de kısmi olarak yasaktı, çünkü Maltepe Sahil'in bir bölümü dumanaltı oluyordu hava güzelken.
Kontrol altına alınırsa, isabet olur.
Eli maşalı dayılar için üzgünüm.