*
1 kasım 2010 tarihi itibarıyla son olarak istanbul'da da uygulanmaya konulan devrim niteliğinde yeni sağlık sistemidir. istanbul'da bu uygulamanın verimli olamayacağını düşünemeyen * şahısların ortaya çıkarmış olduğu yeniliktir.
sağlık bakanlığının alt yapı olmadan apar topar aile hekimliğine geçmek istemesindeki asıl neden, nitelikli ve koruyucu sağlık hizmetlerinin verilmesi değil, kamusal sağlık hizmetlerinin hızla tasfiye edilmesidir.
bu apar topar geçiş sürecinde, istanbulda, 400ü aşkın aile sağlığı birimi boş kalmış, asmlerde * gerekli personel eksikliği giderilememiş, bazı hekimlerin reçeteleri eczanelerden geri dönmüş **, 1,5 milyon kişinin aile hekimliği kaydının olmadığı ortaya çıkmıştır.
geçiş sürecinden önce çözümlenmesi gereken sorunlar çözülememiş, akabinde de böylesi sorunlarla karşılaşılması kaçınılmaz olmuştur.
sonuç olarak, sağlık bakanlığı nın da, vatandaşın 1 şubat 2011 tarihine kadar tüm aile hekimlerine muayene olabilme serbestisi sağlaması bu uygulamayı geçişin fiilen üç ay ertelendiğini göstermiştir.
ozellikle kurum karsisindaki eczanelerin atamasi yapilmis olan doktorlari coktan kafalamalari ( para ile ) sebebiyle eczanenin ilaclarinin yazilmasi anlamina gelen uygulamadir.
sizin neye ihtiyaciniz oldugu onemli degil eczanenin elindeki kiytirik ilaclarin tukenmesi onemlidir.
tedavi kalitesinin yerin dibine vurdugu bir sistem olarak tarihteki yerini alacaktir.
Edirne de öğrenciyken görme fırsatı bulduğum bir uygulama. Edirnenin nüfusunun az olmasından dolayı gayet memnundu halk ama istanbulda ne olacağını tahmin etmek istemediğim bir uygulama.
istanbul'da hırsızlara gün yüzü doğduran uygulama. sırf bu aile hekimliği yüzünden hırsızlık şekil değiştirmezse bende ne olmayayım. beyaz önlüğü giyen aile hekimiyim belediyeden geliyorum deyip eve girer ben size diyeyim aa dostlar.