eğlenceli ortamlarda yada elektiriğin kesildiği anlarda birilerinin yüzüne telefon ışığını tutarak tanışmak istemesini kolaylaştırmak için boynunda adını taşır. bu tip arkadaşlıklar eğlenceli oynaşmalara kadar gider. tabi eğlenen arkadaşlardan biri sevgilisini ala geyiğe cevirmiyorsa.
Hödüklük eseri diyebilirz,hele ki bizim düşünmeyen-okumayan toplumlarda copy-paste olayı çok yaygındır,hele bir de sürekli gördüğümüz bir arkadaşımız yapmışsa ,o ne salakça bir şey yaptıysa biz de o salaklığı kopya çekeriz,buradan tüm hanımlara sesleniyorum.Birbirinizin kopyası olduğunuz,farklı olmak demek,salakça şeyler yapmak değildir.
annenin hüzünlü bir veda esnasında bu kolyelerden hediye etmesi sonucunda boynunuzdan hiç çıkarmayacağınız çıkarsanız bile yanınızdan hiç ayrılmayacak,en değerli varlığınız olacaktır kötü kötü bakmayın öyle.
anneyle tekrar buluşulduğu vakit ise kaldırıp bir kenara atacağınız kolyedir. ne de olsa anne artık yanınızdadır.
bunlardan ismi Hülya ya da Jale gibi olanlar daha bir potansiyel ... olurken, Eylül ya da Devrim olanları daha bir entellektüel, Aslı ya da Ceren olanları daha bir trendy olurlar. asıl amaç ismimi bil ona göre davran durumudur.
eğer kolye biraz uzunda kizlarin ister istemez göğüs bölgesine bakmanıza neden olabilecek süpermarketlerde çalışan kasiyerler gibi ismi üzerinde yazan insandır.
isimdeki harf sayısı arttıkça paranın ve buna doğru orantıyla taşşak seviyesinin doruk noktalarda olduğu bir gösteriş tarzıdır.
(bkz: abdulmuttalip)
(bkz: boyun mu yeter?)
izmirden doğan bir moda olduğunu düşündüğüm, izmirdeki kızların bir örnek olmasından kaynaklanan, modayı taşıyan insandır. daha ziyade hanımlarda görülür zaten.