Evrimi yarıda kalmış. Şair dediğin faşist olmaz. O yüzden faşistten de şair olmaz.
Şair, sever, eleştirir, aşık olur. Nasılsa öyledir. Dizelerini okurken aklına faşizan konuşmaları gelip ayrışmazsın şairle dizelerinden. Yüreğimde oturtamadığım bir şair. Geçende bir şiirine rastgeldim AA kim yazmış bunu dedim baktım ismet Özel. Öyle güzel şeyler yazıp bir de faşistsen o kelimeler yüreğinden değil kafandan dökülmüş ismetcim.
Türk şiirinin doğurduğu en büyük 5 şairden biridir kanımca. Değeri ölünce anlaşılacak. Allah ondan razı olsun. Şiirlerini ezberleten rabbime hamdolsun.
ikinci yeni şiirinden sonra Türkiye'nin en güzel ve derin şiirlerini yazan şair.
Şiiri ne kadar iyiyse siyasi ideolojisi olan Türkçü-müslüman fikirleri ise o kadar kötüdür. Bir insan o kadar güzel şiir yazıp o fikirleri nasıl savunur bir türlü anlamıyorum.
sosyal medyada dolanan bir videosu denk geldi; biz müslümanlar, kafirler korksun diye oruç tutarız diyor özel. dini fantezi için falan oruç tutmayız diye devam ediyor. müslüman terörist olmalıymış özele göre. çünkü ancak o zaman kafirler ( batı) korkarmış müslümanlardan. bu bir savaşmış çünkü.
tabii burada ismet özel "terörist" ile ne anlatmak istedi anlamak zor. cihatçı grupların yaptığı gibi bir terörizmden bahsetmediği belli. terörist lafını , batı-ve doğunun savaşında müslümanların yerini anlatan mecazi bir kavram olarak kullandı desek yine de oturmuyor. anlatmak istediği çok farklı bir şey ama berbat kelimeler seçiyor. ki aslında ortada bir savaş da yok. batı sanayi devrimleriyle ve dijital devrimleriyle o savaşları çoktan kazandı. bu saatten sonra gelişmişlik için paşa paşa o uygarlığın izini sürmek lazım fakat ismet özel gelmiş hala irrasyonel açıklamalar yapıyor..kaldı ki avamın, batı -doğu savaşı umurunda değil. onlar hayat mücadelesi içinde. siyasal islamcılık, özel gibilerin allayıp süslediği bir fikir. zaten ancak ismet özel gibiler arada bir romantik söylemlerde bulunur.. halk tabanında karşılığı pek yok.
ismet özel şair olarak pek tercih ettiğim biri değil fakat yine de seveni fazla. ama şu tarz düşünceleriyle de tam bir kanser.. kendisi için filozof falan deniyor beynimin tası atıyor. en fazla akla ziyan açıklamalar yapan bir fikir sahibi diyebiliriz..
ismet özeli, başka bir şaire sevmediğiniz şair var mı sorusuna verdiği cevap sonrası ismini ilk defa duydum. O sıralar cevap veren şair beğendiğim bir şairdi. ismiyle ilk iletişimim bir nefret, yalnızlık, öteki olarak beynimde konumlandı.
Daha sonra onu ilk ne zaman okuduğumu hatırlamıyorum. Kendisi benim için saf yetenek ile çok çalılmanın vücud bulmuş hali. Genel olarak ondan önce şairleri okuduğum zaman şiir yazma isteğim artıyordu ancak onunokumaya başladıktan sonra şiir yazma isteğim azalmaya başladı. Beynime cebir uyguluyordu sanki ne zaman bir şiir yazmaya başlasam bir süre sonra yazdıklarımda onun mısralarına benzer şeyler bulmak, sahtekarlığımı yüzüme vuruyordu. Yazdıklarını da dikkatli ve irdeleyerek okumama rağmen. Düşüncelerini duyduğum zaman şiirdeki imgelerinin kendinin oluşturduğu yargılardan geldiğini anladım.
Köroğlunun sahibi benimde sahibim değil mi diye bir mısra yazmak için önce derin bir düşünme aşaması lazım. Sadece duygularını imgeleme dökmek değildi onun işi.
Şimdiki ilişkimiz bana şiir yazmayı bıraktırdığı için limoni. Allah uzun ömür versin kendisine ve şifekarı bir gün kapıyı açmazsa da aralamasını temenni edeeim.
kuş damdan düşünce
sarışın bir yürüyüşüdür artık ölümün
bir yağmurdur açılan kuraklığa
bir yağmurdur kulübesi nisandan
ve onun ayaklarına dolanan o gökyüzü
kansız yüzleridir diri kuşların
kuş düşünce damdan
kuş düşünce damdan
kızlar saçlarıyla ölümü düşünürler
uzun bacaklı tanrılar koşuşur sokaklarda
kuş öldü herkes mi arıyor
gençlik mi yürüyor herkese ve mi arıyor
onun gözlerini satılan çarşılarda
kuş öldü kanadının altındaki o yara
yağmurun karanlığını getiriyor geceye
yağmurun ırmaklarını getiriyor geceye
kuş öldü
küçücük bir yorgunluktu ölmeden önce
öldü, kim ısıtır artık onun ellerini
suların aynasında üşüyen ellerini
suların saygısıyla üşüyen ellerini
3 cin. Haz, eylem, ödev cini. Herbiri tabiatın mayasında olan kuvvetler. Bir yusuf masalı bu devrin en derin şiirsel masalıdır. Çünkü onun dili hesaplaşma dili. Sadece entelektüel dil sarhoşluğu değil.