bağlama adlı enstürman bu insanın elinde başka alemlerden gelen bir tanımsız cisim halini alıyor.arabesk çalıyor bazen,bazen halk müziği,bazen klasik müzik çalıyor,bazen mozart a götürüyor bağlamasıyla bizi.bağlamayı bu kadar marjinalleştiren bu insan,eli öpülesi insanlar sıralamasında zirveye yakın bir yerde duruyor.
bağlamadan önce adana'da elektro gitar dersi almakla başlamış. bu yüzden dört telliye hakimdir ve daha etkili çalmaktadır. hızlı çalmak mevzu değil,hem hızlı hem duygulu çalmak mesele.
Bu vatandaş baglama konusunda aşmış, bitirmiş bi insandır. kuru bağlamayla, gitar, kanun, koto, pan flüt takliti bile yapar. en neticesinde gitmiş almanya'ya yerleşmiştir, bir zamanlar piyasadaki -içinde elektro ya da kuru bağlama olan- bütün albümlere çalmıştır, bi sürü çalma tekniği, bi dolu egsersiz geliştirmiştir. kendi besteleri de wardır, dinleyince direkt "ruh hastası" olduğu düşünecesi gelir insanın aklına, bağlamanın joe satriani'sidir kısaca...
En son çıkardığı albüm tam arşivliktir, 2 farklı kasetten oluşur, biri enstrümantal diğeri vokalli olup, parçalara eşlik eden, piyano, yaylılar, nefesliler vs. hepsini kendi yaptığı "midi bağlama" ile çalmıştır. hele "phantom bağlama" diye bi parçası wardır ki, çalarken ses hızını aşmıştır zannımca.
Aslen adana lı olan ama almanya da yasayan bu sahis,baglamaya dort sira tel takmak suretiyle fazladan oktav olusturan ve olusturdugu bu oktavlarda kosusturan,kosusuturma hizi da genelde ses hizi civarinda olan bir ustatdir.Tahminimce baglamaya buzuki akordu yapar.sibel can in soyledigi ''öyle sirinsin'' parcasini yada muslum gurses in biz babadan boyle gorduk parcasini dinleyenler nedemek istedigimi cok iyi anlayacaktir.Orhan gencebay, arif sağ ve ismet topçu'dan oluşan zamanın efsanevi bağlama grubunun en kopuk elemanı. bu ekip yıldıray çınar, zeki müren ve erkin koray gibi pek çok sanatçının sahne ya da kayıt çalışmalarında çalmıştır.
Son yıllarda hint ve pakistan müziklerine yönelip inanılmaz eserlere imza atmıştır. deneysel bağlama icrasının padişahı, bağlama denen aletin ne sesler çıkarabildiğinin ispatıdır. doğaçlamacılığından vazgeçemez, bir çaldığı eseri aynı sürede ve ölçülerde ikinci bir defa çalmaz. (tıpkı bozkırın tezenesi neşet ertaş gibi).
Yukarıda anlatılan dört telli (yani aslında biri üçlü dört sıradan oluşan sanırım 9 telli) sazının yanı sıra;bağlama, gitar, tambur melezi efsane bir enstürman icat etmiştir. bununla odunu bile ağlatma potansiyeline sahiptir...Bağlama çalma hususunda çok atipik bir yeteneğe sahip, hızlı ve güzel bağlama çalan adamdır. Bir rivayete göre gencebay bu şahısı kendine soranlara, "keşke onun gibi çalabilseydim" demiştir...
Kısacası tartışmasız dünyanın en süratli bağlama icracılarından biri...
4 telli midi bağlamasıyla aşırı süratli ve dengesiz çalan enteresan bir müzisyendir. bazen yaptığı harekete hayranlıkla bakarsınız, bazen de ne gerek vardı ki şimdi, duyguyu bozdu dersiniz. sanatçı adam dengesizdir, oda bunu bağlamasına yansıtmış sanırım.