doğru sanan insanlardır. sürekli kendinizi doğrulamaya, kanıtlamaya çalışmanız. 10 yaşında başına örtü bağlıyorsun olmazsa ahlaksız olur yanar biter diye düpedüz manyaklık. sonra bütün yaşamını evin içinde sayıklayarak beyni pörsümüş bir biçimde bomboş geçirmesine neden olursunuz hasta herifler. peşinde gittiğiniz kişi ahlaklı biri falan değil.
Türban kadının ezilmesini temsil ediyor diyenlere cevap veremeyen müslümler yuzünden devam eden yavşaklardır. Halbuki üniversiteye giden kadınlara laf etmeselerdi, kadın gülemez, kadın bir adım geride yürür felan demeselerdi belki iyi cevap vermiş olurlardı bu yavşaklara.
islam kadına değer vermiyor diyen insanlar aslında şunu demek istiyor: kadını örtme mal malafat meydanda olsun, dekolte giysin istediği erkekle düşüp kalksın, bekarete önem vermesin, içip sarhoş olsun, moda dergilerinde programlarında yarışmalarından çıplak pozlar versin, erkeğin aklına seksten başka bir şey getirmesin.
bunların özgürlük anlayışı bu. utanmadan birde çıkıp "inadına dekolte inadına mini etek" diyecek kadarda yoz bir özgürlük anlayışı vardır.
kadının sadece amı var sanan yavşaklardır.kadını reklamosyon ve sex makinesine dönüştüren şerefsizlerin islama attığı rezil iftiradır.
Şüphesiz geçmiş incelendiğinde, kadınların tarihin akışı içerisinde erkeklere nazaran daha mahrum ve daha mağdur bir görüntü çizdikleri görülmektedir. Bugün islam alemindeki bazı olumsuz görünümler, islam'ın kadına değer vermediği gibi haksız görüşlerin ortaya atılmasına sebep olmaktadır.
islam'da insan olmaları bakımından, erkekle kadın arasında herhangi bir fark yoktur. Her ikisi de eşit derecede Yüce Allah'ın emir ve yasaklarına muhataptır. Erkek de kadın da, yeryüzünü imar etmek ve orada Allah'a kulluk yapmakla sorumludurlar. islâm'da insanlık ve Allah'a kulluk bakımından kadınla erkek arasında bir fark bulunmadığı gibi temel hak ve sorumluluklar açısından da kadının konumu erkekten farklı değildir.
Kadın, yaratılış itibariyle erkeğe göre ikinci derecede bir değere sahip değildir. ilke olarak insanların en değerlisi, 'takvâda (güzel şeyler yapma ve kötülüklerden sakınma da) en üstün olanıdır' (el-Hucurât 49/13) Kurân-ı Kerim'de, farklı fizyolojik ve psikolojik yapıya sahip olan kadın ve erkekten biri diğerinden daha üstün veya ikisi birbirine eşit tutulmak yerine, birbirinin tamamlayıcısı kabul edilmiştir. (el-Bakara 2/187)
'Ben, erkek olsun, kadın olsun (ki hep birbirinizdensiniz) içinizden hiçbir çalışanın çalışmasını zayi etmeyeceğim. (Al-i imran, 3/195) ve 'O'nun varlığının delillerinden (Allah'ın ayetlerinden) biri de kendileriyle kaynaşmanız için size kendi nefislerinizden eşler yaratması ve aranıza sevgi ve merhamet koymasıdır. Şüphesiz bunda, düşünen bir toplum için ibretler vardır.' (Rum, 30/21) âyet-i kerimeleri, islam'a göre kadının bir insan olarak asla ikinci sınıf olmadığını ifade etmektedir.
Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim; 'Onlar sizin için birer elbise, siz de onlar için birer elbisesiniz.' (Bakara, 2/187) beyanıyla da erkek ve kadının insan olarak birbirlerine olan ihtiyaçlarına açık bir şekilde dikkat çekmektedir.
islâm dininin kadına tanıdığı hakların değer ve önemini daha iyi kavrayabilmek için islâm'dan önceki çeşitli toplum ve medeniyetlerde kadının durumu çok iyi değerlendirilmelidir. Kadının insan olup olmadığının, rûhunun bulunup bulunmadığının tartışıldığı, tamamen erkeğe tabi olduğu ve sürekli vesayet altında bulunduğu, hatta mirastan hisse alması bir yana, kendisinin bile miras malı gibi değerlendirildiği bir dönemde, yüce islam dini; kadının da insan olduğunu beyan etmiş, mirastaki haklarını ortaya koymuş, onu sadece emir alan değil, yerine göre emir veren konumuna yükseltmiş ve kadını olması gereken yere koymuştur.
Hz. Peygamberin; kadınlardan ayrıca biat alması ve bu hâdisenin Kur'an-ı Kerim'de açıkça yer alması, (Mümtehine, 60/13) islam'a göre kadın iradesinin bağımsızlığını göstermektedir. islam'a göre, bir insan olarak erkeğe tanınan temel insan hakları kadına da tanınmıştır. Buna göre hayat hakkı, mülkiyet ve tasarruf hakkı, kanun önünde eşitlik ve adaletle muamele görme hakkı, mesken dokunulmazlığı, şeref ve onurun korunması, inanç ve düşünce hürriyeti, evlenme ve aile kurma hakkı, özel hayatının gizliliği ve dokunulmazlığı, geçim teminatı gibi temel haklar bakımından kadınla erkek arasında fark yoktur.
islam'ın ilk yıllarında kadının her zaman hayatın içinde olduğu bilinmektedir. Kadınlar camiye gelirler, Peygamberimizin huzurunda oturur; belki bugün bile kadınların sormaya cesaret edemeyecekleri kendi özel durumlarıyla ilgili konuları hiç çekinmeden sorarlardı. Camide ibadetlerini yaparlar, Peygamberimizin konuşmalarını dinlerlerdi.
Bu uygulama daha sonraki dönemlerde de devam etmiştir. Nitekim, Hz. Ömer bir hutbesinde kadınlara verilen mehirin yüksek oranlarda tutulduğunu, bunun miktarının azaltılması gerektiğini söylediğinde, mescitte bulunan kadınlardan birinin ayağa kalkıp; 'Allah'ın bize vermiş olduğu hakkı sen bizden alamazsın. Çünkü bu, Kur'an'da bulunan bir hükümdür' diye itiraz ettiği, Hz. Ömer'in de bu itiraz karşısında 'Allah'a şükürler olsun, benim halkımın arasında yanlışımı düzeltecek böyle kadınlar var' dediği tarihi kaynaklarda kayıtlıdır. Diğer taraftan yine Hz. Ömer döneminde 'Hisbe' denilen görevin, yani pazarlardaki düzen ve ahengi kontrol işlerinin bir nevi bugünkü anlamda 'zabıta' hizmetlerinin kadına verildiği tarihî bir vakıadır.
islam tarihine ve islam ülkelerindeki uygulamaya bakıldığında, Peygamberimiz döneminde kadınlara tanınan hakların; geleneklerin din gibi algılanması ve kabul edilmesi gibi sebeplerin etkisiyle tedrici olarak azaldığı görülmektedir.
Bu anlayışın etkisiyle bazı ülkelerde kadın; cinsel obje olarak değerlendirilmiş, horlanmış ve toplumdan tecrit edilmiştir. Bu uygulama asırlarca dünyanın her yerinde farklı din mensupları tarafından da benimsenmiştir. Yakın zamanlara kadar, bazı istisnalar dışında erkeklerle kadınlar medenî ve siyasî haklarda eşit değildi. Son yüzyıla kadar Batı toplumu kadın hakları konusunda kötü bir sınav vermiştir. Bugün kadın haklarının en fazla olduğu ülkelerde bile 18, 19. asra kadar; kadının ruhu var mı, insan sayılır mı, sayılmaz mı tartışmalarının yapıldığı bir realitedir.
Netice itibariyle söylenecek şey şudur: islam Dini'ne göre insan insana eşittir. Bu anlayışta kadın-erkek ayırımı kesinlikle söz konusu değildir.
(alıntıdır).
Kadının mirastan aldığı pay, kiminle ne zaman evleneceğine karar veren müslüman kadın, giyim tarzı konusunda serbest seçimlere sahip müslüman kadın ( türbanının hangi renk olacağına bile karar verebiliyor, ileri özgürlük. Yalnız saç teli görünmemeli, otobüste falan boşalanlar oluyor )gibi gözlemler neticesinde bu yavşaklar hakkında fikir sahibi olmak ziyadesiyle mümkün. Parlamentosunda en çok kadın vekil bulunduran ülkeler de müslüman ülkeler bu arada belirteyim, kadının fikir hürriyeti ve yönetim kabiliyetine bakış açısı konusunda özgürlükçü bir hava yakalanıyor buralarda. Her erkeğin 4 kadınla evlenebilmesi gibi kanunlar "ulan sakın bu kuralları erkekler koymuş olmasın ? " dedirtebilir bazı yavşaklara, ama aslında amaç dul kadınların ortalıkta gezinip de namus kirliliği yaratmalarının önüne geçmek isteyen hammiyetli mü'min kardeşlerdir. Zira kadın denilen üstün varlık 3 tane hemcinsiyle birlikte kocasını tatmin etmek için yaratılmıştır. Islamın kadına verdiği değeri sorgulayan yavşakların biraz mantıklı olmalarını, gözlem yapıp kur'an okumalarını naçizane salık veririm.
"Kötü niyetlerinden korktuğunuz kadınlara gelince, önce nasihat edin, vazgeçmezlerse, yataklarında yalnız bırakın ve bununla da yola gelmezlerse, son çare olarak şer'î ölçüyü kaçırmadan dövün. Eğer size itaat ederlerse, onları incitmekten kaçının. Allah gerçekten yücedir, büyüktür."
ya bu kitap sizin inandığınız kitap değildir, ya siz bu kitaba inanmıyorsunuz ya da sizin inandığınız kitap bu ama değiştirilmiş.
nereden bakarsanız bakın sizin kadar sıfatsızlara anlatacak pek bir şey yok siz benim kuşumun ezberlediği kelime kadar bile bilgiye sahip değilken yazık ediyorsunuz güzelim islam dinine.
son olarak cennet anaların ayakları altındadır ya, yukarıdaki meal gereği anaların babaların ayakları altına alınmasına olanak sağlayan bir değerdir sizin fikriniz.
bu arada biz yavşaktık değil mi? selamlar, saygılar.
Öncelikle, arapların kadına bakış açısıyla islamın bakış açısını karşılaştırıp islamı kadını yüceltmiş gibi gösterenler kadar yavşak olamazlar. biz türksek, islamdan önce ve sonra kadına bakmamız gerekir, araplar bizi hiç mi hiç ilgilendirmez, ama tabi islamı kadını yüceltmiş gibi gösterenlerin de hiç işine gelmez. çünkü araplar kadınlara deger vermemişti, ama türklerde kadın degerliydi.
islamiyetten önce türk toplumunda, kadın topraktı, yani kadın soyu devam ettiren, yaratıcıydı, bitki nasıl toprakta büyürse, insan da kadında büyürdü. kadınlar erkeklerin yaptıgı şeyleri yapabilir, savaşa giderdi, at binerdi. ama islama göre yorumlasak, kadın attayken çok tahrik edici at binmesin diye kural konulur. Ben kadına verilen haklardan degil kadına bakış açısından bahsediyorum. zaten kadının en büyük degere sahip oldugu, anaerkil toplumlar, ilahi dinler gelmeden, antik çaglarda kaldı. islam kadına sadece arabistandakinden fazla deger verdi, ve peygamber ahlaki durumu en kötü olan yere gönderilir.
kuran'da "kadını dövün" yazmıyor. bu bir yalandır. eğer fesatlık yapıp ara bozmak için uğraşmakta ısrar ediyorsa hafifce tartaklanıp engellenmesi buyruluyor.
islamın kadına değer verdiğini iddia edip tam tersini uygulamak da ayrı bir yavşaklıktır. kişisel algılamayın, sadece müslüman ülkelerine bakın ne demek istediğimi anlarsınız.
asıl tartışılması gereken arapların kadına değer verip vermediği iken konu nerelere gelmiş, herhangi bir yaratıcının izin vermeyeceği şekilde kadını yok sayan din adı altındaki arap gelenekleriyle tabi bu kadar tartışılır anlıyorum.
kuran'da "kadını dövün" yazmıyor. bu bir yalandır. eğer fesatlık yapıp ara bozmak için uğraşmakta ısrar ediyorsa hafifce tartaklanıp engellenmesi buyruluyor. kadının zayıf yanlarından biri de bazen fitne olabilmesidir, hele ki söz konusu başka bir kadınsa, bunu inkar edecek birini tanımıyorum.
"erkek de kadindan ustündür, kadını gerekirse dövün" böyle bir ayet kesinlikle yoktur kuran'da. bakmayin siz fesat acizlerin yazdiklarina.
edit: maksatli bazi meallerde "hafifce tartaklamak" , "dövün" olarak yazilmiş. bunu biliyoruz.
yanlış tespit, islam tabi ki değer veriyordur kadına lakin kadının sosyalleşmesini sakıncalı gören onu taşlayan, recm eden yobaz müslümanlar vermiyor bu insnlara hak ettiği değeri.