hayatını islam düşmanlığına adamış olanların her fırsatta dillendirdikleri lakırdıdır, ama malesef doğrudur. fakat şu gerçeği göz ardı etmemek gerekir; islam ülkelerinin çoğu enerji kaynaklarının üstünde oturmaktadır. enerjinin olduğu bir bölgede emperyalizmin sinsi entrikalarının olmaması gibi bir ihtimal düşünülemez. halkı birbirine düşürülmüş bir ülkenin refahından söz edilemez.
ayrıca büyük dünya devleti projesinin güzergahında da yine islam ülkeleri vardır. örneğin, iran, ırak, afganistan, suriye, pakistan. dikkat ederseniz bu ülkeler üstüne üstlük orta asya enerji yataklarına uzanan koridor üzerindedir. bu ülkelerde neden sürekli kargaşa olduğu açık ve nettir.
tabi en büyük örnek güzel ülkemiz Türkiye. dünyann merkezine kurulmuş olmamızın bedelini çok ağır ödemekteyiz.
bütün bu faktörleri göz ardı ederek bu büyük resme at gözlüğüyle bakmak ve peşin hüküm vermek dar görüşlülükten başka bir şey değildir.
(ateist kafaların zırvalarına cevap vermeye gerek bile yok ama neyse)
genelden bakılınca doğru ancak biraz irdeleyince yer yer "çatırdayan" tespittir.
iran'ın çok araştırmada ne derece ileride olduğunu bilmek lazım. hayır, yaşam standartları ve toplum hayatı bakımından bunu iddia etmek olmaz ancak bilgisayar teknolojileri, tıp, genetik ve nükleer yapılanmaya bakınca.. evet, iran "kahvedeki tip" görünümlü devlet başkanı ile ileridedir.
çok değil şundan 3-4 asır önceki doğu - batı durumu ele alındığında, doğu' nun günümüzde 1. dünya ülkesi olarak kabul edilen gelişmiş batı toplumlarından, batı' nın şuan da doğu' dan üstün olma derecesinden çok daha üstün olduğu bilinen 1 gerçektir. dün dündür, bugün de bugün... geçmişi boşver şimdiye bak deyebilirsiniz. lakin dünya' da dengeler tarih boyunca değişmiştir ve bu gezegen var olmaya devam ettiği sürece bu durum aynı şekilde devam edecektir. tarihe bakıldığında; "yıkılmaz" denen medeniyetlerin - osmanlı da bunlardan biri-, hiç ihtimal verilmeyecek 1 şekilde tarih sahnesinden silindiği gözlenebilir.
bu durumun onlarca örneği vardır. bi kaç asır önce avrupa da insanlar dışkılarını evlerinin pencerelerinden sokaklara dökerken doğu medeniyetleri çok daha yüksek statülerdeydi. fakat zaman geçtikçe dengeler doğal olarak değişti. avrupa' lılar yeni kazanç kapıları açtılar. sömürgecilik döneminde etik kuralları hiçe sayarak yeni keşfedilen coğrafi bölgelerin yerel halklarını sömürdüler ve refah düzeyine ulaştılar. şimdi ise insan haklarının en özenle savunulduğu merci olan aihm bi kaç asır önce sömürerek günümüzde ki düzeyine ulaşabilmiş avrupa dadır. demek istediğim şu ki; önümüzde ki 1-2 asır içinde - belki daha da kısa bi zamanda - bütün dengelerin değişip, doğu - batı medeniyetleri arasında ki dengelerin 3-4 asır öncesinde ki şeklini alamayacağını kim iddia edebilir?
ha durumlar bu şekilde gelişse dahi sonsuza değin dengeler bu şekilde mi korunacaktır? tabi ki hayır. gezegen varlığını sürdürdüğü sürece dengeler değişmeye devam edecektir. ya da detaylı bi globalleşme sürecine girilmediği sürece - ki bu durumun imkansız olduğu apaçık ortada - döngünün bu şekilde devam etmesi muhtemeldir. aradan geçen zaman farklılık gösterebilir. ancak döndü bi şekilde devam edecektir...
ülke tv de arşivci isimli belgesel tadında belli konuları işleyen çok hoş bir program ile karşılaştım iki gün önce tekrar yayındı, işledikleri konu, osmanlının elinden çıktığı andan itibaren, programda kullanılan inanılmaz dogru ve hakikaten cesur ve dürüst tanım ile, siyonist terör devleti israil in kuruluş aşamaları idi, ingilizler ilk andan itibarek yahudi yerleşimci almaya başlıyorlar filistin topraklarına ilk önce onları topraga baglamak maksatı ile geniş bereketli fislitin topraklarında çiftcilik yapmalarını istiyor ingiltere, süreklşi yerleşimci akıyor filistine, bir müddet sonra yahudilere askeri egitime başlıyor, onlardan birlikler oluşturuyorlar, şehirler inşa ediliyor, ingiltere, abd, rusya dan oluk gibi akan paralar ile, tel aviv sıfırdan kuruluyor mesela, bir müddet sonra bu yahudi askerler ingilizlere de bombalamalar yapıyor, filistinde terör eylemleri büyük bombalamalar yapıyorlar yıldırmak filistini terk ettirmek için, 48 de israil devleti bm de ilan edilince bir kaç saat sonra araplar savaş ilan ediyor, mısır lübnan ürdün suriye, bir kaç ay savaşınca israilliler yenilmeye başlıyorlar, rusya hava kuvvetleri armagan ediyor bu noktada, ingilizler tıpkı ırak taki gibi mısır ın başına koydugu köpegi kral faruk un ipini çekiyor, mısır ne yapıyor biliyormusunuz, 40 milimetrelik toplarına 30 milimetrelik mermi gönderiyor cephedeki askerlerine, filistin içlerine kadar girmiş mısır birliklerine destek gitmez oluyor, toplu olarak israilliler hava kuvvetleri ile imha ediyor onları, şehid ediyor.
bu noktadan bakınca tamamına yakını ingiliz köpegi idarecilerin oluşturdugu bu dünya, osmanlı bölgeden ayrıldıktan sonra kuklaların eline geçti, çektigi yere gitmesse ne olacagı belli tipler bunlar, son dönemdeki kıpırdanmalar ile, türkiye nin yeniden ayaga kalkmaya başlaması ile bu köpeklerin birbir iktidarlarıda devrilecek kimse meraklanmasın, siz kozmik odaya bakın oradan neler çıkacak.
islamı başka taraflarından yorumlamaları sonucu meydana gelebilitesi yüksek olaydır. ilim fen konusunda geri kalmışlık başlayınca ülkelerde çaresiz sarpa sarmıştır. halbuki ilim çok önemlidir islamiyette ama sonradan din daha önemli, din elden gidiyor diye düşünülmüş olsa gerek ilime itibar pek kalmamıştır. bu islama göre yanlıştır pek kötüdür. inşallah bu yanlışa düşenler kurtarabilirler kendilerini.
(bkz: ilim çinde de olsa gidip alınız.)
günümüzde geçerli olan ancak kısa bir vadede (20 25 yıl) tersine dönmesini beklediğim durumdur.
geniş bir pencereden bakıldığında islamı kabul eden toplumların her zaman bu durumda olduklarını söylemek bir hatadır.
bir çok örneği olmasına karşılık buna verilebilecek en güzel örnek osmanlı devletidir.(son yıllarını saymazsak)
çünkü osmanlı devleti uzun bir zaman boyunca o zaman dünyasının en ileri teknolojisine ev sahipliği yapmıştır.
kanımca sorun islamda değil islamın yanlış yorumlanmasındadır.
21. yy da doğru olan önermedir, tarih bilgisi az çok olan bir insan iyi bilmektedir ki, 200-300 yy öncesine kadar islamın egemen olduğu ülkeler medeniyet olarak daha ilerideydiler.
bu yüzyılda islamın egemen olduğu ülkelerin geri kalmış olması bunun ebedi olduğu anlamına gelmemektedir.
hayat standartları, refah seviyesi ve ekonomi tarafından bakıldığındu şu an için doğruluk payı olan tesbit.
fakat çok değil 200 sene önceye baktığımızda yani sanayi inkilabından önceki dönemlere baktığımızda, islam ülkeleri ve de özellikle bu medeniyetin hamisi olan osmanlı "batı medeniyetinin" her anlamda önünde olduğunu görürüz. kısacası dünyadaki gelişmelere ayak uyduramazsan veyahut kendin üretemezsen elbetteki geri kalırsın. bu tamamen konjonktürle ilgisi olan birşey. ama biz de bir laf vardır keser döner sap döner gün gelir hesap döner.