içlerini kemiren "-ya varsa" kuşkusunu bastırmak adına yaptığı eylemlerdir.Fazla ciddiye alınmaması ve polemik yaparak boşuna efor sarfedilmemesi gereklidir.
- Sahip olduğu şüpheleri bastırmak için bu yöntemi kullanmak
- Kişisel bir nefreti olmak
- insanları yanlış olduğu düşünceden uzaklaştırıp doğru olana yöneltmek.
sadece islam dinini kötülediğine göre, gerçekten ateist olmayan insan modelidir.
nüfus cüzdanında islam yazıp da ateist olduğunu iddia eden gençlerin aslında kabul etmediği allah(tanrı!!!)değil,nüfus cüzdanındaki islam yazısıdır.
islamı kötüleyen ateist bunu tamamen dikkat çekmek için yapmıştır. gerçekten ateist olan ya da herhangi bir dine inanan kişi bunu içinde yaşar, kimseyle söz düellosu yapma ihtiyacı hissetmez. herkes herkesin inancına saygılı olmak zorundadır.
Dinibütün yurttaşımıza koşun gominisler cami yakmış,bari biz de alevileri keselim dedirtmiş münafık,bunların bi de ramazanda oruç tutmayıp kendini öldürten üniversiteli modelleri vardır,amaç bellidir...
çoğunlukla islam hakkında cumhuriyet gazetesi ya da ilhan arsel, turan dursun gibilerin anlattığı şeyler kadardır bildikleri. islami kaynaklara bakmak ihtiyacı hissetmezler.her insanın içinde fıtri olan inanma arzusu da bir taraftan akıllarını, kalplerini ısırmaktadır.bu çelişkinin dışavurumu da "inanmıyorsan kötüle"dir.
islam dışındaki her inancı ve felsefeyi kötüleyip kakalayan kişiden çok da farkı olmayan ateisttir. sanki islam dışındaki herşeyi kötüleyen kişiler çok mu araştırmacıdır, çok mu bilgili ve deneyimlidir? yoo, tam aksine dogmatizmin dorukalrında seyreden bünyesi ile bir de: "islamı araştırmadan etmeden islam eleştirilmez" derler. hiç birinizin bir farkı yok bu konuda. aynısınız aynı!
Kendisi gibi düşünmeyeni canavar ilan etmiş kişinin hezeyanıdır. Mevlana dan ya da ibni Arabi den bir nebze birşey öğrenemedikleri açıktır.
ibni Arabi nin bir sözü : Bilmezmisin insanlar doğarken dinlerini seçemezler .
(bkz: kulaklarına inanamamak)
"islami kotuleme zorunlulugu hisseden ateist" Bütün gerçekleri görmezden gelip, mantığının ona söylediğini bastırma çabası sarfeden insan modelidir. Dünyevi yaşantısından taviz vermemek adına güddüğü hislerdir. bağışlanamama korkusu ile daha da batağa saplanandır. Allah (cc)'ın rahmetinden mahrum kalacak olanlardır.
Kötüleme eleştirinin bir parçasıdır. Herkesin olduğu gibi ateistlerin de herhengi bir dini eleştirmeye, kötülemeye hakları vardır. Herkesin kendi doğru bildiklerini, doğru düşündüklerini toplum içinde açıkça söylemeye hakkı vardır. Eleştiri hiç bir zaman bir dine, ideolojiye, düşünceye saygısızlık anlamına gelmez. Önemli olan eleştiri boyutunu aşıp dayanaksız hakaretler yağdırmamaktır. Önemli olan eleştiriyi özgürce yapmak fakat kişilere seçimleri nedeniyle baskı yapmamaktır. Mesala oruç tutmak sonuna kadar eleştirilebilir, kötülenebilir fakat eleştiri boyutunu aşan şekilde kimsenin oruç tutması engellenemez, oruç tutan kişi baskı altına alınamaz.
sebebi bilinmeyen bir şekilde dünyadaki binlerce dini bırakıp islam ile ilgili olarak konuşurlar. 12 tane yunan tanrısından veya hindistandaki binlerce tanrıdan değilde islam ile ilgili konuşurlar.