Islamdan 1000 yıl önce ordu yönetmiş Tomris hatun varken, yine suriyede islamdan yüzlerce yıl önce hüküm sürmüş zenobya varken, islamdan once kızlar gömülürdü demek yavşak bir bedevi yalanı. Kendi kıçından uydurdukları saçma şeylere o kadar çok inanıyorlar ki gerçek tarihi okumuyorlar bile.
islam’dan önce kız bebekleri diri diri gömülüyordu. islam’la birlikte kadınlar insan yerine konmaya başladılar. Siz bakmayın ateistlere. Onlar islama anca çamur atarlar.
islamda kadınlara karşı duyulan korku, nefret ve kıskançlık vardır. o yüzden islamda kadının yeri hiç yoktur. her şey erkeklere göre ayarlanmıştır. asıl komiği de bu kadar ataerkil bir dine en çok bağlananların kadın olmasıdır.
Bu hususta ahmet ağaoğlu'nun(golfcü olan değil, Cumhuriyeti kuran takımdan bir Münevver) islam'da kadın kitabını(nadirkitap.Com'dan bulabilirsiniz) okumanızı tavsiye ederim. Neredeyse bir Asır önce yapılan tahliller hala gerçekliğini koruyor. Dipnot olarak Eşi sitare'ye olan sevgisi muazzamdır.
islamda kadın dövmek sorun değildir. kadını dövmenin şartları vardır. onu öldürmezsin ve kalıcı hasar bırakamazsın. yani sakat bırakmak günah. onun dışında arazi sebesttir takılabilirsin.
ayrıca islamda kadın bildiğin doğurduğu için yüceltilen başka bir vasıf yüklenmeyen insandır. zaten kadınlık değil annelik, doğurganlık kutsanmıştır.
namus altında kadını dizginlemesi, erkeğin hizmetine sokması, onu günaha sev eden olarak gördüğü için toplumdan soyutaması, örtmesi hepsi budur.
islamı kazırsanız kadına karşı öfke de vardır.
zaten bu öfke kadını bu kadar soyutluyor toplumdan.
şimdi mesela kadınlar özgür giyiniyor diye yobazlar çıldırıyor neden? çünkü adamda kadına kin var. illa çarşafa girecek veya örtünecek yoksa insanları günaha sokar bu kişi.
Bir peygamber düşünün ki kadınlara iyi davranın. Çünkü onlardan bazıları sizin anneniz, kardeşiniz ve teyzeniz desin. Bu neden size mantıklı geldi mi? Bana hiç gelmedi. Ben de diyorum ki çevrenizdeki bütün atomlara iyi davranın çünkü bazı atomlar sizin annenizi oluşturuyor diyorum. Ben söyleyince her madde zerreciğine iyi davranmaya başlammıyorsunuz değil mi? Öyle bir şey yok zaten. Ortak özelliklerden hareketle genele dair yargı üretilemez. Kadına da erkeğe de insan olduğu için saygı duymanızı öğütler kur'an.
Bir erkege 4 kadin veren, mirasta esit saymayan, erkeklere huriler vad eden, kadini erkek himayesinde goren, erkek icin basini kapat diyen bir dinin kadinla olan iliskisi.
Simdi gelir hepsine bahane bulurlar. Seriat ulkeleri dersin gercek islam bu degil teraneleri okurlar.
Gayet dindar bir ailem ve cevrem vardi benim.
Artik nefret ediyorum...
Bu zihniyet degismedikce her gun bir ozgecan feda olacak.
Yukarıdaki alıntıya bakılırsa kadınları insan olarak görmeyen bir dindir islam. Ey insanlar diye başlayıp kadınlar diye devam ediyor. Seslendiği kitle içerisinde kadınlar yok yani.
Baştan belirteyim de ne olur ne olmaz. Aşağıdakiler Diyanet işleri'nin Yayını olan "Diyanet, ilmi Dergi"nin 2002 yılında yayımlanan 37. cildinin birinci sayısının (ocak-şubat-mart) 61. sayfasından alıntılanmıştır. Gazeteci Rana Ulaş'ın da görüşleri derlenmiştir.
Dergi öncelikle islam öncesi döneme cahiliye dönemi dendiği için "cahiliye" sözcüğünün kökenini inceliyor. Arapça "cehile" kökünden gelen cahiliye, ilmin zıddı ve hafifmeşreplik gibi anlamlara geliyor. Ama bazı islam araştırmacılarına göre "cahiliye" islam'da esas olarak Allah'ı bilmemek ve tanımamak anlamlarında kullanılıyor. islam'dan önce Arapların gelişmiş bir kültürü ve edebiyatları olduklarını gözönüne alacak olursak bunun doğru olduğunu, arapların o dönemde cahillik ve barbarlık içinde yaşamadıklarını söylemek yanlış olmaz. Cahiliye dönemi'nde Arapların ataerkil bir biçimde yönetildiği söyleniyor dergide. Bu düzen eleştirilse de hepimiz biliyoruz ki islamın gelişiyle birlikte arap toplumunda bu ataerkil düzen yıkılmadı. O dönemde toplumda hiyerarşik yapı özgür insanlar, orta sınıf ve kölelerden oluşuyordu. Kadınlar da özgür kadınlar ve cariyeler (köle kadınlar) olmak üzere ikiye ayrılıyordu. Ama bu devirlerde bile varlıklı, itibarlı ve etkin ailelerinde kadının rolü oldukça farklıydı. Sosyal yaşamın her yanında bu kadınları görme olanağı vardı. islam'ın doğuşuna yakın dönemde kimi kadınların yöneticilik yaptığı bir gerçektir. Nitekim Ammalika kabilesinden ez-zebba adındaki kadın yöneticilik yaptığı gibi Lokman kızı Suhr adındaki bir başka kadın ise ordu komutanlığı yapmıştır. En azından özgür kadınların baskı ve barbarlık altında olmadıkları çok açık.
Cahiliye Dönemi'nde kadın erkek ilişkilerinde belli ölçü ve kuralların geçerli olduğu ve örflere bağlı kalındığı, kadınlarla erkekler arasında haremlik selamlık olduğu ama buna karşın eve gelen yabancı erkeğin evdeki bir kadını örtüsüz görse bile kötü gözle bakmamasının örflerinin bir parçası olduğu yine dergide yazılı. Bunun sebebi olarak da çölün zor yaşam şartlarının ister yabancı ister yakın akraba olsun kadının erkeklerle birlikte yaşamaya, konuşmaya, çalışmaya bir açıdan mecbur olduğunu belirtiliyor. Çöl insanlarının iyi komşuluk ilişkilerine mecbur olduğu bir coğrafyada ihanet gibi bu ilişkileri zedeleyecek olaylara da pek rastlanmıyor bu yüzden. Kısacası islamiyet öncesi kadının erkekle eşit olduğunu söylemek de çok yanlış olmaz. Yaşanılan barbarlıkların ne olduğunu söylemek zor olsa da ataerkil herhangi bir düzenden nasıl olabilirse o kadar iyi işte. Bununla birlikte kadınların barbarlık ve baskı altında olduğu durumlarda vardı ama bu kadınlar savaşlarda ganimet olarak alınıp getirilen köle kadınlar yani cariyelerdi. Bir cariye ancak çocuk sahibi olduğu kocasının ölümünden sonra özgür olabiliyordu. Biliyoruz ki islam geldikten sonra de ne cariyelik ne de kölelik kaldırılmadı. Ama kölelerin hukuku düzenlendi. Cariyelik ve köleci düzen olduğu gibi Cahiliye döneminden aldılar.
Nisa Suresi 3. ayette şöyle denmektedir: "Yetimlerle evlenmeniz halinde onların haklarına riayet etmemeniz söz konusuysa, o zaman beğendiğiniz (size helal olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder tane alınız. Şayet birçok kadınla evlenmeniz halinde onlar arasında haksızlık yapmaktan korkarsanız, o zaman bir kadın alın; yoksa sahip olduğunuz cariyelerle yetinin."
Bu durumda yukarıdaki ayette görüldüğü gibi cariyelerin kadın yerine konulmadığı çok açık. Zira cariye sayısının sınırı da yok. Cariyeleri istedikleri gibi kullanma hakkı olan bir müslüman erkeğin bu kadınları satma hakkının da olması ne yazık ki kadını cahiliye devrinden daha iyi bir konuma taşımıyor, korumuyor ve kurtarmıyor.
saçını kapat, dar kot giy ve sokakta arkadaşlarınla yüksek sesle küfürleşerek konuş. günümüz islam kızları böyledir, bunları yetiştiren kadınları siz hayal edin.