islam inancı her hususta rehber niteliğindedir. Yine bu konu hasebiyle, dinimiz beslenme hususunda da önemli ve vücut için faydalı gıdaların tüketimini helal haram dairesinde belirlese bile, bazı besinler için fazla tüketimi uygun bulmamıştır. Bu besinlerin birincisi et tüketimidir. Çok fazla et tüketiminin kalbi karartacağı ve merhamet, ön görü ve duru görü diye bildiğimiz hissiyatları zayıflatacağı düşüncesi ekseninde bir çok islam alimi et tüketmekten kaçınmışlardır.
Yine peygamber Hz. Muhammed (s.a.v) bu konuda ve et tüketiminde sadece tadımlık olarak beslenmeyi tercih etmiştir.
Yine et tüketimi konusunda Budizm felsefesinde de islam dinine yakın olan görüşler hakimdir.
et tüketmeyen toplumların zeka seviyesi düşük olacağı aşikar. (bkz: hayvansal protein) kurban bayramı bunun için vardır. fakirlerin etle buluşması hem yardımmlaşma hem zekasal bir olaydır. ömer çelakıl gibi oldum ama dolaylı yönden böyle.
Peygamber hz. Muhammed (s.a.v) sünnetinin yeni islam modeli ile bağlantısı ve alakası yoktur. islam dininde bir çok, hatta bütün alimlerin et yemekten özellikle kaçındığı bilinmekteyken, aslı ve astarı olmayan düşüncelerin konu başlığına eklenmemesi rica olunur.
Konu içeriğinde bahsedilen içerik herhangi bir hadis içeriğinden hareketle yazılmadığı gibi; bakınız tekrar belirtmekte fevkalade fayda görmekteyim ki, bizzat peygamber sünneti baz alınarak yazılmıştır.
Bu münasebet doğrultusunda, insanları veya fikirleri belli bir zümreye aitmiş gibi paketleyerek embesil kelimesi kullanmak, öyle sanıyorum ki, aptallık ve cehaletten öte bir şey değildir.