islam hoşgörü dinidir yalanı

entry31 galeri1 video1
    26.
  1. 1. davul osmanlıdan süregelen gelenek ondan günümüzdede devam ediyor. 2.si islam hoşgörü dinidir. mesela osmanlının 600 sene ayakta kalmasının sebeblerinden biri hoşgörüdür. fakat insanların kanı bozuk diye dini suçlayamazsın.bağnaz insanlar , bir kimsenin bir dine bir felsefeye aşırı taraftarlık ve bağlılığı değil, o bağlılık yüzünden başka inanç ve düşüncelere ve bunla­rın sahiplerine hoşgörüyle yaklaşmamasıdır. Yoksa, "Arkadaş, benim inancım ve kanaatim bu, doğruluğu­na da kesin olarak inanıyorum, ama senin inanç ve kanaatine de saygım var..." diyebilen kimse, bagnaz sayılamaz. Bütün sorun, bu saygı ve anlayışın gösterilip gösterilememesinde düğümlenmektedir.

    is­lam'da ise bu anlayış bu hoşgörü var­dır. Kur'an-ı Kerim'de, "Dinde zor­lama yoktur, artık doğru, eğri ve yan­lıştan ayrılmıştır" (1) "Sizin dininiz size, benim dinim bana" (2) anlamın­daki ayetler bunu göstermektedir. Yi­ne Kuran'da dinin nasıl telkin edile­ceği, inanmayanların dine nasıl çağ­rılacağı dahi açıklanmıştır. "Ey Muhammed, sen Rabbin yoluna insan­ları hikmet ve güzel öğütle çağır ve onlarla mücadeleni en güzel şekilde yap
    1 ...
  2. 27.
  3. islamda zorlama yoktur amma dinden çıkarsanız kafanız kesilir.

    0 ...
  4. 28.
  5. tamamı ile yanlış önerme. öncelikle hoşgörü nün yargılanması gerekir ki hoşgörü kişiden kişiye değişmektedir.
    akabinde bu doğanın kendine göre bir düzeni olduğu gibi bu evrenin bir düzeni olduğu gibi, dini ritüellerinde bir düzeni olamlıdır ki vardırda.

    bir ateistin düşüncesinden ötürü ortaya çıkıp sayıp söverek islamı temsil eden kişilere gelince.
    sorsanız fatiha suresini yanlışsız okuyamayacak cibiliyetsizin tekidir. kuranı kerim okumasını bilmiyor olması bile muhtemeldir.

    kısacası kardeşim her din hak din olduğu zamanda hoşgörüyü, doğruluğu,güzelliği yaşatmıştır.
    din olgusu insanın hayatında en önemli yeri oluşturmaktadır. fıtrat olarak her insan bir güce inanmak, ona sığınmak, bağlanmak ister.
    ateistlerin bu konuda büyük sıkıntılar yaşadığınıda düşünmekteyim. geceleri uyumaktan korkan kişiler olduğuna da eminim.
    akıllarına ya varsa şeklinde bir sorunun geldiğinede eminim.

    eğer gerçekten allah yoksa * senin ile benim aramda bir fark yok kardeşim. kaybettiğim birşeyde yok inanmak ile.
    lakin eğer allah gerçekten varsa senin halin nicedir.

    bu konu gayet sıradan bir konuymuş gibi görünsede birçok soruyuda beraberinde getirir. katılmayan varsa her kimse özelden her türlü münazarada bulunmayada hazırım. insan olarak birbirini dinlemekten daha etkili bir yol görmüyorum ben. kimseyi düşüncesi için yargılamıyorumda. sadece inandığım dinin ölçülerince belirtiyorum doğru gördüklerimi.

    her ne olursa olsun bilinmelidir ki hidayet allahtandır bizler ancak vesile oluruz.
    0 ...
  6. 28.
  7. islam hoşgörü dini olabilir fakat islam dinine mensup birçok insanın saygısız olması sebebiyle kafalarda oluşan algı.
    4 ...
  8. 28.
  9. Her din tarihsel şartlarında okunmalıdır. Elbette bu dinin tamamen tarihe ait olduğu anlamına gelmez. Dinin ekonomik siyasi hukuki ahlaki buyrukları vardır. Bunlardan ise tarihsel olan ve evrensel olanlar vardır buna göre din değerlendirilir ve yaşanır. Dolayısıyla bu söylem yanlıştır.
    1 ...
  10. 29.
  11. hiçbir din hoşgörülü falan değildir. gücü elde etmek için savaşır ve elde ettiğinde insanların hayatını bok eder. ayrıca bu ele geçirme ve kontrol etme amacına ulaşmak için kan dökmekten çekinmez. eylemlerini kendi kutsal kitabına veya anlayışına bağlar. ona göre diğer görüşler sapkındır ve zaten yanlış yoldadır. hak ve batıl bir olmayacağı gibi inançlıyla inançsız da bir toplumda eşit haklarda var olamaz.

    din düşmanlığı aslında bunları anladığınızda bir inanç veya dine değil toplumsal olarak yayılmak isteyen emperyalistlere karşı mücadele olduğunu anlarsınız.

    dinlerle sorunumuz da bu yüzden var. din hiçbir zaman tanrı kul arasında kalıp sadece dindarları ilgilendiren mevzu olmamıştır. herkesin hakkında hüküm verecek küstahlığa bürünmüş ve tarih boyunca zulmetmiştir.
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük