Günümüzde birçok sorunu olsada en temelde islam dininin 21. Yy itibari ile hürafe dini olarak yaşanmaya başlanmasıdır. Gerek sahte hocalar gerek cemaat liderleri gerek sözde din önderleri bu güzel dini bu hale getirdiler ve insanları hütafeler üzerinden dini yaşamaya başlattılar. Tarih boyunca islam dininin sembolü olan osmanlı devleti birçok teknolojik gelişmenin birçok reformun öncü devletlerinden olurken ne oluyorsa yavaş yavaş bu üstünlüğünü avrupaya kaptırıyor. O dönemlerden başlayan islamdaki yozlaşma günümüzde de son sürat devam ediyor. Bugün cübbeli çok rahat bir şekilde ' big bang ' deneyini eleştirebiliyor ve neredeyse islamda bu tür şeylerin yerinin olmadığını söyleyebiliyor. Halbuki birçok islam düşünürü hem felsefi hem ilmi yönden kendini geliştirmiş birçok keşfe imzasını atmıştır. işte günümüzdeki bu yozlaşan insanların din hakkındaki yorumları tarihten bugüne islam dininde yozlaşmaşara sebebiyet vermiştir.
En başta ülkemizde birşeyleri değiştirebilmek için ilahiyat ve imam hatip liselerinde köklü reformlara gidilmesi gerekmektedir. Hem felsefi hem ilmi hem de dini yönü kuvvetli hocalara ihtiyaç vardır. Bugün sure ezberleyen sesi yanık hocalar rahatlıkla imam olabiliyor( eleştirim burda bu insanlarımıza değil ). Fakat günümüz toplumunda birçok insanın hayatında katşılaştığı dini eleştiriler var. Bu hocalarımız o sorulara cevap vermekte nekadar yeterliler ? Verilemeyen her cevap insanları sizce islamdan ve teist inançlardan adım adım uzaklaştırmıyor mu ? Bu soruların cevabı bizi şu soruya yönlendiriyor ; biz bu kadroyla bu zihniyetle islama ve allah inancına fayda mı yoksa zarar mı sağlıyoruz ?
Ya zihniyet değişecek islam düşünürleri islam ülkeleri bir şekilde değişecek adı devrim olur reform olur ne olursa olsun ya değişecek ya da bu din daha da yozlaşarak iyice hürafeleşecek.
islam dininin bir açıklama, anlama, uygulama sorunu yoktur. varlık sorunu vardır ve yok olmadıkça bu sorun devam edecektir. bunu inkar edip kafasını kuma gömenler nefessizlikten boğulduklarında umarım çok geç olmaz.
allaha yalvarırken bile arapça dua okumamız ayetleri bir nebze anlarım fakat dua arkadaşlar rabbimizle iletişim aracımız ne istediğimizi bilmeden ne aldığımızın nereden farkına varacağız bari dualarımızı türkçe yapalım arapça anlamını bilmeden ezbere okuduğun bir dua türkçe iki kelime anlamını bilerek okuduğun dua kadar tesirli değildir kanaatimce türkçe dua ederken en azından ne istediğinizi bilmiş oluyorsunuz, bari arapça duaları türkçeye çevirip ondan ilham alarak dua edelim, anlamını bilmeden yaptığımız dualar bir papağanın taklit etmesinden farksız olacaktır...
gelenekçi islam diyenlere şaşıyorum yahu bu islam moda mı ki gelenekçi ya da modern diye sınıflandirilsin.
gelenekçi islam diyen efendimizin ve ashabının yaşadığı islama laf atmış oluyorlar.
gelenekçi islam diyenlerin çoğu şeriatın emir ve yasaklarını beğenmeyip kafalarına göre tevil yapıp aklı sıra kendini çok akıllı gelenekçi diye suçladıkları hakiki islami yaşayanlara yobaz derler. bunlardan uzak durunuz.
islam dininin sorunu olmaz müslümanların sorunu olur bana göre o sorunda islami yaşamayip kafirlere özenmemizdir.