islam dininde şarabın caiz olmaması

entry5 galeri0
    1.
  1. kan yapar tavsiye ederim.

    şimdi yaradan bunu hıristiyanlıkta kutsal bir içecek olarak addetmiş. sonra hoop müslümanlıkta yasak! yaradanın külli olan ihsanı neden değişkenlik gösteriyor? yoksa sevgili peygamberimiz hz. muhammed'miydi şarabı haram kılan? lan gerçi olur mu hiç? kendini yaradana şirk koşmamıştır herhalde.
    1 ...
  2. 2.
  3. hristiyanlıkta kutsal sayılmasının nedeni Allah'ın emir ettiği bir şey değildir.tahrip olan bir din için anormal bir durum hiç değildir.içkinin islamda haram olması hasebiyle şarabında yasaklanmış olmasıdır.
    3 ...
  4. 3.
  5. Hamr sözlükte, bir şeyi örtmek demektir. Bir şeyi örten örtü anlamındaki himar aynı kökten gelmektedir. Nitekim Kuran-ı Kerimde bu kelime çoğul olarak (humur şeklinde) kadınların başlarını örttükleri (başörtü manasında) kullanılmaktadır. (Nur suresi 24/31)
    Hamr, kavram olarak; insanın, akıl yürütme ve düşüneme yeteneğini örten her türlü uyuşturucu anlamına gelir. Türkçedeki şarap, içki veya uyuşturucu denilen maddelerin genel adıdır.

    Kuran-ı Kerim;de aynı anlamda kullanılmaktadır. Özellikle içki içmeyi yasaklayan ayetlerde vardır.

    Kuran;ın geldiği devirde Araplar imal ettikleri içkilere hamr adını veriyorlardı. Onlar üzüm, bal, hurma, buğday ve arpadan sarhoşluk veren içkiler üretirlerdi. Bunların tümü hamr; diye anılırdı ve hepsi de aklı baştan alan uyuşturuculardı.

    Günümüzde daha çok alkollü içki tanımı kullanılmaktadır. Hamr kelimesinin anlamı, alköllü içki tanımından daha genişti ve bütün uyuşturucuları; esrar, LSD, eroin, morfin gibi şeyleri de içerisine almaktadır.
    1 ...
  6. 4.
  7. Kanımca gayet yerinde olan bir islam hükmüyle ilgili kurulmuş bir cümledir

    (bkz: içki bütün kötülüklerin anasıdır)
    0 ...
  8. 5.
  9. cennette şarap olması bashsi ise :
    Ayetin orijinalinde de şarap kelimesi geçer ve Türkçeye direkt olarak şarap diye tercüme edilir. Fakat Arapçadaki şarap kelimesinin karşılığı ile Türkçedeki şarap; kelimesinin karşılığı aynı değildir. Şarap kelimesi Arapça içmek anlamına şerebe fiilinden türer. Şarap içilecek olan her şeydir. Fakat bu kelime Arapçadan Türkçeye geçerken anlam kaymasına uğramış ve içki anlamında şarap olarak anlamlandırılmıştır.
    Kuran;da ise şarap ve alkollü diğer içecekler için Hımır kelimesi kullanılmaktadır. Kuran;da da alkollü içecek (Türkçedeki şarap) anlamında bu kelime kullanılmaktadır.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük