islam a yoneltilen sorular

entry3 galeri0
    ?.
  1. * *
    ilk olarak şüphe insanı küfüre götürebilir fakat her daim kafir yapar diye bir kaide yok. Şüphe imanı kuvvetlendireceği gibi , ortadan da kaldırabilir. Araştırmayı doğru kaynaklardan yapmak lazım. Kısacası şüphe duymak dinden çıkıp cehennemlik yapmaz. içiniz rahat olsun. Yöneltilen soruların cevabına gelince.
    (#4874002) 9. kısımda anlayan bireyler için ilk 8 sorunun cevabı verilmiş.
    1 ...
  2. 1.
  3. yöneltenin kafasını bedeninden ayırmakla şıppadanak çözülebilecek sorulardır. tarihte ve günümüzde hep böyle olmuştur çünkü.

    islamın hiçbir ilahiliği ve evrenselliği yoktur arkadaşlar. türkiye'de ya da herhangi bir islam coğrafyasında dünyaya gelmeyen bir insanın islam dinine ulaşması da çok zordur. yahudi ve hristiyanlar hz muhammed'i yalancı bir peygamber olarak görürler ve kabul etmezler.

    islamiyete soru yöneltmek veya dininini sorgulamak bir müslümanın mutlak surette uyanışına yol açacaktır ki bu yüzden bu dinden nemalananlar sömürüyü devam ettirebilmek amacıyla allah ile kul arasına sürekli müdahil olurlar. onlara göre dinle ilgili soru soranlar gavurdur, goministtir ya da misyonerdir. "çok soru sormak imanı zayıflatır" vb. türü çıkışları en bilinen sömürü yalanlarıdır.

    soru: ilk ayette ikra yani oku diye emreden allah'ın bu emrini alan bir peygamberin, hele ki kölelerin bile 15-20 günde öğrendiği okuma ve yazmayı, bir ömür boyunca öğrenmemesi ve ümmi kalması sizce tuhaf değil midir?

    ilaveten: (bkz: islam da insana mantikli gelmeyen seyler)
    3 ...
  4. 2.
  5. bazı ilahiyat kökenlilerin(?) 'şüphe şeytandır' söylemine karşı sorulabilecek sorulardır.
    neleri şüphe ile karşılamalı, neleri karşılamamalıyız?
    şüphe duymazsak nasıl sorup öğrenecegiz?
    bilmeyen insan ne kadar müslümandır?
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük