- yine mi sen kulum? ne istiyorsun yine?
+ allahım bildiğin gibi değil.
- ne var, ne oldu?
+ yaw şu bizim tarla işi vardı, ortaklarla aramız açıldı, duamı kabul ette, çift şeritli cadde benim sınırın önünden geçsin.
- bu son bak.. zaten hep işin düşünce dua ediyorsun.
+ tamam tamam..
gibi yakarışlar yanlıştır. allaha her zaman dua etmeliyizdir, en azından şükür etmeliyizdir. işimiz düşünce allah' ım sen yardım et, işimiz bitince dua etmemek olmazdır. ya hep edilmeli ya da hiç edilmemelidir.
sınav öncesi çalışmayan öğrencinin düştüğü durumdur. hem suçluluk duyulur hem dua edilir. ama hiç dua etmiyorum o yüzden edemem diye düşünülmemelidir, zira daha sonrasında da edicem şeklinde kararlar alınması münasiptir.
bu durum öss'ye hazırlanan öğrencilerde de görülür.özellikle son haftalara doğru cuma günleri* sınavdan ümidini kesen öğrencileri camide yoğun bir şekilde görmek mümkündür.bu öğrenciler genellikle üniversitede de bu alışkanlıklarını bırakmazlar.sınavda vahiy gelmediğinden olsa gerek ders çalışmadan başarılı olamazlar;ama herhalde sınav öncesi insanın kendini rahatlatması için iyi taktik.fakat hep beraber dua ettiğinizde hepinize yardım edilse bile durum değişmeyeceğinden siz siz olun çaktırmadan içinizden dua edin,başkalarının aklına getirmeyin.tabii sıralamanın sınav sonucunu etkilemediği durumlardaysa bu geçerli değil onlar diledikleri gibi dua edebilirler.
tavsiye: sürekli dua edin, kabul olan dualara sürekli şükredin. o zaman bütün dualarınızın kabul olduğunu göreceksiniz. sonra da buna da şükredin. belki de allah ın sevgisini kazanırsınız. harika bir şey... *