çağının ömer çelakılıdır. ölene kadar incil üzerinde araştırmalar yapmış, isa mesih'in ikinci geliş tarihini detaylı işlemlerle hesaplamaya çalışmıştır.
kardeş payı'nın 3.bölümünde selam çakılan mühendislik matematiği olan calculus'ün temelini atan yerçekimini bulan mekanike takla attıran insanların yaptıkları ile yaşayacağının en büyük kanıtı olan bilim insanı.
mason olması pek mümkün olmayan adam. zira masonluk 1717 de kurulmuştur. adamın ölüm tarihi 1727 yani ölmeden önce ki son 10 yılında 74 yaşında ki bir bunağı mason olarak alacaklarını düşünmüyorum.
yazık edilmiş adamdır.
sen o günün şartlarına göre yer çekim kanununu bul el gelsin olayı elmaya bağlasın.
he anasını satıyım sonrada iyiki karpuz ağaçta yetişmemiş yoksa halim nice olur falan derdi
(bkz: nasreddin hoca)
adam kuyrukuı yıldızları takip ediyor ve belli periyotlarla yörüngelerini takip ettiğinde aynı kuyruklu yıldızın belli aralıklarla güneşin yörüngesinde takip ettiğini görüyor ve yer çekimin tüm evreni ayakta tutan şey olduğunu söylüyor.
zamanında, ya rabbel alemin! Ne güzel elma yaratmışsın! Süphanallah! Deyip 2 rekat namaz kılacağına, saçma sapan şeylerle uğraşıp öğrencilere iş çıkarmış olan pis kafirdir.
öldüğü halde insanların beynini siken bilim adamı. kafasına düşen elmayla birlikte bilinir. lise yıllarımda bayağı acı çektirdi bana göt. keşke kafasına karpuz düşseydi.
sir ısaac newton: ingiltere krallığını ve gösterişini elinin tersiyle itip, kendini bilime adamış adam. matematik ve fizik bilimine kazandırdıkları dışında çok da iyi bir mucittir.
1. hareketli bir cisim dışarıdan bir kuvvete maruz kalmazsa doğrusal hareketini sürdürür.
2. kütlesi "m" olan bir cisme uygulanan "f" kuvveti ile "a" ivmesi arasında "f=ma" bağlantısı vardır.
3. her etkiye karşı ona eşit bir tepki vardır.